Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kusma..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
caglayan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı caglayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma..
    Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2018 Saat 22:45

Merhaba Hocam,

7 aylık kızımın doğum kilosu 3270 gr ve boyu 51 cm. Şu anda 8150 gr ve 72 cm. Geçen hafta aniden kusmaya başladı ve safra sıvısı çıkana dek defalarca kustu. Hastanede emedur fitil verildi, sonrasında kusması durdu. Ertesi gün sabah burun akıntısı ve burunda tıkanıklık başladı ve aynı günün akşamı ateşi koltukaltından 37.6 seviyesine çıktı ve ishal başladı ama ishali kısa sürdü, 5-6 defa kaka yaptıktan sonra kesildi. Burun akıntısı ve tıkanıklığı da aynı gün geçti. Tam düzeldi derken bu hafta yine kusmaya başladı ve 1 saat içinde 5-6 sefer kustuktan sonra kendiliğinden geçti. Kusması sizce enfeksiyon kaynaklı mıdır yoksa benim yediklerimle ilgili ya da alerjik olabilir mi? İlk kusmasının sabahında ilk defa yulaf denemiştik.

Kızımın kakasında 3 aylıkken mukus ve bazen küçük de olsa kan gördük. Doktorumuz çocuğun gelişiminde bir sıkıntı olmadığımdan benim inek sütü alerjisi için diyet yapmamın gereksiz olduğunu söyledi. Ama ben mukus devam ettiği için inek sütü içeren ürünleri yememeye özen gösterdim.

Ek gıdaya geçiş sonrasında yavaş yavaş inek sütü içeren ürünleri yemeye başladım. Ama kızımda bu sefer de kabızlık sorunu başladı. Kakasını 3-4 günde bir zorlanarak ve genelde kansuk fitil yardımıyla yapıyor. Pirinç patates muz gibi kabızlık yapan şeyleri yedirmiyorum. Kabızlığının inek sütü alerjisiyle ilgisi olabilir mi?

Çok teşekkürler hocam.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2018 Saat 00:19
1- Yedigi bir gidadan mikrop kapmis.. SAKIN ilac kullanmayin, bir tek kusma cok olursa, Emedur100 fitil
 kullanin.. ( Hayret!!! Dune kadar Emedur icin cok zararli diyorlardi, ogrendiler demek!!)
2- Sizin yediginiz HIC BIR SEY, cocugu kusturmaz.. 
3- Yedi aylik bir cocukta; NE ALLERJISI!! 
4- Yulaf da ne???  Siz Amerikali aileler gibi yemek pisirmesini bilmeyen bir ailemisiniz?? 
Tarhana(acisiz) corbasi, Suzme mercimek corbasi, Yayla corbasi , bu sira ile verin.. Yulaf da ne oluyormus!!!
5 Gordugunuz mucus ve kan; tamamen cocugun fazla yemesine bagli… Sakin diyet filan yapmayin.. 
Yemeklerindeki YAG miktarini arttirin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Eyl 2018 Saat 00:21
Yukarı Dön
caglayan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 19
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı caglayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2018 Saat 21:28
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Doktorumuz ilk kusma ve ishalin bitmesinin ardından dört gün geçtikten sonra ikinci kusma olduğu için mikrobik olmayacağını söylemişti. 
Bir sorum daha olacak size. Kızımı ikinci kusmasının ertesi günü doktora götürdük ve geçen aya göre 100 gr verdiğini gördük. Sizce kilo kaybı ishal ve kusma kaynaklı mıdır? Az besleniyor olabilir mi, belki kabızlığı da az beslenme kaynaklıdır.
Tekrar teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2018 Saat 04:33
Hastaliklar sonucu kilo kaybi olmasi dogaldir.. Hastalik gecince, acisini cikarir, hic merak etmeyin.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.