| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
mrb
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 205
|
Konu: konulamayan teşhis Gönderim Zamanı: 22 Mar 2013 Saat 16:27 |
|
hocam mrb 3,5 aylık bi bebeğim var,normalde cok sakın bı bebek.dun bırdenbıre aglamaya basladı ve yarım saat ne yaptıysam susturamadım cok canı yanıyor gıbı agladı.Sadece anne sutu alıyor ama dun memeyı de reddettı aglarken emdıremedım. bir turlu anlam veremedım burnu son gunlerde cok tıkandıgı ve elını kulagına goturdugu ıcın aklıma tek orta kulak ıltıhabı olabılecegı geldı bır de 7 gun once rota asısının ılk dozunu yaptırmıstım o geldı. cocuk doktorumuz once bırısının gormesını ıstedı sonra largopen basla dedı. gece acıl.e goturdum susmustu zaten dr normal gorunuyo atesı cıkarsa gel dedı. gece atesı 38.i gectı sonra kendılıgınden düştü. bugün keyfı yerındeydı burnu hafıf akıntılıydı hiçbi anlam veremedım,ta kı acıkıp da meme verdıgımde bıraz alıp aglamaya baslayıncaya kadar,gıttım antıbıyotık.ı aldım ama vermedım.iliadın pedıatrık de aldım.onu damlattım,ondan mı bılmıyorum sonra bıraz zorlansa da emdı, yaşadıgımız ya karnına gıren sancıdan dolayı ya da burnunun tıkanıklıgının kulaga vurmasından dolayı(dr.umuz bunun uzerınde duruyor,grıbal bır sey de var gıbı dıyor)aglamasını telefonda o da duydu,bır daha oyle aglarsa bekletmeden ver antıbıyotık.ı dedı. cok da kucuk olunca ılıadın cold mıx dsında ne yapabılırım bılemedım. teşhıs de tam olarak ne acıkcası bılemedım. muayene eden dr ıdrar ıstedı ama onu da vermedım. bu arada bebek erkek ve 7.5 kg
Düzenleyen mrb - 22 Mar 2013 Saat 16:27
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119562
|
Gönderim Zamanı: 22 Mar 2013 Saat 22:33 |
Cocugun atesi bile yok, hazret antibiyotik basla diyor... Hastayi bastan savmanin, Turkcesi... Gaz olabilir. Eger gaz ise; Hickirik ve Yellenme cok artmistir. Bunlar varsa, oncelikle gaz cikarma islerini guzel yapin...Eski mailleri okun. Eger gazdan oluyor ise, karnindan gurultulu sesler gelir ve Hickirik ve yellenmeleri cok artmistir. Kulak agrisi ise; Iliadin damlatilinca; 10 dak. icinde agri gecer. Eski mailleri okuyun.
|
 |
mrb
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Mar 2013 Saat 20:37 |
|
hocam,gercekten kulak kaynaklıydı herhalde. ılıadınden sonra emmeye basladı ben de bır gun damlattım,ıyı olunca ıkı gun damlatmadım,bugun gene emmeyı bırakmak ıstıyor gıbı ama atesı yok,burnunu sureklı acık tutmaya calısıyorum. ılıadını nasıl kullanmamı tavsıye edersınız boyle bı durumda?bır de ıdrar ıstemıslerdı ama ben vermemıstım,emmedıgı gunun ertesı gun bezınde (doğumundan sonrakı ılk gunlerde oldugu gıbı) turuncu kırmızı gıbı bı leke vardı,ben ememedıgı ıcın oldugunu dusundum,önemsemedım,emdıkten sonra olmadı cunku.yıne de sormak ıstedım ıdrarla ılgılı bır sey mıdır?hıckırık ise her zaman var,karnımdayken bıle cok hıckırırdı,o yuzden benım ıcın cok ayırtedıcı olamıyor malesef:(
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Mar 2013 Saat 01:21 |
|
Iliadin'i ister 1 defa kullanin, ister 1 gun... Muhim olan 'pespese' 3 gunden uzun kullanmayin. Simdilik Serum fiz ile devam edin. Idrari kafaya takmayin, tahlilde yaptirmayin. Hele, zaten erkek bebek ise (cinsiyetini yazmamissiniz) zaten, erkek couklarda IYE olmaz.Istisnai olarak bir tek, Sepsis sonrasi ve birde beceriksiz doktorun kullandigi 'kirli sonda' ile olur. Hickirik tuttugunda da, ayni gaz cikariyormus gibi sirtina vurun... Tarif icin eski maillere bakin.
|
 |
mrb
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Mar 2013 Saat 23:29 |
|
hocam bebeğin çok şükür ateşi Yok emmesi de düzeldi ama kuru bi öksürük başladı.sadece emiyor bir şey yapmam gerekiyor mu?Erkek ve 7.5Kilo 3.5aylık.evde Ben ve kızım da hasta ateşimız Yok ama sesimiz kısıldı ve kuru öksürük var Bizde de.emmede sorun olursa iliadin damlatyoruz
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Mar 2013 Saat 06:32 |
|
Eski mailleri okuyun,
|
 |
mrb
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2013 Saat 23:22 |
|
hocam oğlum cok sukur bır daha ateslenmedı ama pıpısının ucu kızarık 3-4 gundur,bı de sıvılce gıbı seyler var etrafında,nedendir acaba?ates vs yok sukur grıp devam edıyo,serum fızyolojık cold mıx ıle devam edıyoruz 4 aylık olduk bugun,cok hırıltı gelıyor gogsunden ılıadın kullanıyım mı ara ara hocam?cok caresız kalırsam mı kullanayım yoksa?erkek bebekte ıye olmaz dedıgınız ıcın ıdrar ıcın tahlıl vermemıstım,ama bu kızarıklık pişikten olur mu erkek bebekte nasıl olur bılemıyorum:( pıpısının ucu kızarık sadece gecmıyor 3-4 gundur,pişik kremı de surdum bır sey degıstırmedı,az su ıcıyorum ondan olabılır mı? 7,5 kılo bebek
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Nis 2013 Saat 08:53 |
Atesli devrelerde, bilhassa kucuk cocuklar ter yolu ile asiri su kaybettiklerinde, cok koyu idrar yaparlar. Bu idrarda, yogun bir sekilde temas ettigi pipi ucunu tahris eder. Ufak bir havluya, sicak- sabunlu su emdirip kizarik bolgenin uzerinde bir 10 dak. kadar tutun, 2-3 uygulamada gecer. Pisik kremini ( Popolin, SebaMed, Nivea gibi) her actiginizda kullanmayi ihmal etmeyin. Ayrica da su vermemeniz buyuk hata, kesinlikle su teklif edin, istedigi kadar icsin..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Nis 2013 Saat 08:54
|
 |