Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kreş şart mı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkreş şart mı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
epurpletr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Konu: kreş şart mı?
    Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 09:42
Özlem Hn

Sayenizde tuvalet eğitimini hallettik ama şimdide kreş sorunu başladı.Ben haftanın 5 günü çalışıyorum.Oğluma da bakıcı bakıyor.Bakıcımız çok iyi oğlum da ço seviyor ama çok pasif. yani yeni şeyler hiç öğretemiyor.Oğlum 3 yaşına yeni bastı ama sürekli arabalarla oynuyor ve benle oynamak istiyor.Başka bişeye dikkatini çekemiyorum.Birde gece geç yatıyor.Sanki enerjisii harcayamıyor bi türülü.Yazın sürekli dışarda ama kışın napıcaz diye düşünüp haftada 3 gün yarım gün kreşe verdim.Kreş öğretmeni de tanıdık şansımıza.Çok sosyal bi çocuk olmasına karşın kreşi sevmedi bence.Bugün dördüncü günü hiç içeri girmemiş.ilk 3gün daha iyiydi çok ağlaıyor diyorlardı ama evde hissediyordum annem babam bakıcı ablam beni oraya bırakıyor gibi bir huzursuzluğu vardı kapris yapıyordu.Ben çok hırsları olan bir anne değilim amacım birazcık eğlenmesiydi ama ısrarcı olmak da hoşuma gitmiyor.Aynı tuvalet eğitimi gibi zamanı gelp bilinçlenince gitmek eğlenmek istermi acaba yoksa şimdi vazgeçersek bi daha okula yollayamazmıyım.Önerilerinize çok ihtiyacım var özlem hn.İyi Çalışmalar
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2009 Saat 11:37
Merhaba Özlem Hn.

Oğlum 1-2 gün daha kreşe gitti.Fakat daha kötü oldu.tuvalet eğitimini gayet güzel alan oğlum gündüzleri altına yapmaya başladı.Geceleri uyumak istemiyor uyanıncada okula gitmiycem diye ağlıyordu.Gün içinde tamamen inat ters bi çocuk oldu tanıyamıyordum oğlumu.Yinede sabrettim ama bi akşam aralıksız saatlerce sebepsiz yere ağladı.Hatta gittiğimiz bir lokantada çok sevdiği oyun alanına girmedi (biz bırakırmıyız diye sanırım)ve uzaktan çocukları seyretti.Bunlar geçebilecek başedilecek şeyler yazıyor okuduğum yazılarda ama ben dayanamadım üstelik mutlu olsun oynasın diye gönderdiğim kreş çocuğumu çok mutsuz etmişti.3 yaşında kreşe gitmesinin şart olmadığını düşünüp okuldan aldım.Bugün okula gidip bayramda okulların kapandığını söyleyip arkadaşlarıyla vedalaştırıcam ve ne zaman isterse o zaman gideceğini söylüycem.Fakat şimdi daha endişeliyim ben çocuğumu ne zaman tekrar kreşe yada anaokuluna yazdırabilicem,korkusu ne zaman geçecek diye?Bir de kendime kızıyorum çocuğu oraya bırakıp işe geldim diye. ama o kadar insan canlısıydıki oğlum.Bir daha ki sefer denememize birkaç saatliğine beraber gitsek ve çocuk yavaş yavaş alışsa daha uygun olacak gibi gözküyor.Önerilerinize çok ihtiyacım var.
Teşekkürler
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2009 Saat 08:39
Özlem Hn.

Okulla ilgili sorularım hala kafamı karıştırıyor.Hatta keşke devam etseydi okula çok mu yumuşak davrandım diye de düşünüyorum.Fakat bundan sonra ne zaman nasıl başlatıcam okula diye de düşünüp duruyorum.
Bir de tuvalet sorunu çıktı tabi.huysuzluğu bayağı düzeldi ama tuvaleti gayet güzel söylerken ısrarla söylemiyor oturmak bile istemiyor.Tuvaletle ilgili nasıl davranacağımı biliyorum siz yazmıştınız ama sebebini anlayamadım.

