Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Oyun & Oyuncak & Kitap & Eğitici Ürünler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kötü masallar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkötü masallar

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceydadefne Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08 Kas 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 150
Mesajın Direkt Linki Konu: kötü masallar
    Gönderim Zamanı: 04 Şub 2009 Saat 14:31
merhaba doktor hnm. kızım 4 yaşını bıtırecek.2,5yıldır anaokulunda..sabah 7,3 akşam 7 arası anaokuluna gıdıyor.okuldakı gelışımı hayal gücü normalın üzerınde zekası fazla özgürlüğüne düşkün ve inatçı olarak değerlendiriliyor.akşamları benı çok özledığını söyleyerek beraber uyuyoruz 1yıldır(daha önce en sevdiği yer kendı odası ve yatağı idi sonra değişti)hergece uyurken yatakta kıtap okuyoruz son zamanlarda kıtaptan değil de benımmasal uydurmamı ısyor ve masalı kendısı yönlendırıyor:teletobbyler yaramazlık yapsın annesının gömleğini yırtsın lambayla oynasın perdeleri yırtsın gibi..ben de anlatıyorum yaramazlık da yapsa annelerı onları çok severmiş çocukların arada bır yaramazlık yapma çocuk hakkı vardır anneler yaramazlığa kızar çünkü çocuklarına zarar gelecek dıye korkarlar ama yıne de çocuklarını çok severler dıyorum. sen de perdemı yırtmak ıstıyorsun yırtarsan ben gene sebnı severım ama kazandığım para ıle yenı perde almam gerekır o gun fılm alacak param kalmaz gıbı örnekler verıyorm..bı de hayal arkadaşımız var sureklı yaramaz karanlığı sever bırıymış buyumek ıstemıyormuş yemek yemıyormuş yaramazlık yapıyrmuş..ben de soruyorum senden yardım istiyormu yaramazlık yaparken dıye..evetama annem kızar dıyorum yardım etmıyorum dıyor.dıdı lambayı elledı dıyor..dıdı uyumuyor diyor falan fılan..anlayacağınız kötü seneryolar hep dııdde yada masallarda..normal davranışlar mı?ne yapmalıyız? teşekkürler..
***
Yukarı Dön
ceydadefne Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08 Kas 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 150
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2009 Saat 13:07
MERHABA ÖZLEM HNM.KIZIM NISANDA 4 YAŞI BITIRECEK.2,5YAŞINDAN BERI ANAOKULUNDA..SABAH ÇOK ERKEN GIDIYOR SABAH 7DE KALKIYORUZ OKULDA 2 SAAT ÖĞLEN UYKUSU UYUYOR GECELERI 12:15 DEN ÖNCE NE DENEDIYSEK UYUMUYOR.GECE 10:30 DA VEIN ELKETRIĞINI KESIP HEP BERBER YATAĞA GIDIYORUZ ONDA BILE KONUŞA KONUŞA GECE 12:15 FIXLENIYOR.BABASIYLA CEVAP VERMEZSEK DE HAYAL ARKADAŞLARIYLA KONUŞUYOR SUSUUN ANNEM KIZIYOR UYUYUN ANNNE DIDI UYUMUYOR GIBI YADA DIDIYE MASAL ANLATIYOR FALAN FILAN..ODASINDA HIÇ UYUMUYOR VE SUREKLI SENI ÇOK SEVIYORUM ANNECIM İŞE GITMEZSEN PATRONUN ÇOKMUKIZAR BEN OKULUMU BIRAZ SEVIYORUM BIRAZ SEVMIYORUM EVDE SENINLE KALMAK ISTIYORUM DIYOR.HERSEFERINDE AKILLI KIZLAR OKULA GIDER ARKADAŞLARIN VAR ÖĞRETMENLERIN SENI SEVIYOR GIBI SUREKLI AYNI YANITLARI VERIYORUM BEN DE SENI ÇOK SEVIYORUM AMA EVDE OTURURSAK IKIMIZDE SIKILIRIZ DIYE ANLATIYORUM.GENDE NE ERKEN UYUTMAYI NEDE OKUL MIZIKLANMASINIÖNLEYEMIYORUM.BI DE SUREKLI YARAMALIK YAPAN TELE TOBIILERLE ILGILI MASALLAR ISTIYOR.ANNESININ DOLABINI KARIŞTIRSINI ANLAT PERDELERI KESSINI ANLAT GIBI..NE YAPMALIYIZ?
***
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2009 Saat 14:33
çocuklar bu tür masallar yoluyla korkularını yenmeye çalışırlar veya var olan sıkıntılarını anlatırlar. hayali arkadaş ise ona göre doğru olmayan sizi kızdırıp üzecek ancak bir yanının yapmak istediği şeyleri temsil ediyor ve bunların hepsi gayet sağlıklı. onu dikkatle dinleyin ve ne masalını  ne de hayali arkadaşını eleştirmeyin, yargılamayın veya doğru davranışları anlatarak yönlendirmeyin. bırakın akışı o belirlesin korkularını yenmeyi, bağımsız ve kendine güvenen, duygularını ifade eden biri olabilmesi için bunlar çok önemli adımlar. gece korkuları çocukların uyku alışkanlıklarını değiştirebiliyor, ancak tekrar odasına dönmesi ve bir süre uyku törenlerini yapıp uyuması gerkli. siz odadan olabildiğince çabuk çıkıp normal hayatınıza dönün. içeride hayali arkadaşıyla konuşmasına müdahle etmeyinl
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.