Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulakta sıvı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulakta sıvı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Konu: kulakta sıvı
    Gönderim Zamanı: 08 Tem 2010 Saat 11:58
merhaba hocam,
kızımın kulağında 40 gündür devam eden bi sıvı olayı var.soru cevapta sizin önerilerinizi dinleyip illiadin damla serum fizyolojik coldmiks ile tedavi etmeye çalıştık.ama 2 gün önce dr a götürüp durumu anlatınca neden antibiyotik kullanmadınız diyip cart diye yazıverdi hemen,geçmezsede ameliyat olabileceğini söyledi.ben kullanmadım tabii.siz antibiyotiğin daha kötü yapacağı düşüncesindesiniz çünkü.bu zamana kadar 9 gün (3 er gün şeklinde ve ara vererek) illiadin damlattık.bu arada sıvı olduğu için o kulağı daha az duyuyr
1-neden geçmiyor bu sıvı hala hocam
2-antibiyotik kullanmalımıyız acaba gerçekten (40 gündür böyle olunca acaba kullansak mı diyorum)
3-o sıvı orda olduğu müddettçe ve kızım yeniden girbal bi hastalık geçirirse daha da kötülemez mi?
4-anne sütünün kulağa 2-3 damla damlatılmasının iyi olduğunu duydum doğrdu mudur?
5-yukardaki kilitlenmiş soru cevaplarınızdan birinde denize götürün geçer diye yazmışsınız.denize götürmenin ne gibi bi faydası var?yani kulağına deniz suyu girmeli mi?sadece vucudunu sokarak olmaz sanırım.yani aradaki bağlantıyı kuramadım.ne şekilde sokmam lazım suya.
6-bu işin sonu en kötü nereye varır.allah korusun kalıcı bi sağırlık falan olur mu?kızım kulağında sıvı olduğu için az duyuyor biraz.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118639
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2010 Saat 13:05
1-Acaba hakikaten sıvı varmı... Böyle deyip, sizi ameliyatı kabul edecek şekle sokmak istiyor olabilir.
2- Bu sıvı birikmesi tamamen "mekanik" bir olay olup, antibiyotiklerle asla düzelmez...
3- Sıvı birikirse, çok şiddetli ağrı yapar, ağrı yoksa üstünde durmayın.
4-Sakın kulağına anne sütü dahil hiçbir şey DAMLATMAYIN....
5- Denize girmekle, genize giden tuzlu su ile oradaki ödem çözülür ve Öztaki borusu açılır, biriken sıvı akar.
6- Hiç bu şekilde  kalıcı sağırlığı olan hastam olmadı..
Yukarı Dön
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2010 Saat 13:54
teşekkürler hocam,
kulakta sıvı olduğu doğru.iki dr baktı çünkü başta.gerek çocuk cerrahı ,gerek kbb.2 gün öncede başka bi kbb ye götürdüm zaten.yani 3 dr da var dedi.zaten bende duymamasından yani o kulağı ile az duymasından anlıyorum.zaten az duyduğu için götürdüm doktora,hani geçmemiş mi henüz diye.tahmin ettiğim gibi geçmemiş.aslında dr a götürmemin nedeni de tedavi edilsin diye değil malum hepsi pek meraklı antibiyotik yazmaya.ben geçip geçmediğini anlamak için götürüyorum aslında.
ağrı olayımız bu 40 gün içinde sadece 1 kere oldu.şimdi ağrı şikayetimiz yok.tek şikayetimiz duymaması.
peki hocam
1-bunun bi zamanı yokmudur.yani şu zamana kadar geçer geçmeli diye.
2-denize götürdüğümüzde o zaman kafasınıda sokmak gerekiyor.malum çocuklar pek sevmez kafalarının suya girmesini.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118639
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2010 Saat 14:07
Eğer 1 gün bile ara vermişseniz, tekrar İliadin ped. damla kullanmanızda fayda var... Arkasından tuzlu sular ile devam etmeniz gerekir. Zamanla bu "gözyaşı" gibi olan su, koyulaşıp "jöle" halini alabiliyor... O zaman bu "glue" tabir edilen sıvının aspirasyon ile alınması gerekir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.