Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızım uzun süredir tırnaklarını yiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızım uzun süredir tırnaklarını yiyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2011 Saat 21:41
O zaman bir uzman psikolog ya da çocuk psikiyatristi tarafından değerlendirme yapılıp ona göre belki belli bir dönem çocuğunuzun davranışını değiştirebilecek olan bilişsel-davranışçı bir tedavi programı uygulanması gerekebilir. Sevgiler
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 9866
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2011 Saat 23:28
maalesef ben yiyorumConfusedaslında tırnağımı değil kenar etleriniDeadEmbarrassedkızımda bende gördü galibaConfusedkendimi düzeltmeden kızımı düzeltemeyeceğim sanırım.ben arada kendi tırnaklarıma oje sürüyorum onada dediğim şey sende yeme benim gibi oje sürelim dedim heveslendi ama yine yapamadı 1 saat sonra gelip bana anne bak bu tırnak azıcık uzamış dediLOLhemen uzamaz yarın olsun uzuyan tırnağını ödüllendirelim dedim olmadı.birde ona 1 tırnağını yemesini diğerlerinin uzamasını beklemesini söyledim daha beter oldu o tırnağını gözüme baka baka dibine kadar kemirdi baktım oda olmadı ye kızım hepsini ye dedim hala yiyoConfused
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2011 Saat 16:20
Benim kızım tek çocuk değil, bir erkek kardeşi var kendinden 1,5 yaş küçük. Bebekliğinden beri huysuz, ağlak, dediğim dedik ve söz dinlemez bir çocuk.
Bir ara ben yapıyordum ama ben yemiyordum, ucundan ısırıp tırnağın hepsini kopartıp atıyordum. Benden gördüğünü sanmıyorum, çünkü sürekli yaptığım birşey değil ve yanında yapmamaya da dikkat ediyordum. Aile içinde tırnaklarını ağzına alan biri olduğunda uyarıyorum "yapmayın, Elif görüyor" diye. Ojeyi denemedim. halasında görüyor ojeyi, eğer yemezsen sana da süreriz dedik işe yaramadı. Arkadaşın dediği gibi kesecek azıcık tırnak bile yok. İşin kötüsü artık benden gizli yaptığını düşünmem. Yemiyor olsa tırnaklar nereye gidiyor :) Demek ki benden gizli yiyor artık.

Kardeş kıskançlığı bu durumu meydana getirir mi? Aynı şeyler yapılsa dahi kardeşini çok kıskanıyor.
Kreşte arkadaşlarıyla arası iyi, öğretmeni de seviyor.
Yukarı Dön
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2011 Saat 23:02
Nilçin Hanım merhabalar
benim kızımda son bir kaç gündür tırnaklarını koparıyor ağzıyla değilde eliyle koparıyor çok fena yara yapmış kanamış ilk günler görmezden geldim ama kanatınca neden yaptığını sordum sen benim tırnaklarımı hiç kesmiyorsun dedi anlattım konuştuk uzun uzun tamam bir daha yapmıycam dedi ama yine yapıyor 6 aylık kardeşi var kıskançlığından mı yapıyor diyeceğim ama kıskanmıyor gibi görünüyor ya da bize belli etmiyor kardeşiyle oyunlar oynuyor çok seviyor eskisinden daha neşeli daha mutlu yerinde duramıyor kardeşi uyansın da ona gülsün diye gözüne bakıyor
belli etmeden içine mi atıyor acaba bir doktorumuz bu tarz bir soruya iç dünyası kararmış diye cevap yazmış çok endişelendim
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2011 Saat 23:38
Merhabalar,
Daha önce yazmış olduğum cevaba ek olarak şunu söyleyebilirim ki kardeşini kıskanmıyor gbi dursa da muhakkak içine attığı sıkıntıları vardır ama iç dünyası kararmış diyemeyiz. Dikkatini başka yöne çekin, uyaran vermeyin. Sevgiler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.