Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kulak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 289
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak
    Gönderim Zamanı: 25 Oca 2023 Saat 18:14

Hocam bir yakınımızın mesajını ekliyorum.

İyi günler hocam. Sağ kulağımdan uzun  zamandır kulak kiri renginde akıntı gelmekte. Öğretmenim, okulum yüksekte. Hergün gidiyorum dışardayken sorun yok. Eve gelince kulağımda dolgunluk ,hafif ağrı ve o tarafa yatınca akıntı oluyor. Akıntı olunca ağrı ve dolgunluk hissi geçiyor. Başlarda önemsemedim. Hergün olmaya başlayınca  ve gün içinde 2 3 kez akıntı  olunca yazılarınızdan okuduğum kadarı ile birkaç kez iliadin damlayı buruna ara vererek kullandım. Alerjim var sürekli her şeye hapşuruyorum. KBB gittim zarda delinme yok deyince sadece alerji ilacını kullandım çift sakız çiğnedim. Hapşurmamaya gayret ettim.Ama hocam hiç iyileşme olmadı. Dolgunluk ve akıntı sürekli oldu. Bugün farklı bir KBB gittim .Sıvıyı çekti zar deliktir dedi sıvıyı temizleyince delik yok dedi. Kulak zarının iyi huylu birşeysi dedi anlamadım ne demek istediğini hocam. Zar delik değilse sıvı nereden geliyor. Su ilaçları verdi kullanayım mi hocam ? Kullan tekrar kontrol görmem gerekir muhakkak  dedi .

Düzenleyen antipc - 25 Oca 2023 Saat 18:33
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118989
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2023 Saat 19:31
Resimler acilmiyor.
Kulaktan gelen: kulak kiri ise, onemli degildir, gorunenleri silmeniz yeterlidir.
Kulaktan, sivi geliyorsa, "Kulak zari" delimis demektir.
5 gun Iliadin eriskin damla, gunde:2x2'ser damla sirt ustu yatar durumda her iki BURUN deliklerine damlatin.
Iliadin eriskin damlasi yok, Spreyini, damlalikli baska bir sisiye bosaltip, kullanin. 
Her bir tarafa damlattiktan sonra, basinizi o tarafa cevirip 1-2 dakika bekleyin. 
Allerji ilaclari bu durumda HICBIR iseyaramazlar. Turk doktorlari her bir hastaliga allerji derler, onlari cok
 da ciddiye almayin.
Yazilarimi okuyun. 

Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 289
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2023 Saat 20:14
Hocam reçeteyi eklemiştim. Tekrar yükleme yapamadım. Reçete içeriği şöyle. İlaçları almış ama henüz kullanmamış. İliadin tekrar denesin o zaman. Daha önce forumdan hareketle iliadin birkaç kere kullanmış ama pediatrk olanı kullanmış. 

ONADRON G/K 1 ML 1 MG 5 ML DAMLA S: 3X3 D

SIPROGUT %0.3 5 ML KULAK DAMLASI S: 3X3 

-SIPROGUT %0.3 5 ML GOZ DAMLASI S: 3X3 

SIPROGUT PLUS % 0,3 + % 0,1 KULAK DAMLASI, COZELTI (5 ML) S:3x3

Siprogut sadece göz damlasını almış. Hangisini bulursan onu al demiş doktor. 

Düzenleyen antipc - 26 Oca 2023 Saat 01:24
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118989
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2023 Saat 03:19
O kadar damlayi kulaga damlatinca, o kulaktan hayir beklemek HAYAL olur! Hele Onadron gibi uzun tesirli
KORTIZON kullananlarda iyilesme aylar alir. 
Yapilacaklar:
1- O ilaclarin (Goz damlasi haric) tamamini COPE atilacak.
2- ASLA kulaga bir sey damlatilmayacak.
3- En ufak bir kulak agrisi veya tikaniklik hissi oldugunda, 5gun Iliadin damla (eriskin) kullanilacak. 
Elinde Pediatrik Iliadin varsa, gene 5 gun, gunde;2x4 damla yapsin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Oca 2023 Saat 03:19
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.