Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kusma,ishal,ardından kabızlık ama hep beyaz kaka..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkusma,ishal,ardından kabızlık ama hep beyaz kaka..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gesnur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
Mesajın Direkt Linki Konu: kusma,ishal,ardından kabızlık ama hep beyaz kaka..
    Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2013 Saat 00:41
hocam merhaba.geçen hafta bütün gün ve gece devamlı fışkırır tarzda kusmalı bir süreç yaşadı kızım.ertesi gün kusması kesildi.ishal başladı.reflor ver dedi doktorumuz,verdik kabız oldu taş gibi beyaz bir kaka yapmaya başladı.popom acıyor diye ağladı hatta.refloru kestik.yine beyaz ama ishal hali başladı.hiç bişey vermedim ilaç olarak.bu arada kaka kıvamı düzeldi ama hala beyaz renkte devam ediyor.gayta testi verdik bişey çıkmadı.eski maillerinizde yumurta,yağ verin demişsiniz yanlış anlamadıysam.bizim durumumuzda da geçerli midir bu dediğiniz yoksa geçen haftaki hastalık serüveniyle ilgili midir?teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119646
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2013 Saat 04:36
Gecirdigi hastalik ile ilgili, ishal gectikten sonra yumurtali-yagli besleyin.Reflor; ishal iolaci degildir. Bu doktorlarin bundan sonra da ogrenecekleri yok... Reflor sadece: Antibiyotiklerin arkasindan gelen ishallerde kullanilir. Sizdeki cins ishallerde verilmesi sadece doktorun cehaletini gosterir. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
gesnur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 38
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2013 Saat 10:26
çok teşekkürler hocam..ben kusma ishal var dediğimde rota olabilir demişti ayrıca, bunu söylemeyi unuttum size. ama ateş filan olmadı. rota çok daha belalı bir tür bildiğim kadarı ile, yanlış mıyım?
hocam, kaka düzeni kendiliğinden düzelir mi peki?bir kabız, bir ishal devam ediyor çünkü. düzeltmek için ne yedireceğimi şaşırdım. pilav versem kabız oluyor, erik versem ishal. yumurta ve yağlı besinler dışında nasıl beslemek gerekir?
bir de devamlı popom acıyor diyor. bepanthen anestol karıştırıp sürüyorum, doğru mu yapıyorum?tam da tuvalet eğitimine başlamıştık, şimdi" bez bağla anne, acıyor" diyor.ne yapmalıyım?22 aylık bu arada kızım.(tuvalet eğitimine erken geçmek istedi, ben zorlamadım kendisi söylemeye başladı anne çiş var, kaka var diye.bu durumda ertelemeli miyim?)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119646
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2013 Saat 19:05
1-Kusma kesilip, ishal basladiginda KESINLIKLE Rota enfeksiyonu veya diger viral ishallerden biri degildir.
2- Cocuklar 4 yas bitene kadar cis soylemek mecburuyetinde degillerdir. Tuvalet egitimi: Kedi-kopek yavrularina verilir. Insanlarda ; ic-gudusel bir durum olup, vakti gelince cocuk soyler. Tafsilat icin eski mailleri ve bilhassa; Alt forumu okuyun.
3- Ishal-kabiz durumlarinda, bir orta yol bulmaniz gerekli.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.