Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeytincin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 216
Mesajın Direkt Linki Konu: kusma
    Gönderim Zamanı: 08 Oca 2009 Saat 10:15
Doktor bey merhaba,
Oğlumda dün kusma başladı.Sabah 7 gibi uyandığında kucağımıza alır almaz kustu.Kesik süt gibi ve ekşi kokuyor.Daha sonra 10 gibi kahvaltısını(yumurta+peynir9ekmek içi+anne sütü) yapmış ama çok fazla yememiş.Daha sonra 11 gibi 120 cc anne sütü içmiş.13:00 gibi yine 100cc anne sütü içmiş.Fakat 3 gibi hepsini kusmuş yine aynı tarzda biraz fışkırır gibi.Saat 16:00 gibi yine 120cc anne sütü içmiş.Saat 18:00 gibi ben eve gittim uyuyordu uyandığında kucağıma alır almaz kustu kesik kesik,ekşi tarzda ve içinde balgamımsı bişeyler vardı.Daha sonra tekrar öğürmeye devam etti ama içinde bişey kalmadığından olsa gerek sadece su çıktı.Yarım saat sonra tekrar aynı şekilde kusmaya çalıştı ama sadece su çıktı.Doktor getirdik herşeyini kontrol etti.Boğazda kulakta bişey yok, hareketlerinde bişey yok, yediği farklı bişey yok.Dr bir sebep bulamadı belki idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi ama idrarını rahat yaptığı için onu da eledik.Muhtemelen besin kaynaklı birşey olabilir,birkaç gün takip edelim dedi, katı gıdayı kestik sadece anne sütüne geçtik.İshal yok, ateş max.37,2 oluyor.Benim sormak istediğim gözümüzden kaçan birşey olabilir mi, bu neden kaynaklanmıştır sizce.
Oğlum 7 ay 23 günlük.72cm ve 9,150gr.baş çevresi 45cm.
Yorumunuz için teşekkürler,

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118625
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2009 Saat 10:33
7 aylık çocuğu yenidoğan gibi 3 saatte bir beslerseniz, kusması normal.Zaten doktorda bir şey tesbit edememiş. Her 3 saatte bir beslemeye ara verin, bırakın o acıksın, istesin, o zaman verin. Zannımca, teknik arıza...
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2009 Saat 10:54
Haklısınız, 3 satte 1 çok sık gibi duruyor ama kendi istediği zaman veriyoruz ve de çok güzel emiyor.Katı gıda verdiğimizde de böyle eğer yemek istemiyorsa kesinlik zorlamıyoruz.Zaten doyduğunu ve acıktığını çok güzel ifade ediyor artık.Fakat kusma yeni ortaya çıkan bir durum olduğu için endişelendim, çünkü genelde kusan bir bebek değildi.
Cevabınız için teşekkür ederim, umarım sadece sık yemekten kaynaklanan birşeydir.
İyi çalışmalar,
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2009 Saat 09:19
Doktor bey merhaba,
Size yazdıktan sonra 2 gün daha kusması devam etti, sonra kendiliğinden geçti.Bu dönemde sadece anne sütü verdim ve sizin de uyarılarınızla beslenme saatlerini yeniden düzenledim.
Bneim sormak istediğim birkaç soru var, aklıma takılan;
-Kustuğu dönemde farkettik alt iki dişi aynı anda çıktı.2 dişin aynı anda çıkması normal mi, vucuttaki bir rahatsızlık mı bu dönemi hızlandırdı?
-Ben flor hapını ezmeden bütün şekilde veriyorum üstüne su içiriyorum yutuyor.Ezerek içirmeme gerek yoktur değil mi?
-Oğlum 8 aylık.Emekliyor, ellerinden tutunca adım atıyor ama konuşma ile ilgili bir gelişme yok.Henüz heceleme başlamadı.Normal mi?
-Son olarak oğlumda hidrosel var.1 yaşına kadar takip edilir ondan sonra cerrahi mudahale gerekebilir diye okumuştum.Bu nekadar doğru?
Teşekkür ederim cevaplarınız için,
Kolay gelsin...
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2009 Saat 10:57

Hocam,

biz arada kaynadık galibaConfused
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118625
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2009 Saat 11:28
Yok kaynama yok, mailler çok arttı. Hele arada konuya dahil olanlar işi çok karıştırıyor.
-İsterse 10 diş aynı anda çıksın, bir rahatsızlık vermez..
-Ezmeden alabilenler alabilir.
-Erkek çocuklar genellikle 2.5 yaş civarında konuşur. Nadiren daha evvel ve sonra yapanlarda vardır.
- Hidrosel, çocuk kaç yaşında olursa olsun, ameliyat gerektirmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.