Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kusma ve ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkusma ve ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kartanesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 336
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2011 Saat 11:56
    Tamam Hocam;sağolun.Valla şaşıp duruyordum Dün gittiğimiz çocuk doktoru bize deposilin ,aferin plus,metpamid,bricanly verdi.Tabi ben hiçbirini almadım.Sadece deposilini alıp almamakta kararsız kalmıştım. kararsız kaldım.Çünkü daha önce ağır boğaz enfeksiyonlarımız olmuştu.Allah razı olsun Hocam,hoşçakalın.

Düzenleyen kartanesi - 02 Ağu 2011 Saat 11:58
http://imageshack.us/
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2011 Saat 16:33
  Merhaba Hocam;il kusması cumartesi günü olmuştu.O zamandan beri kusma olmamıştı.Bu gece 1 çay bardağı suyun arkasından 150 ml süt içti ve karnım ağrıyor dedi ve ardından kustu.Gündüzde bakıcısında kusmuş.Halsiz ve biraz da dalgın görünüyor,iştahı yok.Ateşi yok.Dilinde hafif beyazlık var,gece ağzında koku vardı ama öğleyin yoktu.N
   NE YAPMALIYIM HOCAM;zaten çok yiyen bir çocuk değil.Boyu 89 cm çıktı kilosu 14.32 aylık oğlum.
    Bir de bir hafta önce 1 şişe antibiyotik şurup bitiren bir çocukda 2. hafta boğaz enfeksiyonu görülebilir mi?  

Düzenleyen kartanesi - 03 Ağu 2011 Saat 16:35
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117869
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2011 Saat 19:08
Evvelki hastalıkları ile bir ilgisi yok, sanki yediklerinden mikrop kapmış gibi. Takip edin, ilaçlarda acele etmeyin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 08:06
  Merhaba Hocam;
  Dün oğlum su gibi ve çok gaz çıkararak fışkırırcasına kaka yaptı 2 kere.İştahı yok.Kuru pide yedi birazcık.Dün iş çıkışı hemen vişneli soda aldım.Küp yoğurdada 1 adet maflor karıştırdım .Bşka da bişey yapmadım.İlk kusmasu cumartesi günü idi Hocam;İshalin gelmesi bu kadar sürer mi acaba?
   Akşam dilinin beyazlığındaki yoğunluk daha azdı ve koku yoktu.Sbah dili beyazdı ve koku vardı.Belki süt içiyor gece ondandır diye düşündüm.Ateşi yok.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 10:28
Tahmin ettiğim gibi, yediklerinden mikrop kapmış. Eğer ishalden sonra kusma devam ederse, bu virütik bir ishaldir, 1 hafta kadar sürer. Eğer kusma kesilirse, bakteriel demektir, 2-3 günde kendiliğinden, ilaçsız düzelir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 10:45
     Sürekli kusması yok Hocam;mesela ard arda su içiyor arkasından da süt içiyor galiba midesi kabul etmiyor mu hazmetmiyor mudur çıkarıyor tamamını.Sürekli değil diyelim ki günde 2 kez oluyor.Dün 3 kez sulu kaka yaptı.
Kusması olmadı.    İlaç kullanmıyorum Hocam;
     hOCAM BU ARADA OĞLUM 32 AYLIK VE 89 CM,KİLOSU İYİ 14 KG.bYUNUN UZAMASI İÇİN YAPABİLECEĞİM BİŞEY YOK MUDUR*Buna da şükür diyorum ama .Günde 500 ml den fazla süt içer hafta ortalaması.Yoğurt ve peynir yemez,sebze yemez.Meyveyi güzel yerdi en azından sizin dediğiniz 1 adet meyveyi bu aralar o da çok az.Salçalı yemek yemez.Cry Bu ara zorlamıyorum Hocam ama eti yemesi fena dğildi 1 ay öncesine kadar.Buğulama balık,kızarmış köfte,tantuni şeklinde et gönlüm rahattı ama şimdi hem hasta hem iştahsız,Ve gelişimi de sanki gerideymiş gibi geliyor bana.
    Vitamin veya herhangibir takviye besin kullanmama gerek Var mı Kadir Bey?
    Hocam bir de bademcikleri büyük

Düzenleyen kartanesi - 05 Ağu 2011 Saat 08:49
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 11:04
   Hocam birde benim oğlumda kordon kisti var demişlerdi,ama kist bazen küçülüyor bazen büyüyor.Daha önce hidrosel var denmişti.Sizin tavsiyelerinizle ameliyat ettirmemiştik.Sonra altı ay kadar kayboldu ve şimdi hafif bir şişlik var sağ torbasınd.Bazen çok küçük oluyor bazen de büyük bir ceviz kadar oluyor.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2011 Saat 10:06
Sabırlı olun. Hele şu ishali bir geçsin. Boyunu fazla kafaya takmayın, süt içtiği sürece soya çekim olarak olabileceği en uzun boya erişir. "Büyüme hormonları" cüceler içindir. Boyu dahada uzun olsun diye yapmıyoruz. Kordon kistini biraz daha takip edin, olmazsa bir Çocuk cerrahına gösterirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.