|
Küçük Erkek Kardeşim Kodlama Öğreniyor, En Büyük Y |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cbum63 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Saat 42 Dakika önce Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Saat 34 Dakika önce Saat 06:25 |
Merhaba herkese, Küçük erkek kardeşim (12 yaşında), son zamanlarda kodlama konusuna ciddi şekilde merak sardı. Scratch’le başladı, şimdi Python’la devam ediyor. Evde kendi kendine projeler yapmaya çalışıyor ama tabii ki her zaman yanında biri olmadığı için takıldığı yerler oluyor. Bir gün kendi araştırmasıyla basit bir yapay zekâ sohbet aracı bulmuş. Kullanımı çok kolay, hesap falan gerekmiyor. Ne zaman bir kod çalışmazsa, yapıştırıyor ve soruyor: “Bu neden hata veriyor?” veya “Bu fonksiyonu nasıl daha iyi yazabilirim?” Ben de birkaç kez yanında oturup izledim. Yapay zekâ sadece düzeltmiyor — Bu araç sayesinde daha bağımsız çalışmaya başladı. Her takıldığında “abla bir bakar mısın?” demek yerine önce kendi çözmeye çalışıyor. Bence bu tarz araçlar, özellikle teknolojiye meraklı çocuklar için çok iyi bir destek. Tabii ki başıboş bırakmıyoruz ama kendi kendine öğrenme alışkanlığı kazanması da çok değerli. Siz bu tür AI araçlarını çocuklarınızla denediniz mi? Merakla bekliyorum yorumlarınızı. |
|
![]() |
|
cbum63 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Saat 42 Dakika önce Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu arada küçük erkek kardeşim en çok şunu kullanıyor: https://deepseekai.free/
Bir sorun olduğunda hemen kodu oraya yazıp soruyor. Genelde kısa ama net cevaplar alıyor, bazen de nerede yanlış yaptığını kendi fark ediyor. Ben de her zaman yanında olamadığım için bayağı işine yaradı açıkçası. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|