|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
ikra6
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Kizil mi, 5. hastalik mi?Gönderim Zamanı: 04 Nis 2014 Saat 00:20 |
|
Merhabalar Kadir bey
Kadir bey surekli mailleri okuyarak mumkun oldugunca size soru sormamaya calisiyorum sizi yormamak icin ama bu sefer isin icinden cikamadim.biraz uzun yazabilirim.simdiden kusura bakmayin. 6 gun once cumartesi sabahi 5 yas 8 aylik oglum karin agrisiyla uyandi.ishal veya kabizlik yoktu.sabah yuzme dersine gitti ve esim almaya gittiginde oglumuzun cok su yuttugunu ve kustugunu soylemisler.eve geldiginde halsizdi ve hemen yatti zaten 1 saat sonra falanda atesi cikti.arkasindan ishal gelecek heralde dedim.sadece sivi verdim surekli.aksama kadar yuksek atesi vardi.sabaha kadar uyuyamadi atesten bende sabaha karsi yarim olcek ates dusurucu verdim.10 dakika sonra atesi dustu hizli bir sekilde.pazar gunu 2. gun hic atesi olmadi.o gun kizimin 18 .ay asilari vardi.onun icin hastaneye falan gittik.3. gun pazartesi sabah hem oglum hem kizim atesle uyandilar.kizimin genel durumu iyiydi ama oglum surekli yatti cok halsizim diye.ogleye dogru bir kere kustu oglum ve ben acaba hala ishalmi olacak yoksa domuz gribimi dedim.bu arada agizda pis koku yoktu dili normal gorunumde idi.o yuzden de doktora goturmedim.1 gun daha bekleyip eger gripse oksuruk baslar zaten dedim.o gunun geceside dahil hem kizim hem oglum atesliydi.oglum gece surekli battaniyeyi kafasina cekerek uyudu ve cokta terledi.sabaha karsi atesi dustu yani 4. gun sali sabahi.bu arada gece yatmadan once yuzunde 3-4 tane dokuntu vardi ben cok terledigi ve battaniyeyi kafasina cektigi icin isiliktir belki dedim.bir sonraki gun o kizarikliklar gecmedi yuzunden ama hem kizimin hem oglumun hic atesi olmadi gun boyu.ogun oglum banyo yapti ve bel ve popo kisminda da biraz kirmizi dokuntuler vardi belli belirsiz ve vucudunun baska yerinde olmayinca sicaktan isilik oldu zannettim. 5. gun oglumun hic atesi olmadi.ama kizim tekrar ateslendi.yine gun boyu ve gece olmak uzere hep atesliydi. 6.gunun yani persembe sabahi kiziminda sabaha karsi atesi dustu.ogleye dogru bezini degistirmek icin altini actigimda bacaklarinda ve butun sirt , karin ve gogus kisminda soluk kirmizi nokta seklinde dokuntuler vardi.yani derinin uzeri puturlu degildi.bu arada kizim atesli oldugu gunlerde gozleri kizarikti ve cook capakli uyandi sabahlari. kizimin dokuntuleri gorunce oglumun vucuduna hemen geri baktim ama belli belirsizdi ama sadece yuzde ve bel ustunde idI AMA onlarda gecmek uzereydi. biliyorum cok uzun oldu ama inanin kizil mi gecirdi cocuklarim yoksa 5. hastalikmi gecirdiler anlayamadim.eger kizilsa artik cokmu gec kaldik strep a testi ve tedavisi icin? :( bugun esim doktor abisiyle konusmus.bir gun durup bir sonraki gun cikan ates normal degil demis.mutlaka doktora goturun demis. yarin ilk isim doktora goturecem ama heryer tatil yarin yasadigim ulkede.mecbur acile gidecem ama orada da bisey yapacaklarini zannetmiyorum.yinede strep a testi yaptiralimmi her ikisinede? her gun butun yazilarinizi okuyan ben nasil boyle bir hata yaptim.kizilsa inshALLAH tedavi icin gec kalmadik :( simdiden tesekkurler hocam. Saygilarimla |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2014 Saat 00:49 |
|
Her ikiside; KIZIL DEGIL....
Kucuk kiz; 6. Hastalik gecirmis, 5.Hastalik degil... Hicbir sey yapmayin... |
|
![]() |
|
ikra6
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2014 Saat 00:54 |
|
Hocam kizim 7 aylikken 6.hastalik gecirdi.tekrar edermi ki?
simdi gidip strep a yaptirmamiza gerek yokmu?gecti gitti mi yoksa tedavi edilmedigi icin kalp romatizmasi ve nefret olma ihtimalimi oluyor hocam?
|
|
![]() |
|
ikra6
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2014 Saat 01:09 |
|
Hocam siz online iken hemen yazmak icin o kadar hizli okudum ki yanlis okumusum.her ikiside yi okuyup oglumu kizil kizimada 6.hastalik diyorsunuz zannettim.kusura bakmayin.
simdi bir gun yukselip diger gun dusen sonra tekrar yukselen ates birhastalik belirtisi degil degilmi hocam?ozellikle kizildan kormustum tedavi edilmesse ileride kalp romatizmasi veya nefrit olma riski var diye. hersey icin tesekkurler.bakalim sabaha oglumun yuzundeki dokuntuler gidecek mi.4.gun yarin.isiliktede dokuntuler zamanlami gecer hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2014 Saat 18:48 |
|
Serin tutarsaniz, gecer/
|
|
![]() |
|
ikra6
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2014 Saat 19:30 |
|
Hocam oglumun dokuntuleri gecti bugun.
kiziminda sabah kollarinda ve yuzunde cikti.vucudunun bacak goguskarin ve sirt kismindada zaten dun cikmisti.bu arada kasintisi falan yok. hocam dun esim sormami istemisti ben aceleyle unutmusum.oglumun atesinden 1gun onceher iki kolunda da 4-5 tane sinek isirigi gibi mercimek buyuklugunde kabarmisti.dokundum ve sertti ama oglum baktirmadi aciyor diye.simdi buna istinaden esimin abisi sitma olabilir demis.boyle bisey mumkun mu? atesinin cikti gun karninin agridigini soyledi.cok sertti karni.kakasini normal yapti.ayni gun kustu.dedim ya srekli battaniyeyle yatmak istedi.titremedi ama cook terledi atesliyken ozellikle ates duserken. esim netten bakmis sitma gorulmuyormus burada ama yinede sizede soralim dedik.nettedeki bilgilerde parazit vucuda girerse karacigere veya beyine zarar verebilir diyor.cok korktum hocam. siz ne dusunuyorsunuz hocam bu konuda?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2014 Saat 01:26 |
|
Kuzey Afrika veya Irak'da yasiyorsaniz; olabilir...
Cok enteresan; kayinbiraderiniz varmis...Henuz: Tip talebesi herhalde... |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|