Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Krup sonrası ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Krup sonrası ates

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
pınar1787 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Ara 2020
Konum: ANKARA
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pınar1787 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Krup sonrası ates
    Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2021 Saat 20:58

Merhabalar Kadir hocam. 4 yaşındaki kizim kreşe başladı. Gecen hafta cuma günü ses kısıklığı ile öksürük başladı. Krup olduğunu düşündüm. Pazartesi günü havalar tarzda öksürük başladı.Soğuk hava  ve cold mix ile gecelerini atlattık. Perşembe günü asiri ic ve dışarı akıntısi başladı. Öksürük  balgamliya döndü. Kizim Sümüğü asla sümkürmuyor. Aksine yutuyor. Iki kez midesi boşken balgam kustu. Gündüzleri sorun yaşamadık. Lakin dünden beri atesi var. 39 a kadar çıktı. Hastaneye götürdüm. Ciğerlerinde  kulakta sorun yok dedi. Bogazda kizariklik varmis. Kizim basim ağrıyor dedi. Bize doktor bakteriyel enfeksiyona eşlik edebilecek viral enfeksiyon dedi. Durumunuz karışmış dedi. Agumentin, iburamin zero yazdı. Ben antibiyotik kullanmak istemediğimi belirttim. Beta mikrobi için o zaman sürüntu alalim dedi. Ağızda pas lekesi ve koku yok. Antibiyotigi kullanmıyorum. Dünden beri iki ölçek calpol ve iburamin verdim. Iburamin konusunda da çok kararsızım. Cok fazla yan etkisi var. Hocam kizim grip diye düşünüyorum. Cok iştahsızlık, bitkinlik ve baş ağrısı var. Uyurken iniliyor. 24 saati geçtik. Önerinizi bekliyoruz. Sonradan ateşinin çıkması normal mi ? Doktorun dediği durumumuz karsik mi gerçekten?

PINARAY
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 94474
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2021 Saat 21:42
4 yaşında "Beta" olmaz. Hala Streptokoklara "Beta" diyen gerzekler var.. Kesin bunlara bu şekilde eğitim
 veriliyor. Böyle Tıp fakültelerin, böyle doktorları olur. 
Ayrıca da; Streptokok olduğunda DAİMA:Ateş+Ağızda pis koky+Dili kaplayan pas tabakası olur.
Türk doktorları hastalıkların klinik arazlarını bilmezler, o yüzden de devamlı tahlil ısterler. Ahmaklık para ile
 değil. 
İburamin yerine Calpol verebilirsiniz. Onu da, ateş düşürmek için değil, ağrısı olursa kullanın. 

Yukarı Dön
pınar1787 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Ara 2020
Konum: ANKARA
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pınar1787 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2021 Saat 14:28
Hocam kizimin ateşi 40 deceye kadar çıktı. Gece saat 3 de bir kez calpol verdim. Uyuymamadi. Gözleri ve başı ağriyormus. Sabah kahvaltısını yapti. Saat 11 gibi atesi yükselmeye başladı. Nefes sayısı dakikada 56 yi buluyor. Burnu hiriltili. Ben corona olabileceğinden korkuyorum. Doktor corona böyle olmaz demişti. Iki saate yakındır uyuyor. İnatçı atesi var. Öksürük tablosuna baktim. Ateş öksürük,  bronşit diye yazıyordu. Anne bacaklarım yürüyemiyor diyor. Cok halsiz. Bas agirisi var  ne yapmalıyım ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 94474
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2021 Saat 21:32
Bu günlerde Enfeksiyöz Mononükleoz çok yaygın. 1 hafta yüksek ateş yapıyor. 
Bir Kan Sayımı yaptırıp, bana yazın.
Yukarı Dön
pınar1787 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Ara 2020
Konum: ANKARA
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pınar1787 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2021 Saat 15:56
Hocam dün atesi kizimin öğleden sonra 4 gibi 38.9 civarı oldu. Tekrar doktora götürdük. Ben yokken  hemşire dolven vermiş. Cok fazla çocuk ateş ve oksurukle doktora başvurmuş. Siramiz gelinceye kadar kizimin ateşi düştü. Cok keyfi yerindeydi. Ilac resmen doping etkisi yapmış gibi yerinde durmadı kizim. Doktor muayenede kulakta minik beyaz lekeler gördü. Kizimda arada külagına ağrıyor diyordu. Ciğeri temiz. Kan testi için zorladım gerek görmedi. İyileşme evresinde dedi. Bugun yine saat öğlen 3 gibi kizim ateslenmeye başladı. Bitkin şekilde yatıyor. Atesi 39 derece. Doktor viral bir hastalık dedi. Sanirim dediğiniz hastalık. Cuma gününe kadar atesi devam edecek. Benim sorum calpol verebilir miyim ? Dolven ve iburamini kullanmak istemiyorum. Uzun süre ateşli olması epey vücudunu yordu. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 94474
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2021 Saat 18:19
Sırf ateş düşürmek için vermeyin. Rahatsızlık duyarsa verin.
Yukarı Dön
pınar1787 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Ara 2020
Konum: ANKARA
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pınar1787 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2021 Saat 15:19
Kadir hocam yüksek ateş nedeniyle tekrar doktora geldik. Ben öpücük hastalığı olabilir  mi dedim ? Doktor kwhaski den şüphelendim dedi.  Vücudunda döküntü yok.Cuma gecesinden beri ateşli. Artik test yapacaklar. Yarin ekoya girecek kizim. Ben cok korkuyorum kalbinde ufurum var. Mono testinide yapacaklar. Ayni yaştaki arkadaşı sadece burnu akıyor atesi yok. Cok yakın temas halindeydiler. Gercektem kalbinde birsey mi oluştu?. Grip bu kadar ateş yapar mı? Ben cok korktum. Öpücük hastalığı olsun diye dua edeceğim. Doktor cok korkuttu beni. Sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Yukarı Dön
pınar1787 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Ara 2020
Konum: ANKARA
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pınar1787 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2021 Saat 17:03
Hocam çık bxi sonuçlar 
Lökosit         7.31     4.4-14,4
 Nötrofil ( % )  68.1     20-60
 Lenfoslt ( % )  21.5    35_65
 Eritrosit         6            4.1-5.6
 Hemoglobin16.2    10.9-14.1
 Hematokrlt 44.8    31.6-40.5
 MCHC   36.2       31-36
 RDW-SD 33.7      35-46.3
 MPV  8.50        8.6-12.3
Monosit 0.67   0,43-1,24
Crp 10.47   
Hocam doktor bir sutu test yapiyor.  Virus etkenli bir hastalık  lökosit düşük çıkmış demi dedim. Internetten okuyup gelmeyin dedi. Bir sürü test yapti. Karaciger fonksiyonları iyi.

Infulemnza negatif
Streptocicus negatif 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2021 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.