Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Krup grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Krup grip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seyla.gazi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 224
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyla.gazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Krup grip
    Gönderim Zamanı: 17 Eki 2018 Saat 14:51
Hocam hoşgeldiniz iki gündür sizin donmenizi sabırsızlıkla bekleyen bir ben değilimdir sanırım.hemen konuya giriyorum kızım 26 aylık daha önce öneri izle sipraktin kullandık şuan çok şükür 11.500gramiz üç gün önce çok kötü hirlama ve öksürük başladı seksen yaşında samsun içen dedem böyle oksurmuyor neyse ben şemaya göre krup olduğunu düşündüm ateşi yoktu doktora dekort yaptırmaya gittim doktor muayene etti krup dedi dekort verdi aynı sizin öneriniz gibi çok sevindim ama gece fenalaştı ateşlendi balkona çıkardım sanırım gribe çevirdi bugün tekrar göreyim demişti doktor yine gittim noldu bu çocuğa kara yatirsan bukadar olmazdi dedi ağzında kötü koku var doktor diline bakarken farkettim beyaz bir tabaka var ateş vardı calpol verdim doktor film istedi bronşlar genişlemiş dedi sizin de bildiğiniz malum ilaçları verdi ventolin prednol macrol hatta yatış istedi önce acilde buhar verelim dedi buharda sanırım önce adrenalin sonra ventolin pulmicort karışımı yarım saat arayla verildi ben ciktim ilaclarida almadım şimdi ne yapmalıyım dekort tekrar vurdurmak gerekirmi baktrim kullanmalimiyim yada macrolu tesekkurler hicam

Düzenleyen seyla.gazi - 17 Eki 2018 Saat 17:17
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyla.gazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2018 Saat 15:25
Bu arada nefes alıp vermesi çok sıkıntılı hirhir şeklinde ve hizli

Düzenleyen seyla.gazi - 17 Eki 2018 Saat 17:16
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyla.gazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2018 Saat 17:15
Hocam sesi de çok kısık eczane reçetesiz bactrim ve dekort vermedi macrolun yerine klamer verdi birde prednol iğne reçetede yazdığı için 

Düzenleyen seyla.gazi - 17 Eki 2018 Saat 17:52
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118370
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2018 Saat 19:53
Tek doz Decort; 48 saat etkilidir.. O yuzden tercih edilir.. Prednol ampul; 10-15 dakikadan fazla etkili olmaz… 
Hele agizdan icirilirse, hic etki etmez.. 
Koku ve Pas varsa, sadece antibiyotik kullanin.. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyla.gazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2018 Saat 19:56
Var hocam başlıyorum ozaman çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyla.gazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2019 Saat 17:58
Hocam biz yine hastayiz üç arkadaş ucumuzun kızı yaşaraları cok yakın hepsi aynı şekilde öksürük ateş hırıltı balgam onlar doktora gitti ben bir gün daha beklemeyi tercih ettim çünkü genel durumu iyi ağızda pas yok ama nefesi ekşimsi kokuyor kakası kötü kokuyor birazda mukuslu tabloya göre değerlendiremedim hocam krupmu gripmi bronşit mi arkadaşların çocuklarına farklı doktorlar farklı ilaçları vermiş birine macrol ve zimax diğeri augumentin ve erdostin ben ne yapayım sıcak buhar mi soğuk buhar mi ballı limon cold mix burun spreyiyapıyorum birde calpol veriyorum sadece sizin öksürük şuruplari hakkında yazınızı okudum bazı içerik li ilaçları kullanmayın demissiniz sitede denk gelmedim ama önerdiğiniz bir ilaç varmı asist zytrc zimax parabron ve erdostin bunlardan yada benim bbilmedigim en makul makuluu çocuğu en azından rahatlatacak olan bir oneriniz var mi acaba

Düzenleyen seyla.gazi - 11 Oca 2019 Saat 18:09
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118370
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2019 Saat 19:36
Eski mailleri okuyun.. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyla.gazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2019 Saat 16:37
Okuyorum ama uygulamada başarılı değilim ama öğrenicem sanırım.kizim hafta sonunu ateşli geçirdi ateş düşürücü vermek istemesemde  40i görünce korku ve panikle icirdim 8-10saat aralarla dolven calpol bir ölçek.atesi yokken genel durumu gayet iyi evet öksürüğü kulağa hiç hoş gelmiyor ama çok oksurmuyor burun akıntısı göz akıntısı geçti hırıltı devam ediyor bugün yine ateşi 39a yükselmiş çalıştığım için annem hemen almış götürmüş doktora zatürre değil bronsit başlangıcı diyip prednol iğne klamer antibiyotik ventolin pulmicort vermiş aynı tabloyu Ekim de yaşadığı için (birde kilosu hala 11 ) bukadar sk görülmesini alerji olabilir diyerek ünv.hastanesine gidin demiş ben telefonda sordum kan tahlili değerini dediki kan tahlili yapılmadı sadece film çekildi elim ayağım buz kesti yaptırma iğneyi bekle akşam yaptırırım dedim malum azari yedim bu arada kızım iki buçuk yaşında ve konuşmuyor annem bbunada takık arada onuda sormuş diyor ki nöroloji doktoru görcekmis siz yine çok kizacaksiniz ama ben ilaçları vermeyerek yanlış birşey yapmak istemiyorum ben kötü bir anne değilim ki çocuğumun iyileşmesini herkesten çok istiyorum ama vicdanım mantığım karmakarışık antibiyotikle büyüsün istemiyorum büyük kızımı maalesef antibiyotiklerle büyüttüm aynı hatayı yapmak istemiyorum sanırım size dandanisarak psikolojik destek bekliyorum yaptığımın doğru olup olmadığına emin olmak istiyorum vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler şimdi söyler misiniz ne yapayım.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.