merhaba özlem hanım,
nerelerdeydiniz? Hoşgeldiniz? J nasılsınız?
kreş seçiminde oldukça araştırmalı ve zorlu bir süreç geçirdik...kızımla tam 8 kreş gezdik...kızım dediğim gibi çok hevesliydi zaten sürekli evdede kreşçilik oynuyorduk:)))
gezdiğimiz kreşlerden 2-3 tanesini eledik ve onlarıda eşimle gezdik tekrar ve bir kreşe kararı verdik nihayet....öğretmeni yüksekokul mezunu çocuk gelişim bölümü....tecrübesi yok fazla...ama şirin bilgili bir öğretmen...kızımda çok sevdi...kreşin sahibi de çocuk gelişimci...eğitimi önemseyen biri...
kızımın ağlama bana yapışma durumları olmadı hiç...ilk hafta ben müdürün odasında bekledim alışsın ortama güven duysun diye ama sınıfta değildim kızım beni görmüyordu ama orda olduğumu biliyordu...ikinci hafta sabah babamız bıraktı kreşe öğlen ben almaya gittim...3.haftada gidişi babayla dönüşü servisle yaptık...öyle devam ediyoruz...servise alıştırmak içinde 2-3 gün servisle onunla beraber döndüm....şuan her gün yarım gün gidiyor....sabah 9 öğlen 13.30 da çıkıyor....öğretmeni kreşte çok uyumlu diyor...giderken mutlu gidiyor dönerken de çok mutlu ve gelir gelmez o gün neler yaptıysa onu anlatıyor, bazı boyamalarını vs eve getiriyor evde devam ediyor...
kreşte ingilizce, müzik, dans, bale, satranç branş öğretmenler tarafından dersleri var....ingilizce ve müzik her çocuğa var diğerleri isteğe ve paraya bağlı :)) kızım çok hareketli dans istiyor ona gidecek haftada bir gün yarım saat....buraya kadar herşey çok güzel neden bu kadar anlattığımı düşünüyorsunuz belki ama bir sorunumuz var onun için detaylı anlattım....biz taşındık hatırlıyosunuzdur belki 6 ay oldu...kızım çok etkilendi taşınmamızdan...2 ay ağlamalar, inatlaşmalar had safhadaydı...hatta kapılara vurmaya bana vurmaya başladı yani öfke ve şiddet ilk defa oldu ağzım açık kalıyordu inanın:((( tırnak yemeyede başladı....sıcaklarda park havuz derken atlattık tatil vs yeni arkadaşlar edindik....şimdide kreşe başladık buda yeni bir durum tabi....kreşte çok iyi mutlu giderken mutlu gelirken mutlu....ama eve girer girmez anne hadi bebekçilik(evcilik) oynayalım diye giriyor, ve sürekli akşama kadar benle oyun istiyor, belli bir süre oynuyorum sonra bıraktığımızda inatlaşmlar hırçın davranışlar seni sevmiyorum demelr....genel olarak ta ağlama krizleri, inatçılık tuttturma sebepsiz ağlamlar herşeye mızmızlanmalar bunalmış durumdayız....herşey had safhada kaos yaşıyoruz....eve gelen misafir arkadaşlarıyla hiçbirşey paylaşmıyor biliyorum normal ama iyice abarttı hatta geçen gün komşunun kızı oyuncağını almış odadalardı ikisi elinde almış kızın bağırıp çağırıyor ben gittim baktım oyuncak beşiğin ayağını kırmış yere vurarak klasörü var onu parçalamış(karton klasör)….şaşırdım bebekliğnden beri hiç zarar vermez oyuncaklarına ilk defa oldu anlayamıyorum bu sinir bu öfke bana mı acaba aslında kreşi seviyor ama benden ayrı kalıyor özlüyor ve kızıyor mu bana….benim sabrım tükeniyor….babasıyla da arası bozuk eşim çok sabredemiyor saçma hareketler yapınca kızıyor….kızımda babasından iyice uzaklaşıyor iyice bana yapışıyor bende bunaldım…bir pedagoga mı götürmeliyim……fikrinizi önemsiyorum merakla bekliyorum ….hoşçakalın, saygılar, sevgiler...bu arada kızım tam 39 aylık...ve kreşte 4.haftamız...