Okul konusunda bana fikir verseniz çok mutlu olurum.

İyi Çalışmalar

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2009 Saat 10:58
Merhaba Özlem Hn.

Uzun bir zamandır sizden yanıt bekliyorum.Kreşin oğlum üzerindeki olumsuz etkilerini 2 aydır atlatmaya çalışıyoruz ama daha tam atlatamadık.tuvaletini yeni yeni söyler oldu ama o bile tam düzelmedi.Özellikle lokantalardaki vb.çocukların olduğu oyun alanlarına girmek istemiyor.Kreş ortamını hatırlatıyor bence.Bide oyunlarında oyuncaklarını konuşturuken okulu sevmşyorujm öğretmeni dövücem demeye başladı.Ben artık bu sene kreşe göndermiycem ama seneye napmalıyım diye şimdiden kaygıdayım.İçinde bu korku gitgide büyür mü yoksa unutturup yeniden başlatabilirmiyim?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2009 Saat 10:18
Özlem Hn.

Kreş soruma bir soru daha eklemek istiyorum.Tuvalet meselesini hala halledemedik.kreşden sonra 2 ay uğraştık tekrar söyler oldu.1 haftadır akşam ben eve geldikten sonra kesinlikle çişini söylemiyor ama gündüzleri bakıcısına söylüyormuş.çok sıkıyor kendini ve sorunca yok diyor,tabi kaçırıyor sonunda.Önceki yazılarınızı okudum sanırım bu konuyu önemsediğimi anladı ve kullanıyor.Şimdi 3 yaşında böyle senelerce giderse artık dayanamam.Bi karar aldım ve sıkıştığında hiç görmezden geliyorum yapalım demiyorum bakalım nolucak.

Bu iki konuda lütfen bana yardım edin
Teşekkürler
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2010 Saat 17:45
öncelikle geç yanıtladığım için kusura bakmayın. sorunların ne durumda bilemiyorum. kreş konusundan vazgeçmeniz uygun olmuş. şubattan sonra istiyorsa oyun gruplarına götürebilirsiniz. haftada iki gün 2şer saatle başlayabilirsiniz. istemiyorsa hiç zorlamayın. götüreceğiniz oyun grubu eski kreşi bir şekilde hatırlatcak bir yer olmasın lütfen. tuvalaet konusunda da geç kalmış sayılmazsınız. inatlaşma yaşadığınız kesin, üstünde gerçek anlamda durmadığınız noktada tutumu değişecektir
özlem
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2010 Saat 10:26
Özlem Hn

Cevabınız beni o kadar çok mutlu etti ki anlatamam.Bu zaman zarfında bi psikiyatriye bile gittik.Tek söylediği çok akıllı,duyarlı bi çocuk olduğu ve zamanla öğreneceği.İnanın kimse sizin kadar bu konuda yardımcı olmadı bana.Çok teşekkür ederim tekrar.

Şimdi tuvaleti geliyor gibi olduğunda hadi yapalım sana masal anlatıyım diyorum genelde ikna oluyor.yapmam derse altına yapması pahasına ısrar etmiyorum.Altına yaptığında tuvalete yapılır oğlum, bi dahaki sefere söyler benim oğlum diyorum.hatta susabilirsem susuyorum.Aslında hiç sormamak da bi yöntem ama sürekli altına yapmasına dayanamam özlem hn.Umarım doğru yoldayımdır???

Okul konusunu hala unutmamış hala bazen ben gitmiycem dimi diyor.Seneye haftada 2 gün deniycem inşallah ama yanında oturuyum alışana kadar diyorum.

Cevaplarınız için çok çok teşekkürler

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2010 Saat 22:29
tuvalet konusunda ısrarcı olmayın ama her söylediğinde mutlaka aferin deyin ve övün. altına yaptığı zaman ise hiç tepki vermeden üstünü değiştirin. kreşte yanında oturmayın sadece bir iki gün oralarda olacağınızı söyleyin ve isterse yanınıza gelebileceğini sonra arkadaşlarının yanına dönebileceğini anlatın. kreş dönemi takrar yazarsınız
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.