Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - konuşmada yönlendirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkonuşmada yönlendirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3246
Mesajın Direkt Linki Konu: konuşmada yönlendirme
    Gönderim Zamanı: 18 Nis 2011 Saat 15:21
hocam kızım 3 yaş 4 aylık. Konuşması oldukça düzgün ve kendini çok iyi bir şekilde ifade edebiliyor. Benim sorum şu ki kızım konuşma sırasında sürekli karşısındakini yönlendiriyor. Mesela telefonda babasıyla konuşuyor, biraz konuşunca babasına "annene ver de "diyor. yaramaz bir şey yapıyor, sonra karşıma gelip "bebeğim bunu yapma de" diyor. "bebeğim bunu yapma" diyorum, "yapıcam" diyor. Sabah uyanınca "ne yemek istersin de" , uyumadan önce "bakalım tuvaletin var mı yok mu de". Bunun gibi pek çok örnek verebilirim. Sürekli bizim konuşmalarımızı da kendi yönlendirmek istiyor. Arkadaşlarıyla birlikteyken oyun kuran her şeyi organize eden bi çocuk genelde. Benim merak ettiğim bu şekilde bizi yönlendirmesine izin vermeli miyiz? Nasıl davranmalıyız?
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2011 Saat 22:15
Merhabalar,
Bu şekilde konuşmasını desteklememek gerekir, bunu sürekli pekiştirmiş olursunuz. Sabah kalkmasını istediğinizde "hadi kalk kahvaltını yap de" dediğinde onun söylemesi üzerine "karnın acıktı galiba ben kahvaltını hazırlayım" gibi konuşmayı yönlendirebilirsiniz. Eğer bu konuda inatlaşırsa ve zorla demenizi isterse onun yerine gel seninle birlikte hazırlayalım gibi manevralarla dikkatini başka yöne çekin. Sevgiler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.