Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Mastitli göğüsten emzirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumMastitli göğüsten emzirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 161
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Mastitli göğüsten emzirme
    Gönderim Zamanı: 19 Şub 2017 Saat 00:22
Sayin hocam 11 aylık bır oğlum var emziriyorum ve hala ara ara mastit problemi yasiyorum,dün yine aynı sıkıntı oldu hafif kırgınlık göğsümde ağrı sertlik,göğüs pedime akan sütun rengi bile farklıydı ama gogsumun boşalip rahatlamasi için oğlumu bu göğsümden emzirdim aynı gece hafif ateşlendi huysuz biraz da başka bır sıkıntı yok ,ateşi ara ara devam ediyor,merak ettiğim Mastitli gogusten emzirme neden olmuş olabilir mi ateslenmesine yoksa denk mi geldi?ateşini dusurmedim,neden buysa nasıl bır yol izlemeliyim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2017 Saat 05:26
Cerahat yutsa bile, midesindeki ASIT onlari parcalar..
Ama, siz genede, sagip kontrol edin, cerahat geliyorsa vermeyin.
Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2017 Saat 10:21
Teşekkür ederim hocam,dediginiz gibi yapıyorum sütüm normal akıyor artık, ama oğlum dün geceyi de ateşli geçirdi şu an yine hafif ateşi var,hocam hastalık halinde ateş müdahale olmaksızın düşüp çıkar mı, 2 gündür ateşi kendi kendine düşüp tekrar çıkıyor normal bır grip hali mi acaba?öksürük burun akıntısı yok.yalnızca ateş ve huzursuzluk hali.
Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2017 Saat 15:52
Hocam şimdi dilinin kenarında siyah renkli ortası nokta şeklinde bır yara farkettim sanki kan toplamış ezilmiş gibi,sabit durmadıgi için fotoğraf cekemiyorum,acaba ateşten mi oldu,mikrop kapmış olabilir mi yoksa ateşi bu yüzden mi vardı acaba,ağzındaki yaradan mastit olmuş olabilir miyim?
Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2017 Saat 23:23
Hocam üstüste yazdım kusura bakmayın oğlumun son durumu ateşi geceleri artıyor 38.9 burun akıntısı öksürük yok,dilde pas kotu koku da yok,sadece yeşil kaka yapıyor sulu değil ama,iştahı yok huzursuz ağlıyor, herhangi bır ilaç vermedim 11 aylık ilk kez ateşi çıktı ne yapmalıyım grip mi yoksa enfeksiyon mu kaptı.antibiyotik gerekir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2017 Saat 06:32
    ".... grip mi yoksa enfeksiyon mu kaptı.antibiyotik gerekir mi? ..."
Kurdugunuz bu cumle, YANLIS!!!

Grip de, bir enfeksiyondur.. Turk doktorlarinin iddia ettigi gibi, usutmekle olmaz!!  Viruslerin bulasmasi ile
olur.
Sizin demek istediginiz; "Viral enfeksiyonmu, yoksa Bakteriel enfeksiyonmu?" Olmali...

Yuzbin kere anlattim.....ATES yaninda; pis bir agiz kokusu ve dil ustunde silme pas tabaksi yoksa, Viraldir,
Antibiyotik gerekmez.. Karar veremiyorsaniz, bir "Kan Sayimi" yaptirin, WBC 17'den fazla gelirse,
antibiyotik baslayin.

Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2017 Saat 09:01
Evet hocam aynen dediğiniz gibi demek istedim.hocam bu arada ateşi bır düşüp bır çıkıyor, bazen 37 oluyor tam rahatladı diyorum 39 lari buluyor bır anda,yoğun yeşil kaka devam ediyor biraz civik kıvamlı. Bunların yanında burun akıntısı hapşırma vs.yok o yüzden emin olamadim.dediginiz gibi bır kan sayımı yaptıralim bugün sonucu yazarım hocam çok teşekkür ederim saygilar.
Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2017 Saat 17:03
Hocam tahlil yaptırdık WBC 11.6 çıktı ama enfeksiyon değeri yüksek dedi hangi değere göre söylüyor hocam WBC den baska,mon%14.9 (2_10),hgb 9.8 (11.5_17)kansızlık var dedi.erişkin değerleri bunlar kuvvetle muhtemel (11 aylık erkek 10kg 78 cm) 3 gündür ateşi var yeşil kaka iştahsızlık huzursuzluk,burun akıntısı öksürük kusma yok,viral bır enfeksiyon mu hocam.ateşi mudahale olmaksızın düşüp tekrar çıkıyor.ne yapmalıyız  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.