merhaba hocam,
kızımın kulağında 40 gündür devam eden bi sıvı olayı var.soru cevapta sizin önerilerinizi dinleyip illiadin damla serum fizyolojik coldmiks ile tedavi etmeye çalıştık.ama 2 gün önce dr a götürüp durumu anlatınca neden antibiyotik kullanmadınız diyip cart diye yazıverdi hemen,geçmezsede ameliyat olabileceğini söyledi.ben kullanmadım tabii.siz antibiyotiğin daha kötü yapacağı düşüncesindesiniz çünkü.bu zamana kadar 9 gün (3 er gün şeklinde ve ara vererek) illiadin damlattık.bu arada sıvı olduğu için o kulağı daha az duyuyr
1-neden geçmiyor bu sıvı hala hocam
2-antibiyotik kullanmalımıyız acaba gerçekten (40 gündür böyle olunca acaba kullansak mı diyorum)
3-o sıvı orda olduğu müddettçe ve kızım yeniden girbal bi hastalık geçirirse daha da kötülemez mi?
4-anne sütünün kulağa 2-3 damla damlatılmasının iyi olduğunu duydum doğrdu mudur?
5-yukardaki kilitlenmiş soru cevaplarınızdan birinde denize götürün geçer diye yazmışsınız.denize götürmenin ne gibi bi faydası var?yani kulağına deniz suyu girmeli mi?sadece vucudunu sokarak olmaz sanırım.yani aradaki bağlantıyı kuramadım.ne şekilde sokmam lazım suya.
6-bu işin sonu en kötü nereye varır.allah korusun kalıcı bi sağırlık falan olur mu?kızım kulağında sıvı olduğu için az duyuyor biraz.