merhaba, kızım temmuzda 4 yaşında olacak...genel olarak bir sorunumuz yok ancak bazı davranışları zaman zaman beni endişelendiriyor....örneğin birşeyi isterken ağlayarak istemesi bazı zamanlar sürekli mızmızlanma tarzında davranışlar sergilemesi gibi...
her zaman olmuyor ama bazı bazı olsada insana ne oluyoruz ne gerek var böyle davranmaya dedirtecek cinsten....ki bende babasıda düzgün bir şekilde bizden birşey istediğinde zarar verici bişey olmadığı takdirde direkt keyfi hayır diyen anne baba değiliz neden böyle ağlama mızmıza gerek duyuyor bilemiyoruz...anlatıyoruz ağlayarak değil anne şunu verirmisin dersen seni daha iyi anlarız ağladığında anlaşılmıyor vs diyoruz....örneğin bu akşam misafirlikteydik arkadaşı yemek yiycekti kızıma da sanada koyalım mı dediler bende aslında olabilir evde pek yememiştik dedim birden kızım ağlamaya başladı yüksek sesle kendini yere attı vs şaşırdım.....
bunun dışında kızım yaşıtlarına oranla hem dil gelişimi hem motor ve zekagelişimi önde giden bir çocuk...kreşimizden de aynı bilgileri alıyorum....2-3-4 yaş zor dönem biliyorum anlıyorum ama sınırları fazlaca zorlayan bir kızımız var sanırım birazda bizim insiyatifimizi deniyor...ama biz ne olursa olsun kendi rahatımız için sürekli ödül ve ceza veren bir aile olmadık, birşeylerle korkutmadık vs....değerlendirirseniz çok sevinirim teşekkür ediyorum....