Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KRUP TEHLİKE Mİ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKRUP TEHLİKE Mİ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
b.tuana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Konu: KRUP TEHLİKE Mİ?
    Gönderim Zamanı: 26 Eki 2013 Saat 12:43
MERHABA SAYIN HOCAM

KIZIM 2,5 YAŞINDA 93 CM BOY VE 12 KG 

1 HAFTA EVVEL O GÜN  KIZIM SESİ KISIK UYANDI.SAĞLIK OCAĞINA GÖTRDÜM .DOKTOR SALGIN VAR,BOĞAZ ENFESYONU DEDİ VE ŞU İLAÇLARI VERDİ.

KATARİN
CECLOR
TYLOL
BENİCAL

MECBUR KULLANDIM 5 GÜN SONRA DÜN ÜNV.HAST. NE GÖTÜRDÜM KIZIMI ÇÜNKÜ GENEL DURUMU BİRAZ İYİ GÖRÜNSEDE GECELERİ ADETA BOĞULUYOR GİBİ ÖKSÜRÜK NÖBETLERİ OLUYOR.
DOKTOR KRUP TEŞHİSİ KOYDU.HENÜZ ALMADIĞIM BİR ÖKSÜRÜK ŞURUBU YAZMIŞ.DAHA FAZLA ÖKSÜREBİLİRMİŞ,BALGAMINI ATMASI İÇİN MİŞ.

SAYIN HOCA BİRDE KIZIMIN İKİ KULAĞINDA İLTİHAP OLDUĞUNU SÖYLEDİ.BANA TAVSİYENİZİ LÜTFEN SÖYLERMİSİNİZ.
BEN BU SİTEYİ ÇOK BEĞENİYORUM.ANCAK İMKANLARIMDAN DOLAYI SÜREKLİ GİREMİYORUM.FAKAT SİZE DAİMA İHTİHACIMIZ VAR HOCAM.ALLAH SİZE SAĞLIK DOLU GÜNLER VERSİN.

KRUP TEHLİKE Mİ? BİRAZ BİLGİNİZDEN BİZİ AYDINLATIRMISINIZ.KIZIMA TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM.ÇOK TEŞKKÜRLER.SAYGILAR SUNARIM.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118862
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2013 Saat 18:46
1-Krup; ancak bazi "doktorlarin" elinde tehlikeli olabiliyor... Bilhassa; Katarin ve Benical yanyana verildiginde.. HICBIR oksuruk surubunu , hicbir zaman vermeyin... Okruruk kesmek, tamamen 18. asirdan kalma bir "goz boyama" tedavisidir. Oksurugu kestiginiz anda, hastalik Akcigerlere inmeye baslar. Zaten son zamanlarda, "Astim benzeri" tablonun olusmasi da, hep kullanilan bu tip ilaclar yuzundendir.
2- Cocugunuzda; kulak agrisi yoksa, "Kulak iltihabi" teshisi palavradir.. Verilen HICBIR ilaci kullanmayin..
3- Krup (veya; Akut Larenjit) 3 gece hastaligidir.. Bilhassa geceleri, "havlar tarzda" oksuruk olur. SADECE; TEK DOZ yarim ampul DECORT kalcadan vurulmasi yeterlidir. Aninda, normal bir bir Grip halini alir.
Bu konu cok islenmistir, Alt Forum ve eski maillerede bakin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Eki 2013 Saat 18:47
Yukarı Dön
b.tuana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2013 Saat 20:51
hocam bilgileriniz için teşekkür ederim.kızım dediğiniz tarzda öksürüyor ve ancak 3 geceyi geçti bu durum.özellikle de gece uyku moduna geçtiği zaman başlıyor.sanki havasız kalıyor,boğulacakmış gibi oluyor.bu arada hastanedeki doktor  ventolin ve mucocure yazmış.ben ilaçları kullanmayacağım öksürük için özellikle. 
şimdi ne yapmalıyım
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118862
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2013 Saat 23:30
Aynen normal bir Gripte oldugu gibi; Limonlu bal, Serum fiz. ve ColdMix yeterli olur. daha 2-3 hafta surecek.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.