Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKulak ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nilang76 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74
Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak ağrısı
    Gönderim Zamanı: 22 Tem 2012 Saat 11:59
< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0"> Merhaba Kadir Bey,

2.5 aylık kızım 3 gün önce emzirirken acı çeker gibi ağlayıp kulağını çekiştirmeye başladı. Çok da huzursuzdu. Ateş yok.
Hemen devlet hastanesine acile götürdük. Kulağı mikrop kapmış dedi. Siprogut damla ve augmentin verdi. Çocuk doktorumuzda sonradan telefonla ilaçları onayladı ama damlayı sadece 2 gün kullan dedi. Kullandık şu an iyi emme problem azaldı ama akşamları huzursuzlanıyor, uykusu iyi ama uyanıkken hep kucakta dik durmak istiyor. Bir de burnunda hırıltısı var, bu günlerde tükürük artışı çok fazla. Hocam acil doktoru boğazına bakmadı. Kulak ağrısı boğaz veya bu günlerde artmış olan tükürük nedeniyle olur mu? Kulak enfeksiyonu ateş yapmaz mı?

Düzenleyen nilang76 - 22 Tem 2012 Saat 12:44
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119006
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2012 Saat 13:13
Anne sütü alan bir çocukta kulak problemi olması imkansızdır. Zaten bebeklerdeki "Orta Kulak İltihabına" kulak damlası vermekle ne kadar cahil ve bilgisiz olduğu belli. Birde Çocuk doktorunun bu tedaviye onay vermesi; sizlerin sağlık yönünden işinizin Allaha kaldığının resmidir. Orta kulak iltihaplarında ASLA kulak damlası kullanılmaz. Allahtan sizin çocukta bir kulak problemi yok da bir hasar oluşmadı. Bu damlalar, kulak zarının yumuşamasına ve çabuk delinmesine sebep olurlar. Orta kulak iltihabında (olursa)kullanacağınız "tek" ilaç; İliadin ped. BURUN damlasıdır. Günde; 2x2şer damla her iki burun deliğine ( 3 gün) damlatın. Sonrasında serum fiz ile devam edin. Maalesef, Tıp eğitimi her nesilde biraz daha kötüye gidiyor. Artık ailelerin de bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Benim makale ve Forum yazılarımı mutlaka okuyun. Burundaki hırıltısı, sümük biriktiğinden. Serum fiz her bir burun deliğine 10'ar damla damlatırsanız geçtiğini görürsünüz. Banyo yaptığınızda da bu hırıltı geçer.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Tem 2012 Saat 13:18
Yukarı Dön
nilang76 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2012 Saat 11:26
Tekrar merhaba Kadir Bey, damlayı kullanmadım bugün kızımı kontrole götürdüm. Kulaklarında boğazında bir şey yokmuş.
Hocam kızım doğumda 3300 kg  50 cm
                     1.ay        4750 kg   53 cm
                     2.ay        5900  kg  58 cm

iken bu ay 18 günde sadece 220 gram almış. Doktorumuz 1 hafta bekleyelim mamaya başlayacağız gibi dedi. Sütüm azaldığı için emmeyi reddediyor olabilirmiş.

Hocam kızım bu ne olduğunu bilmediğimiz üstteki rahatsızlığından beri çok iştahsız.  Antibiyotik verdiğimden  beri emmeye isteği kalmadı. Daha çok uyuyor şu aralar. Bir de çok sulu kaka yapıyor.

2 dakika emip bırakıyor.Yüzüme bakıyor sesler çıkarıyor .  Uyanıkken de çok keyifli. Aç kalsa ağlamaz mı? Emzirdikten sonra bir kez aç kalıyordur diye önceden sağılmış sütümü verdim 30 ml kadar. Verirken birden fışkırtarak hepsini kustu.
Doktorun dediği gibi sütüm çok azaldı ama bebeğim düzenli emmediğinden azaldı. Haftaya gittiğimizde de kilosu muhtemelen yine az gelecek. Çünkü iştahsız.
Muayenehaneniz varsa size getirebilir miyim? Ya da avrupa  yakasında önerebileceğiniz bir doktor var mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119006
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2012 Saat 17:19
Kesinlikle aç değil.Bu doktorların her ay doldurmak zorunda oldukları bir" Mama kontenjanı" vardır. Mama firmalarına "göbekten" bağlı olduklarından, her bebeğe mama başlayabilmek için her yürlü soytarılığı yapıyorlar. Siz bildiğinizden şaşmayın. Yaş ilerledikce memede kalış surelerı azalır, eskisi gibi 10-15 dakika değil, 2-3 dakikada memenin işini bitirirler. Ne girdiğini ölçemiyorsanız, çıkana (yani kakaya) bakın. Cıvık ve Altın sarısı kaka yapıyorsa, aç değil demektir. Aç kalırsa; sert, top-top kakalar yapar. Ben Amerika da yaşıyorum. Avrupa yakasında; Dr. Sırrı Bektaş var.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.