Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kreş hk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKreş hk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sulu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesajın Direkt Linki Konu: Kreş hk
    Gönderim Zamanı: 03 Mar 2010 Saat 16:33
özlem hn merhaba, kızım 34 aylık.  27 aylıktan beri yarım gün kreşe gidiyor. ilk hafta dışında olumsuzluk yapmadı. sadece ilk hafta ağladı gitmemek için.sonrasında gitmesi gerektiğini kabul etti. fakat inanın nerdeyse 8 aydır kreşe gitmesine rağmen hala okulu sevmiyorum,öğretmenimi sevmiyorum, ben gitmek istemiyorum şeklinde konuşmaları hergün oluyor. 1 aydır başka bir sebep dolayısıyla göndermiyorum kendisinede okul tatil oldu. açılınca gitceksin dedim. o mutlu bu durumdan. hiç arkadaşlarını ve öğretmenini sormuyor. ben söyleyincede onlar benim arkadaşım değil. sevmiyorum diyor. zaten yapı olarak kalabalığı sevmeyen,hayatına sadece bazı kişilerin girmesine izin veren bir çocuk. her çocukla arkadaşlık etmez mesela. belli kişiler dışında kimseyle yiyeceğini ve oyuncaklarını paylaşmaz. çok güzel konuşuyor derdini anlatıyor. fakat anlattıklarında çok tiyatro çevirdiğini farkediyorum. yani beni kandırmak için bazı şeyleri söylüyor. çok aşırı dikkatli ve gözlemci bir çocuk. bir ortama girince önce gözlem yapar. ve eğer isterse o duruma dahil olur. yoksa kenarda durur. zaten çocukları pek sevmediğini düşünüyorum. aslında sevgi ortamında büyüyen bir çocuk. bunlar normal mi? değişir mi? yoksa huy olarak kalır mı? okuldaki öğretmeni burda keyifli diyor. ne kadar doğru bilmiyorum. ama ben kızımda bir keyif görmüyorum. sizce kreşi kesmelimiyim. yoksa inatla devam mı etmeliyim. bana çok düşkün. acaba sevmiyorum diyerek duygu sömürüsü yapıyor olabilir mi?yani inatla devam etmem farklı sıkıntılara yol açar mı. iyice içine kapanır mı? cevabınız için teşekkürler.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2010 Saat 10:21
başka bir kreşe denem amaçlı götürmeyi deneyebilirsiniz. ayrıca kıznız yaşıtlarına göre zihinsel olarak biraz daha ileride oabilir ve bu durumda arkadaşlarıyla uyum sorunları yaşayabişlir, kimsenin onu anlamadığını düşünebilir. bu durumda daha fazla kıznıza yöneleibilen, onun yeteneklerini fark edip gelişmelerine katkıda bulunabilen, onun gereksinimlerini karşılaycak düzeyde bir kreş bulmak daha doğru olacaktır
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.