Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak iltihabı ve ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKulak iltihabı ve ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
betuldem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 136
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı betuldem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak iltihabı ve ateş
    Gönderim Zamanı: 05 Şub 2016 Saat 15:54
Hocam 3.5 yaşındaki oğlum dün gece ateşlendi. Baktım 39.2 çıktı peditus verdim illiadin ped sıktım burnuna sabah da Ateş tekrarladı doktora gittik. Amoklavin s600 10 gün dedi. sudafed pedifen illiadin ped sprey verdi yine. Ben oğlum doğduğundan beri sizi takip ediyorum sayenizde çok sefer antibiyotiksiz atlattık. Yine size sormadan vermeyeyim dedim. Ağzında bi koku var ara sıra kulağım ağrıyor diyo gece horlaması var ve Ateş'i gece daha çok yükseliyor ne yapayım? Ballı limon cold mix yapıyorum. Antibiyotik vermeden kesinlikle geçmez dedi.cevabınızı bekliyorum hocam.şimdiden teşekkürler 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2016 Saat 18:45
1- Peditus'u vermese idiniz, bu soytariliklarin hicbiri olmayacakti!! Peditus tam bir sahtekar ilacidir.
Hem Calpol(Parasetamol) ihtiva eder, hem oksuruk keser. Aferin, Calpol ParaNox gibi ilaclarla beraber
verirseniz, karacigeri zehirlenir.
2- Amoklavin 600; 20 kilo ustu cocuklara verilir. Bu yasta kullanilmaz.
3- Sudafed, ikinci grup bir SAHTEKARLIK ilacidir. Hele Peditus ile beraber verilirse, hasta kesin hastanelik
olur.
4- Kulak agrisi olmasi zaten, hastaligin Grip oldugunu gosteriyor. SAKIN benim anlattiklarim harici bir is
yapmayin.
5- Kulak agrisi icin, ILiadin sprey HICBIR ISE YARAMAZ!!!!!!!!!!!!!!
Iliadin DAMLA kullanacaksiniz. Cocuk sirt ustu yatar durumda olacak,  bir tarafa damlattiktan sonra,
bas o tarafa cevrilip; 1-2 dakika beklenecek.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Şub 2016 Saat 18:49
Yukarı Dön
betuldem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı betuldem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2016 Saat 20:08
Zaten su ana kadar 3 kez verdim peditusu hocam. Daha da vermem ama ateşi 39 u geçince çocuğum kendinden geçiyor ve ağrısı oluyor duramıyor diye onu verdim. 
Bu durumda ne verebilirim?
  İlliadin damla ile sprey arasında fark olduğunu bilmiyordum iyiki söylediniz ben su ana kadar hep sprey anlamışım öyle yaparım bundan sonra.onu kaç gün kaçar damla kullanabilirim hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2016 Saat 06:29
Peditus vereceginize; Calpol verin. Peditus, ayricada oksurugu kesip basiniza is acacagi icin;
"ates dusurucu" diye verilmesi  tamamen sahtekarliktir.
Iliadin damla; 3 gun, gunde:2x2'ser damla.
Yukarı Dön
betuldem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı betuldem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2016 Saat 17:19
Tamam hocam çok teşekkür ederim bugün alıp başladım
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.