| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
nurcan
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2404
|
Konu: merhabalar hocam (kusma,şiddetli karın ağrısı) Gönderim Zamanı: 23 Mar 2013 Saat 16:11 |
hocam iyi günler dilerim benim akrabamın oglu 3 gündür ne yese kusuyormuş ve şiddetli karın ağrısı oluyormuş fakat ishal yok bir kaç doktora götürmüşler bagırsaklarında sorun olabilir demişler röntgen cekmişler bir sürü sey yapmıslar tam anlamıyla bir sey söylememişler gaz var demişler 6 yasındaki çocuga hiçbir sey yiyemiyormuş kusucam diye 1 kase yogurt yıyormuş koca gün yediği içtiği birseydenmi mikrop kapmıstır sizce ama ishal yok sizce nedir durum ? ne yapmalılar ?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119629
|
Gönderim Zamanı: 23 Mar 2013 Saat 18:21 |
1- Gene, yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kapmis olabilir. Kusmalarla midesi bosaldigi icin, alttan birsey cikmiyor olabilir. Bir seyler yemesi sart. Bunun icinde once kusma-bulanti nin gecmesi icin; Emedur100 fitilden bir tane yapsinlar, once bulanti gecsin, arkadan bir seyler yerse, barsaklari hareketlenir ve ishal baslar. 2- Uzak bir ihtimal ama, "Barsak Dugumlenmesi" olabilir, Yanliz bu hastalar, Gaz bile cikaramaz, yellenemezler. Kusma ile once gidalar, arkadan safra, onunda arkasindan; kakamsi, barsak muhteviyati gelir.. Boyle bir durumda hastaneye gidilmesi gerekir. Once lavman ile acilmasi denenir, olmazsa, Ameliyat gerekir.
|
 |
Cnmkzm
Üye
Puanlar: 73
|
Gönderim Zamanı: 23 Mar 2013 Saat 18:39 |
Hocam soruyu soran arkadaştan ve sizden özür dileyerek sorunumu buraya yazıyorum çünkü hiçbir yerden giriş yapamadım.dün akşam vücudum birden kaşınmaya başladı ve kaşıdığım yerler kabarmaya başladı.hatta öyle kötü oldu ki kaşımadan bile kabartırlar oluştu.büyüdükçe büyüdü.cildiye ye göründüm tahlil yaptı ve sonuçlar şöyle çıktı. WBC. 26.6. Neutrofil 20.4. LYM. 5.19. MON 1.03. EOS. 0.019. Basofil. 0.013. Neutrofil%. 76.5. LYM%. 19.5 MON%. 3.86 EOS%. 0.07 Basofil%. 0.05ş HCT%. 46.9. RDWcv. 15.1. PLT. 131. MPV. 8.32. CRP. 4.9.
Vücudumda bulunan iltihabın kana karıştığını ve durumumun ciddi olduğunu söyledi.ilaç olarak
Prednol-L ,4 adet iğne,1 tanesini bu gün vuruldum,günde 1 tane
Xyzal ,günde 1 tane
Ovadril sabah akşam kabaran yerlerin üstüne sür dedi
Laricid sabah akşam
Sizin de görüşlerinizi almak istedim şimdiden teşekkür ederim.
|
 |
Cnmkzm
Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Mar 2013 Saat 18:41 |
|
Bu arada 33 yaşındayım
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Mar 2013 Saat 22:57 |
Sakin o sacma sapan laflara kanmayin, o sacma sapan doktorun verdigi hicbir ilaci da kullanmayin... Yediginiz-ictiginiz bir Gidadan, Allerji olmussunuz... Ne demek: "- Vücudumda bulunan iltihabın kana karıştığını ve durumumun ciddi olduğunu söyledi.ilaç olarak-" ... Domuz gibi biliyor, Allerji oldugunu o yuzden Prednol igne veriyor, Antibiyotik ignesi verecegine... Kana mikrop karismasina, "Sepsis" denir, daha en basit Tibbi terimlerden haberi yok, cahilin. Sadece Allerji surubunu (Gunde 1x1) icmeniz yeterlidir. SURMELIK ILAC DA HICBIR HALTA YARAMAZ... Sentetik boyali gidalardan uzak durun. Birde is size dusuyor, hafiye gibi size ne Allerji yapti, onu suzun bulmaniz gerekeir. Sakin o "aptalca Allerji testleri" yaptirmayin...
|
 |
Cnmkzm
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Mar 2013 Saat 10:57 |
Hocam kana iltihap bulaşmasını WBC değerinin yüksek çıkmasına bağladı.4.6-10.2 referans aralığında olması gerekiyormuş benimki 26.6 çıktı. Alerji şurubum yok hangisini almalıyım? Kaşıntılar ve kabarmalar akşam başlamıştı. Ben sabahleyin doktora gidebildim.sabahleyin karın ağrısı kusma ve aşırı halsizliğim başladı.gün boyu devam etti.saat 16.00da iğne vuruldum şikayetlerim geçti ama hala kaşıntı ve kabarmaların devam ediyor.
|
 |
Cnmkzm
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Mar 2013 Saat 11:06 |
Akşam komşumda bikuvili kremalı bir pasta yemiştim kaşıntı ve kabarmalar sonra başladı ama diğer yiyenlerde bişey yok sadece bende oldu.şuan tepeden tırnağa her yerim kabarık ve kaşınıyor. Yüzümde de ısılık gibi benekler çıktı kaşıntı ve kabarma yok
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Mar 2013 Saat 18:00 |
|
O tahlilde bir hata var. Atesiniz olmadan WBC degeri bu kadar yukselemez. Ayricada; WBC'nin yuksek olmasi kanda mikrop olmasi (yani Sepsis) degil, Enfeksiyon durumudur... Okadar cahilki daha, Enfeksiyon ile Sepsis'in farkini bilmiyor... Kesin pastadaki bir "Sentetik" madde sizde allerji yapti.
|
 |