|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
fyzsrr ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şub 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Haz 2016 Saat 16:54 |
Merhaba Kadir hocam,
kızım 6 yaşında 115 cm. 24 kg. 09.06.2016 günü kızım kulak şikayeti ile uyandı. Ateşi 37.5 dereceydi. Ağzı kokuyordu. Hemen dediğiniz gibi serum fizyolojik ile temizledim. Arkasından iliadin damlattım. Dolven verdim. Uykuya geri devam etti. sabah gözü kızardı ve yeşil bir çapak aktı.çapak kirpiklerine dolaşmıştı. Temizleyip, netira damlasından damlattım. perşembe günü doktora götürdüm. Kulak zarları kızarmış dedi. Augmetin 600 verdi. Ben antibiyotike başladım. 3 gündür 2*2 iliadin kullanıyorum. 1. Kulakta çıt sesi gelmediği için 1 gün ara verip tekrar iliadin kullanalım mı? 2. 2-3gündür işitmede azalma var. Daha önce hiç başımıza gelmemişti. Bu sorunun zamanla düzeleceğini söylemiştiniz. ne kadar zaman düzelir? 3. Grip tamamen geçince otoskop ile bakıldığında sıvının kalıp kalmadığı anlaşılır mı? 4. Ankarada bildiğiniz ve önerebileceğiniz kbb doktoru varmı? İlginize teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118343 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Keske antibiyotige hic baslamasa idiniz... Sadece; Iliadin DAMLA (Sprey degil) kullanin. 2- Fazla ugrasmayin, ve SAKIN, kulagina herhangi bir sey damlatmayin. Bu konu ile ilgili yazilarimi okuyun. Ankara'da tanidigim yok..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Haz 2016 Saat 21:26 |
|
![]() |
|
fyzsrr ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şub 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler hocam. Yazılarınızın hepsini okudum.
Kulakta çıt sesi gelmediği için iliadin damlayı 3 gün kullandık. 1 gün ara verip tekrar kullanalım mı? işitme kaybı ne kadar sürede geçer tahmini olarak. Çok korkuyorum. Teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118343 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kullanin.. En ufak bir suphe durumunda bile kullanin... Yapabilecegi "yan etki" antibiyotiklerden cok daha azdir. Isitme kaybi olmuyor... Bazi frekanslari, kulak zari tam titresim yapamadigi icin az algiliyor. Oztaki borusu acilir acilmaz, her sey iyilesecek.
|
|
![]() |
|
Çok çok teşekkürler.
iliadin damla sürekli kullanımı bağımlılık yapıyor diye söylüyorlar. Bu sene bi hayli kullanmak zorunda kaldım. 6 ayda 1 kutu bitirdik. Çok fazla değildir inşaallah. Ama 2 kez antibiyotik kullandık. Çoğu gribi sayenizde ilaçsız atlattık. Prospektüsünde de uzun süreli kullanımında etkisi azalır diye yazıyordu. Tereddüt ettim hocam. sizi çok meşgul ettim. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkürler.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1 haftayi gecirmeyin, hatta en emniyetlisi, iyilesince; 3 gunde kesin. Bu sekilde istediginiz sure kullanin, bir zarar olusmaz.
|
|
![]() |
|
Anladım. Zaten 3 gün kullanıyorum hastalığın durumuna göre bazen 1 -2 gün ara veriyorum mutlaka.
Sonra 3 gün daha kullanıyorum. Kulaktaki çıt çıt sesini de takip ediyorum. Hastalık geçince vermiyorum. 2 damladan fazla vermiyorum. Teşekkürler
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|