Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
bıdık
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 585
|
Konu: Nasıl daha zeki bir bebek yetiştirebiliriz? Gönderim Zamanı: 24 Şub 2008 Saat 00:02 |
İnsan hayatının ilk yılları beyin gelişimi için çok önemlidir. Bu dönemde bebeğinizi desteklemek, zeki bir bebek yetiştirmek anne baba olarak sizin elinizdedir. Bunun için ihtiyacınız olan biraz sabır, bebeğinize ayıracağınız biraz zamandır. Bebeğin gelişimi için en gerekli şey insanlarla iletişime girmektir. Gelişimini desteklemek için yapabileceklerinize örnekler şunlardır:
• Yenidoğan bebeğinizle göz teması kurun, gözlerinin açık olduğu o değerli anları kaçırmayın.
• Bebekle konuşun, ona bir şeyler anlatın.
• Bebeğinizi emzirin. Anne sütünün yararları yanında, beslenme seansları bebekle göz göze gelme, konuşma, şarkı söyleme fırsatı yaratacaktır.
• Bazı mimikler yapın, yüzünüzü komik şekillere sokun. 1-2 günlük yenidoğan bebekler bile yüz hareketlerini taklit edebilirler.
• Aynada kendisini görmesini sağlayın.
• Onu gıdıklayın, gülmesini sağlayın.
• Birlikte yürüyüşlere çıkın. Etrafta gördüklerinizi, duyduklarınızı ona anlatın. Onu markete, alışverişe, parka götürün.
• Ona şarkılar söyleyin. Bu, sizin uydurduğunuz bir şarkı da olabilir.
• Ona müzik dinletin. Bazı çalışmalarda, müzik ritmlerini öğrenmenin ileride matematik öğrenmeyi kolaylaştırıldığı gösterilmiş.
• Bir şey yapmadan önce, ona ne yapacağınızı söyleyin (Şimdi ışığı kapatıyorum…gibi) Böylece, neden-sonuç ilişkisi kurmaya başlayacaktır.
• Ona kitap okuyun, resimleri gösterin, her şeyin adını söyleyin.
• Değişik dokulu kumaşları, giysileri ellemesini sağlayın, onları cildine değdirin.
• Yiyecekleri ellemesine, kendini beslemeye çalışmasına izin verin.
• Hareketlenip emeklemeye başladığında, yerde yastıklar, oyuncaklarla engelli bir parkur oluşturun.
• Ona masal anlatın.
• Televizyonu kapatın.
• Banyo sırasında, plastik kaplara su doldurup boşaltmasına, suyla oynamasına izin verin.
|
|
 |
superisi
Altın Üye
Puanlar: 3384
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2008 Saat 13:30 |
Paylaşımın için teşekkürler.ben çoğunu uyguladım ve halada uyguluyorum.gerçekten yararını görürsünüz
|
ZÜLAL(Bookworm)
|
 |
oğuzkağan
Altın Üye
Puanlar: 2934
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2008 Saat 14:36 |
paylaşımın için teşekkürler 
|
 |
bengisu
Kıdemli Üye
Puanlar: 1587
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2008 Saat 15:00 |
çok yararlı bilgiler teşekkürler ben uyguluyorum bunları gerçekten verdiği tepkiler her geçen gün farklılaşıyor
|
|
 |
fatmabek
Altın Üye
emir&yusufun annesi
Puanlar: 2790
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2008 Saat 16:02 |
guzel bilgiler için teşekkürler
bizim emir koşulsuz banyoyu suyla oynamayı cook seviyor bide ellerine kaplar verdiğimi düşünün banyodan cıkaramam walla 
yaza artık 
|
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
|
 |
ifakat
Kıdemli Moderatör
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"
Puanlar: 9866
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2008 Saat 18:42 |
|
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 21029
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2008 Saat 19:18 |
elimizden geldiği kadar uygulamaya çalışıyoruz eşimde bende
teşekkürler 
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |
bıdık
Katılımcı Üye
Puanlar: 585
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2008 Saat 23:00 |
sizde sağolun arkadaşlar bende bu yazıları okumadan zaten bunları uygulyormuşum..
|
|
 |