Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kulak ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Çağse Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Çağse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak ağrısı
    Gönderim Zamanı: 02 Kas 2019 Saat 09:23
Kadir bey merhaba foruma yeni uye oldum okuyabildigim kadar okudum ancak bazi sorularim var size. 3 yaşında oglum var krese gidiyor basladigindan beri 2 aydir burun akıntısı ve öksürük bitmedi dun gece ağlayarak uyandı kulagi cok agriyormus calpol verdik sabah uyandi yine çığlık çığlığa agliyor yine calpol verdik illiadin başlayacağim, bactrim icin atesi mi beklemeliyiz cok aglamasi korkutuyor. Atesi yukselicek gibi 37.5. birde gecmeyen burun akıntısı öksürük icin tavsiyeniz nedir 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117869
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2019 Saat 19:12
Kulak agrisi oldugunda; HEMEN Iliadin damla baslayin. Beklemeyin, 
Bactrim icin acele etmeyin; akinti olursa veya uzun sureli ates olursa baslayin. 
Gerisi icin; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin.
Okumaya devam edin. 
Yukarı Dön
Çağse Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Çağse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2019 Saat 18:15
Kadir bey bugun 3. Gunumuz kulak agrisinin oldugunu soyluyor ancak şiddetli oldugunu sanmiyorum cnku aglama bağırma yok ayaklari cok agriyor atesi 39 derece wbc degerine baktirdim laboratuvarda 18 cikti deger araligi 5-10 arasi bactrim baslayim mi 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2019 Saat 18:43
3 yas icin, WBC araligi: 5.5-15.5 dur.  Pust laboratuvar, Eriskin deger araligini yazmis. 
Ates uzun surdugu icin, Bactrim baslayin. 
Yukarı Dön
Çağse Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Çağse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2019 Saat 18:53
Teşekkürler hocam iyi ki varsniz yaptığınız is cok cok kıymetli.. mono %12 ve 2.1 bas#0.5 bas%2.6 eo% 0.16 neu#11.52 mch25 mpv 5.6 bunlar onemli mi bilmiyorum ama belki baska bir sey olblr diye yazmak istedim birde bactrim icin  bir yerde 5 gunkullanin demissiniz bzde 5 gun mu kullanalim iyi akşamlar dilerim

Düzenleyen Çağse - 04 Kas 2019 Saat 19:00
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2019 Saat 22:35
5 gun yeterlidir.  Antibiyotik etkisi icin DEGIL!!!  Immunomodulator denilen, bagisikligi uyarici etkisi icin
kullaniliyor. 
Yukarı Dön
Selimdamla Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 26
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Selimdamla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2019 Saat 11:58
Bilmiyordum hocam antibiyotik tedavisi olarak düşünmüştüm yavaş yavaş okuyorum bilgi edinmek çok mutlu ediyor bu güzel detaylar için teşekkürler birde takildigim bir nokta var diyelim ki wbc çok yüksek çıktı mono vb değerlere bakmak gerekir mi yoksa her wbc yüksekliğinde antibiyotik gerekir diyebilir miyiz 
Ve birde sormak istediğim şu çocuk hsta burnu akıyor veya sdce öksürüğü var  ya da yükseksdce ateşi.. wbc mesela 18-25 civarı antibiyotik gerekiyor ise bactrim kullanılır mı yoksa bactrim sdce kulak enfeksiyonu için midir bunları forumda bulamadım yardmci olursanız sevnirim 

Düzenleyen Selimdamla - 05 Kas 2019 Saat 12:00
Selimdamla
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2019 Saat 18:58
Viral hastaliklardan, Enfeksiyoz Mononukleoz'da; WBC yuksekligi ve MONO yuksekligi olur.
Bu durumda da Antibiyotik verilmez. 

Yuz bin kere anlattim!!!!!!!!!!!!!
Antibiyotik gerektiginde: Ates+agizda pis koku+Dilin tamamini kaplayan pas tabakasi olur. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.