Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Mektup kadar uzun geçmiş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumMektup kadar uzun geçmiş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1357
Mesajın Direkt Linki Konu: Mektup kadar uzun geçmiş
    Gönderim Zamanı: 14 Kas 2008 Saat 21:26

Kadir bey ,

Size uzun bir yazı ile sağlık geçmişimizi yazıp daha sonra sorularımı sormak istiyorum.

Kızım 14,5 aylık 28/10 tarihli  ölçümü ile boy 80 cm kilo 9.660 gr

05/03 tarihinde kan ölçümü yapıldı doktorumuzun işaretlediği değerleri size yazıyorum

Hgb 11.6

Hct 33.5

Boy 69 cm kilo 7.860 gr  idi

Kan  sayım değerleri düşük olduğundan  ferro sanol damla kullanmaya başladık

09/06 tarihli kontrolümüzde 9.010 gr. 73.5 cm  değerlerimiz ..

Buraya kadar iştahımız uykumuz her şey normaldi.Temmuz başlarında bir sabah isal olduk hastanenin nöbetçi doktoru ile görüştüm kusma ateş var mı sorusuna hayır dedim.Bana reflor  kullanıp bol su vermemi söyledi.İlacı kullandım isal kesildi ama bunu

Takiben Asya ‘da ani kusmalar ilerleyen zamanlarda da  yemek istememe daha önlüğü gördüğünde öğürmeler başladı .ben fazla zorlamak istemediğimden bu durumun geçmesini bekledim ama tekrar isal başladı hemen  08/07  tarihinde dr a gittik kilo 9.070 kg boy 75 cm çıktı .. Sadece 60 gr almıştı..Gaita yapıldı ve giardia çıktı  ilaç kullandık 10 gün sonraki test temiz çıktı kilomuz 9.250 olmuştu  ama doktorumuz 1 ay içinde tekrarlar dedi yumuşak dışkı olursa hemen gaita mikroskopi yapalım dedi ..15 gün sonra Asya tekrar isal oldu  bu kez de Entema virüsü  çıktı  . Yine 10 gün f…..gyl kullandık ve kontrol testimiz temiz çıktı ve kilomuz 9.150 gr olmuştu .Daha sonra 08/10  tarihli kontrolümüzde  Asya 9.600 kg boy 79.5 cm olmuştu ..20 gün geçti  bu seferde grip oldu Aferin şurup kullandım ama 5.gün geçmeyince dr  a gittik kulakları iltihaplanmış ve çok kızarmıştı iştahsızlığı bundandı ve yine zayıflamıştı 28 .10 tarihli kilo boy yukarıda yazdığım gibi 9.660 kg 80 cm

Sorularım şu;

Asya aylardır 9 kilolardan çıkamıyor iştahı hep sorunlu  yemek yedirmek benim için artık işkence haline geldi  her öğünümüz 50 dakikadan daha az değil ..Aç bırakayım acıkmadı diyorum neredeyse 36 saat ağzına kaşığı uzattım reddettiyse zorlamadım ama bir bebek nasıl bu kadar aç kalabilir?

Hala emziriyorum memeye güvenme duygusu yemek yemeyi daha kolay reddetmesine sebep olur mu?

Geceleri en az 4 kez uyanıyor beni emmeden uyumuyor .Süt vermeyi denedim olmadı ..Emzirmedim yemek yesin diye olmadı ..:Doktorumuz  uyuması için melila  diye bitkisel damla verdi.Bana mısın demedi

Gündüzleri emziriyorum  15 dakika memede 15 dakika yatağında uyuyor .Sonrası Allah Kerim Gündüz hiç uyumadığı zaman bile oluyor önceden saat   22:00 uyurdusabah 5 de uyanır emer 8 de kalkardı  şimdi 24:00 leri buluyoruz onda bile bazen ayağımda sallayarak zorla uyuyor ama en fazla 2 saat sonra ağlamalar ve benim neöbetlerim başlıyor

Kadir bey ben hiç dinlenememekten kızıma yemek yedirememekten onun ağzını kitlemesinden  insanların zayıf demesinden  Asya ‘yı uyutamamaktan bitmiş durumdayım .Tatlı abur cubur vermıyorum

Beslenme şeklimiz

Sabah kahvaltı yumurta beyaz peynır cevız tahıl süt

Öğlen etli yada tavuklu ya da somonlu sebze yemeği

İkindi yoğurtlu meyve

Akşam  tarhana ya da yayla

Bebekler uyumadıkları için kilo almazlar mı,?

