Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Mamalar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuMamalar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yagizinannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 40
Mesajın Direkt Linki Konu: Mamalar
    Gönderim Zamanı: 22 Mar 2010 Saat 22:25

Ben bu hazır mama işini pek anlıyamıyorum sevgili anneler.Benim annem beni pirinç unuyla büyütmüş.Artık kimse pirinç unu vermiyo sanırım.İlla hazır mamalar şart mıdır ?

Yukarı Dön
bertobat Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2355
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2010 Saat 22:43

İnek sütünün çeşitli işlemlerden geçirilmesi sonucunda hazırlanan bebek mamalarının, her ne kadar anne sütüne yakın oldukları bildirilse de, çocuk sağlığı açısından anne sütünün ve emzirmenin yerini tutmaları olanaksızdır. Mamaların halka doğrudan reklamlarının anne sütü ile beslenmeyi olumsuz etkilediği belirlenmiştir. ABD ve Somali dışında dünyadaki tüm ülkelerin imzalamış olduğuuluslararası yasa ile bu reklamlar yasaklanmıştır. Buna karşın ülkemizde maalesef televizyon kanallarında özellikle halkın en fazla televizyon izlediği saatlerde bu mamaların reklamları yapılmakta, birçok hastanede doğum yapan annelere mama üreten firmalar tarafından çeşitli reklam malzemeleri dağıtılmaktadır..
Maxicep.com - Bebek Maması Kullanmak Sağlıklı mı? ANNE SÜTÜ BEBEKLER İÇİN EN GÜVENLİ BESİN
“Anne sütünün gerek besin değeri, gerekse içerdiği hastalıklardan koruyucu maddeler açısından tüm yapay besinlerden (çeşitli mamalar, vb) üstün olduğunu göstermiştir. Teknolojinin ilerlemesi ile her gün piyasadaki diğer ürünlerden daha üstün olduğu ileri sürülen yeni mamalar üretiliyor olsa da bu mamaların hiç birisi insan yavrusunu en duyarlı olduğu dönemde hastalık yapıcı etkenlere karşı koruyucu maddeler içermemektedir. Yeni doğan bebeği bir aşı gibi hastalıklardan koruyan bu maddeler yalnızca anne sütünde bulunmaktadır. Anne sütü ile beslenen bebeklerde zatürre, ishal, orta kulak iltihabı, allerjik hastalıklar daha seyrek görülmekte ve görülse de daha hafif seyretmektedir. Örneğin; inek sütü veya hazır mama ile beslenen bebeklerde ishal, yalnız anne sütü ile beslenenlere göre 15 kat, zatürre 3 kat daha sık görülmektedir. Ayrıca anne sütü ile beslenen çocuklarda ileri yaşlarda lösemi, damar sertliği, şeker hastalığı, hipertansiyon, multipl skleroz, bazı bağırsak hastalıkları, diş yapısı bozuklukları ve bazı ruhsal hastalıklara daha az rastlanmaktadır. Okul çağındaki çocuklarda yapılmış bazı çalışmalar anne sütü ile beslenen çocukların daha zeki olduklarını göstermektedir. Doğumdan sonraki ilk altı ayda anne sütü ile birlikte ek besin ya da su verilmesi bebeğin anne sütünün bu hastalıkları koruyucu özelliklerinden yeterince yararlanmasını engellemektedir. Bebeklerin ilk altı ayda yalnızca anne sütü ile beslenmesi sonucunda dünyada yaklaşık 10 milyon bebeğin ölümünün önlenebileceği, bunun 10 katı kadar bebeğin de hastalanmasının ya da sakat kalmasının engellenebileceği hesaplanmıştır.

maxcepten alıntı
Yukarı Dön
nurdan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 1760
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2010 Saat 23:08

tabikide şart değil mamalar biraz kolaya kaçma gibi yani zor zamanlarda kullanılmalı. kadir bey de mama taraftarı değil daha ek gıdaya geçmediik ama bende pirinç unu düşünüyorum

Yukarı Dön
SevgiYumaklarım Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 7647
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2010 Saat 11:12
benim kızlarım fazla anne sütü alamdıkları için mecbur mama yediler...bende mamaya karşıydım ama sütüm olmadığı için verdim mamayı...4.cü ayda itibaren yavaş yavaş ek gıdaları tattırmaya başladım..
6.cı ayda tamamen ek gıdaya geçtik..tabi yine mamada verdim..
8.ci aydan itibaren de kadir hocamı dinleyerek süte başladım...çok şükür bir sorun yaşamadık süt konusunda.pirinç ununu da 6.cı aydan itibaren ara ara veriyorum...
Yukarı Dön
zeynep_76 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2010 Saat 13:13
1 yaşa kadar süt verilmemesi gerektiğini biliyordum ben. Kansızlık yaptığı için benim doktorum önermemişti.
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2010 Saat 16:53

işe erken başladığım için 4. aya kadar mecbur mama takviyesi aldık ama 4. aydan sonra 1 öğün ek gıda 2 öğün bıraktığım süt ile idare ettik zaten 6. aydan sonra tamamen ek gıdaya geçtim... ve tabiki kadir hocam sayesinde 5. ay içerisinde azar azar süte başladım hiçte kansızlık yapmadı çok şükür bi zararını da görmedim...

Prinç ununu ben pek kullanma taraftarı değilim. Sadece tok tutmaya yarıyo belli bir vitamin vermiyo onun yerine süt içiriyorum bolca birde zati sebzeli etli yemekleri de verdiğim için gerek kalmıyo. Sadece tatlı seçeneğinde arada kullanıyorum

Anne sütü yeterli ise kesinlikle bende mamaya karşıyım bende...
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 7438
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2010 Saat 17:12
eğer sütün yetiyorsa mama gerekli değil benim sütüm 7 ay boyunca yetti sonra aalmaya başladığı için tahıl bazlı ek besin mamalardan yedimek zorunda kaldım çalıştığım için
Yukarı Dön
KUZEY&MİRA Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Melek Anne :)

Puanlar: 2244
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2010 Saat 19:48
Anne sütünün yetmediği durumlarda,ilk dört ay öncesi dönem haricinde mamaya bende çok karşıyım.Ben 4,5 ay sonunda sütüm azaldığı için takviye olarak kutu sütlerine ve yavaş yavaş ek gıdaya başladım.Akşamları yatmadan önce de pirinç unu yapıyorum.Bazen irmikli muhallebi veriyorum.Mamaya alıştırma bol bol süt ve sütlü gıdalardan ver.
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.