|
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
| Yazar | |
renoktane
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı renoktane
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Nis 2015 Saat 09:02 |
|
Merhaba Kadir Bey,
Sonucu yazın demiştiniz. İki hafta antibiyotik kullandık ve dediğiniz gibi kulak damlasını hiç kullanmadık. Dün başka bir doktora gittik. Doktor iltihabın geçtiğini söyledi fakat kulağında sıvı oluşmuş. Yani kulağında şu an iltihap olmasa bile sıvı var. Oğluma ufak bir ses testi yaptı ve duyma konusunda bir sıkıntı çıkmadı. Bize Deloday ve Burnil verdi. Ben oğluma alerji testi yapıldığını alerjisi çıkmadığını ve Deloday'ı niye verdiğini sordum tabi. Doktor da kulaktaki sıvının kaybolmasında etkisi olacağını eğer kulaktaki sıvı kaybolmazsa tekrar tüp takılması gerekebileceğini söyledi. Ayrıca yine boynundaki beze büyüdü. Bunu da doktor üstüne basa basa bir araştırma hastanesine gitmemizi ve inceletmemiz gerektiğini söyledi. Ben hem Kartal hem de Marmara'ya götürdüğümde önemli görmediklerini söyledim. Bu sabah yine şiş. Daha yeni atlattık oysa hastalığı şaka gibi! Üst üste hastalanmasından çok yorulduk gerçekten. Marmara'da daha önce de size yazmıştım. Alerji testi yapıldı. Kan tahlili ve İge'ye bakıldı. Oradaki asistan bir doktor; "Evet oğlunuz sık rahatsızlanabilir ama bağışık sistemi iyi çalışıyor. Herhangi bir sorunu da yok. Bezeyi dert etmeyin. Bazı kişilerde yer eder ve en ufak enfeksiyonda şişer. Bu da onun bağışıklığının hastalıklara karşı savaştığını gösterir. Bu tür vakalar ender olur. Moral bozacak bir durum yok." dedi ve bizi herhangi bir bölüme yönlendirmedi. Neyse, uzattım biliyorum. Bu anlattıklarım dahilinde size sormak istediklerim; 1- Kulaktaki sıvının gitmesinde 'Deloday' etkili olur mu, kullanmamız gerekir mi sizce? Burnil yerine İliadin kullansam 3 gün, siz ne dersiniz? 2- Sık solunum yollarından rahatsızlık yaşanılması ve bunun sonucunda kulağının altındaki boynuna doğru olan yerdeki bezenin şişmesi ve dışarıdan da şiştiği anlaşılacak kadar büyük olması gerçekten bir tehlike midir? Kontrol altında tutulması mı gerekir dünkü doktorun dediği gibi? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Nis 2015 Saat 19:05 |
|
1- Kulaktaki "O sivi" hic bitmez.. O sivi; Orta Kulak boslugunu nemli tutabilmek icin, devamli salgilanir... Griplerde olusan odem sonucu; Oztaki borusu kapanirsa, akamaz, icerde birikir, agri yapar, hatta kulak zarinin delinmesine sebep olur. O sivinin; ASLA kurumamasi gerekir, zaten de kurumaz.
Bunlar hep; sizi ameliayata hazirlayan taktiklerdir.. Agri olmadigi halde; "sivi var" derler, Deloday verip, bu sivinin koyulasip, akamamasini saglarlar. Deloday'in kullanilmasi kesinlikle, gereksizdir.. 1960'li yillarda da boyle Allerji ilaclari kullanilirdi.. Bu cins doktorlar ; "Korku filmlerindeki" canavarlar gibidir, defalarca oldurursunuz, gene canlanirlar, en sonunda kesin oldurdugunuzu sanirsiniz, son sahnede, mezardan elini cikarirlar, pacaniza yapisirlar. Burnil yerine. tabiiki Iliadin kullanilir. Bezeleri bos verin, "Asistan doktor"; isin dogrusunu soylemis. Keske boyle doktorlar cogalsa da obur tur doktorlar yok olsalar... simdiye kadar yaptirdiginiz butun; Allerji tetkileri bosuna yapildi. Artik bunlarin foyalari iyice ortya ciktigi icin, goreceksiniz bir kac sene sonra bu testler unutulacak.. Kontrol altinda tutulmasida gerekmez. Onun maksadi belirli aralarla muayene olmanizi saglamaktir. Yoksa; kus konduracagindan degil. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|