Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
maritza Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 88
Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma
    Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 13:52
Saygıdeğer hocam,

Kızım ipek 27.5 aylık...sayenizde uzun süredir ilaçsız ,sağlıklı bir şekilde büyüyor...

Dün gece yatağına bir hayli fazla kusmuş,ağlayarak yanımıza geldi....sonra sabaha kadar 1-2 kere daha çıkardı...kahvaltıda haşlanmış yumurta ,süt ve peynir verdim ama 2 kere fışkırtarak kustu,kızımı ilk defa bu şekilde kusarken gördüm:( normalde oldukça sağlıklı bir çocuktur,bebekken bile böyle kusmadı..sabah neşesi yerindeydi,sonra biraz duruldu,şimdi uyuyor...ateş yok,ishal yok,kusma ve halsizlik harici bir belirti yok.

Doktoru aradım,arkasından ishal gelecek,çok kusarsa yarım tablet emedur fitil atabilirsin dedi.ishal başlarsa da reflor...Ama benim içim sizinle konuşmadan rahat etmedi,sayenizde ipeğe uzun süredir ilaç vermiyoruz...bu kışı maşallah çok çok iyi geçirdik..ilaçsız bu durumu atlatabilmeyi çok isteriz...

dün akşam bir müddet evde sadece bodysi ile oynamakta ısrar etti,yerlere yattı,yuvarlandı,yerler soğuk,evde misafir olduğu için ilgi çekmeye çalıştı sanırım ama arada üşümesinden çok korktum..arada dolaptan çıkardığım yoğurdu ılımadan verdim...:(bunlar kafamda kendi kendime düşündüğüm muhtelemel sebepler :(

Ne tavsiye edersiniz,ne yapmalıyım?şu anda birkaç halka muz ile duruyor...nasıl yedirmeliyim...? Ne olursa doktora gitmeliyim?

İyi ki varsınız,

Saygılar,

Maritza

m.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119493
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 19:08
Hayret.... Bu doktor benim yazilarimi mi okumus ne!!!Guzel. DEDIKLERI DOGRU.. Her zaman soylerim; bilmemek ayip degil, ogrenmemek ayiptir..

Yedigi-ictigi bir sey dokunmus. Arkadan ishal gelebilir... EGER: kusma cok etkili oldu ve mikroplu gidanin tamami, kusma ile atilabildi ise, arkadan ishal gelmez..

Karismayin; ne isterse onu yesin-icsin, diyet filan gerekmez..

Hastaligin; usumekle, sogukla, en ufak bir alakasi yok..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Şub 2014 Saat 19:09
Yukarı Dön
maritza Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 88
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 19:31
Hocam,

Pazar olmasina ragmen cevabiniza tesekkur ederim...

uyandiktan sonra biraz leblebi ve kefir yedi ama bir müddet sonra yine çıkardı...sonra bir patates,bir muz ve biraz da ekmek yedi...şu anda gözüm onda,oyuncaklarıyla oynuyor...umarım kusma bitmiştir...

Kusma bir günden fazla sürerse emedur fitil kullanayım mı?kullanmasam bebeğim çok mu yıpranır?

İyi ki varsınız hocam...

Sevgiler,

m.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119493
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 20:09
Kusma devam ederse, kullanin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.