2 Aralıkta aşı ve kontrolümüz var  ben durumumu tekrar dile getireceğim ama sizin önereceğiniz bir test var mı ? . Kafası su gibi terliyor sırtı isilik olmuştu dr muayene ederken bıle su gıbı terledi  ferro damlasını sabah akşam 9 ar damla yaptık .çok kalın giydirmem ve sık yıkarım (1 gün arayla yazın her gün ) Kızıma temmuz başında idrar testi ve kültürü yapıldı temiz çıkmıştı o zaman temizse şimdide temiz midir ?Geceleri ağlayarak uyanması  idrar yollarında iltihap diye okumuştum .Hatta uykusunda bile ağlıyor. Uyurken kalkıyor oturuyor rahatsız uyuyor Ama gündüz kızım ve ben varız kalabalık ve tüm gün mıncıklanma falan da yok tüm yazılarınızı okuyorum ..Hatta Asya ilk doğduğunda ben AOA da sizi izledim gazını nasıl çıkarmam gerektiğini bile sizden öğrendim.

Kızıma vi...gil kullanıyorduk ama şimdi doktorumuzun tavsiyesiyle z.. co  m..ga 1 ölçek vermeye başladık

Kadir bey sorudan ziyade mektup gibi oldu ama teşekkür ederim

Düzenleyen melek uslu - 14 Kas 2008 Saat 21:45
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2008 Saat 20:45
Çocuğunuzun ölçüleri normal sınırlarda, fazlası yok sadece...Kan değerlerinizde normal, demir kullanmanıza gerek yok. Demir ilacını kesin, çocuk daha iyi olacaktır.Demir mikroplar için büyüme hormonu gibidir. Çocuk çok sık hastalanır...
1 yaşından sonra vitamine gerek yoktur.
İdrar yolu enfeksiyonu olanlarda ;ateş, ağrılı idrar, az az idrar yapma gibi arazlar vardır....
Anladığım kadarı ile anne sütünüz çok iyi, ayrıca diğer gıdalara yer kalmıyor...
Yukarı Dön
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1357
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2008 Saat 16:48
Kadir bey cevabınız için teşkkür ederim.
Kızım oldukça bol su içiyor arada sizin dediğiniz gibi suyu sıcak sütü soğuk veriyorum  nadiren içiyor ama sütü reddeiyor .İdrarı çok bol bezi çok şişik oluyor  bu güne kadar bir kez ateşlendi oda karma aşı olduğunda  idi.. idarar yolunda sorun yok sanırım ..

Uyku sorunu neden olabilir? ..Köpek dişleri beyazlamış dr dişi geliyor dedi ama siz diş rahatsızlık vermez diyorsunuz ..Neredeyse uyumuyor ....Az uyumak bebeklerde az kilo alımına sebep olurmu?...
     Sütümün yettiğini düşünürsek ben gündüzleri emzürmiyorum yemek yesim dıye açiği geceleri kapatmak istediğinden geceleri sık uyanıyor olabilirmi?
     Bu kadar memeye dadanması kötümüdür  memeden kesme zamanı böylemi anlaşılır
     Memeden kesince çok yemek yer ve kilo alır sözü doğru mudur.?

Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2008 Saat 09:46
Dişler rahatsızlık vermez, hurafedir...
Yemek yesin diye emzirmemek, yapabileceğiniz en büyük hata olur. Anne sütü varken anne sütü verilir. İsterse başka hiçbir gıda almasın, anne sütü, en iyi ek gıdadan daha hayırlı ve üstündür...
Çocuk bütün anne sütünü alır, yer kalırsa, diğer gıdalardan yer...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.