Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulak iltihabı.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulak iltihabı.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zirem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Konu: kulak iltihabı.
    Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 16:52
Kadir bey merhaba,

Dün gece kızımın kulak ağrısı vardı.Doktora götürdüm.Orta kulak iltihabı teşhisi kondu.
Kullanmamız için cedag  (galiba) antibiyotik verdi.kullanmalımıyım.ne yapmamı önerirsiniz.

saygılarımla. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 12:23
Antibiyotik hiçbir işinize yaramayacak. İliadin ped, burun damlasını, günde 2x2 şer damla (3 gün) her iki burun deliğine damlatın, sonra serum fiz ile devam edin, eski maillerede bakın..
Yukarı Dön
zirem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 12:47

Hocam gittiğimiz kbb doktoru iltihabın akmadığını akarsa zarda hasar bırakabileceğini söyledi.eski mailleri okuduğum için antibiyotik almadım.iliadin damlatıyorum burununa.kulağıda dünden beri hiç ağrımadı.Fakat bugün ateşi 39 çıktı.burnuda akıyor, çok halsiz. Bende ateş düşürücü verdim.acaba kulağı mikrop kaptıda, ondanmı ateşlendi diye endişeleniyorum.Sizce ne olabilir?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 12:54
Öyle bir şey olsa idi ateşin yanında şiddetli ağrı olurdu.. 3 gün İliadin kullanın, sonra Serum Fiz. ile devam edin. Ateşi 4-5 gün sürebilir.
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 224
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2011 Saat 11:38
hocam,bende bir arkadaşımın 15 yaşındaki oğlu için sorcam.çocuğun kulağından sürekli sarı su gelmeye başlamış. öyle ki sabah uyandığında  yastık çarşafı dolmuş.doktor ağızdan da antibiyotik vermiş. sizce ne ya pmalı?
Yukarı Dön
zirem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2011 Saat 11:59

Kadir bey merhaba,

Kızımın dünden beri 39 ve 40 arasında gidip gelen fitilin ve şurupların etki etmediği hala devam eden ateşi var.Dün dayanamadım tekrar başka bir doç.kbb doktoruna kızımı götürüdüm.şiddetli Üsye geçirdiğini ve kulağınada vurduğunu söyledi.2 gündür kızım uyuyor. Hali yok ateşi var.ve ben inatla eşime rağmen Antibiyotik bir işe yaramaz dediğiniz için sizi dinledim. Antibiyotik kullanmadım.
Dün yaptırdığım Kan tahlilinde: wbc 26,1 / mpv 6,3 / mıd 1,7 / GRAN 21 / lymf 13,3 / gran 80,6 çıktı. 
ve ben 2 gündür kızımı ateşli ve halsiz bıraktığım için çok üzgünüm.Siz antibiyotik kullanmayın derken, kan tahlilini görmeden nasıl karar verebiyorsunuz.İnanın bunu çok merak ediyorum.

saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2011 Saat 10:26
-FRK: Öztaki borusunu çalıştıramadığınız sürece, kulak akar. Orta kulağın içini nemli tutmaya yarayan, "gözyaşı" vasfında bir sıvı vardır ve bu devamlı yapılır, Öztaki borusundan atılır. Öztaki borusu ( nezledeki ödem sonucu)  kapandığında bu sıvı akamaz ve zara tazyik eder, bazen de delinmesine sebep olur. Bu safhaya kadar olan hadise, mekaniktir ve antibiyotik gerekmez. Ancak, bu sıvı mikrop kaparsa, ateş çıkar ve antibiyotik şart olur.
-zirem:  WBC yüksek çıkmış, antibiyotik gerekir.  Benim anlatmak istediğim, ateş kulaktan  olsa idi, ağrının da olması gerektiği idi.. .
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.