Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - lenf bezi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumlenf bezi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Hilallll Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hilallll Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: lenf bezi
    Gönderim Zamanı: 01 Eki 2015 Saat 00:18
68 aylık bir oğlum var 15 gün kadar önce boynunda şişlikler fark ettim çok üzerinde durmadım ancak bugün rahatsız olduğunu söyleyince yeniden kontrol ettim her iki tarafta da var(sağ taraftaki bayağı büyük dışardan bakınca bile belli oluyor,sol tafarta ise ele iki tane geliyor)yazınızda çok antibiyotik kullananlarda fazla olduğunda bahsetmişsiniz sayenizde çoğu hastalığımızı ilaçsız atlatıyoruz,bir mesajda da iri lenf bezi ifadeniz var yanlış anlamadımsa onu ayrı bir kategoriye almışsınız,bizimde sol taraftaki bayağı büyük olunca endişelendim ne önerirsiniz. ayrıca oğlum 125 boyunda 33-34 kilo yaşıtlarına göre irice ancak güçsüz çabuk yorulduğundan bahseder pek hareket etmek istemez koşunca hemen nefes nefese kalır belirtmek istedim bir de bu konuyla alakalı olarak bir efor testi falan yapılmalı mı sizce yoksa sadece kilodan mı
........
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118726
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2015 Saat 07:56
1- Lenf bezleri: Ellediginiz zaman, deri altinda, kayar sekilde hareket ediyorlarsa, onemli degillerdir, gecirilmis enfeksiyonlara baglidir. Ancak; aniden ve boyun hareketlerine mani olacak kadar buyurlerse, uzeri kizarik ve sicak olursa, o zaman igne bile gerekebilir.
2- Kalp rahatsizligi olan cocuklarin gelismesi GERIDIR... Boyu:8.5 yas boyu. Bosuna kalp hastaligi aramayin, kilo versin.. Hic acimayin, kosturun. .
Yukarı Dön
Hilallll Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hilallll Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2015 Saat 10:35
Lenf bezlerinin kaç günde tamamen küçülebileceğini eski haline döneceğini söyleyebilirsiniz hala ele geliyor oğlumun bir rahatsızlığı gözükmüyor ama ben endişeleniyorum yapmamız gereken bir noktayı kaçırmayalım,doktora falan götürmedim
........
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118726
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2015 Saat 19:49
Belli olmaz..... Mikrobun cinsine, vucudun direncine ve alinan mikrobun miktarina gore degisir. Aylar surebilir.

Bu yazdigimi:
" - Lenf bezleri: Ellediginiz zaman, deri altinda, kayar sekilde hareket ediyorlarsa, onemli degillerdir, gecirilmis enfeksiyonlara baglidir. Ancak; aniden ve boyun hareketlerine mani olacak kadar buyurlerse, uzeri kizarik ve sicak olursa, o zaman igne bile gerekebilir"
                 unutmayin..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Eki 2015 Saat 19:50
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.