Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ne yazık ki yine iye
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumne yazık ki yine iye

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ecoli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesajın Direkt Linki Konu: ne yazık ki yine iye
    Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2009 Saat 00:38
Merhabalar Hocam,

Benim şu anda 6buçuk aylık olan oğluma 3 aylıkken idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konmuştu. ( 2 farklı hastanede yapılan tahlilde de nitrit pozitif, 2 kültürde de 100000 uzeri ecoli cikmisti. )  Yapılan antibiyotik tedavisi sonucunda geçti ama ben aylık kontrollerinde hep idrar tahlili de yaptırdım.

1.5 ay önceki tahlil dahil hep temiz cikti.

2 gün önce yapılan idrar tahlilimiz de normaldi ama ayni idrar orneginden yapılan kültürde yine 100000 uzeri ecoli uredi. doktor bana %20 ihtimalle tahlil normalken kulturde ureme olabilecegini soyledi.

Ben sizin 'erkek cocuklarda idrar yolu enfeksiyonu olmaz' dediginizi duyar gibiyim. Zaten beni de düşündüren bu durum. Acaba böbreklere bir geriye kaçış soz konusu olabilir mi? Bunu anlamanin yolunun da sondali ilaçlı film ile bakılması olduğunu ve sünnet yaptırmamız gerektiğini soyluyorlar. Ayrıca klinik muayenede kanalının biraz dar oldugunu da soylediler.

Oğlumun ilk rahatsızlığında hastanelerde çok yıprandık, çok gerekli olmadiğini sonradan anladiğimiz bir sürü işlem geçirdi. Verilen antibiyotikler bağırsak florasini bozdu. Bunu anlayamayan doktorumuz işi kolonoskopi noktasina kadar getirdi. Üstüne de inek sütü alerjisi diye yanlış teshis koyup bizi aylarca diyete mahkum etti. Ben eger sizi dinlemeyip diyetimi bozmasaydim hala o dengesiz beslenmemize devam edecektik.Şimdi yeni yeni kendine gelmişken aynı şeyleri yaşamaktan cok korkuyorum.

Şimdi izlemeyi düşündüğüm yol testi istanbulun unlu bir laboratutarinda (bir..ni) tekrar ettirmek. Acaba torba ile idrar ornegi almanin en dogru kosulu nedir?

Bu arada son 10 gundur oglumun idrarinda bir koku ve renk degisimi gozlemliyordum ama bunun ek gıdalara gectigim icin ( c vitaminli meyve sulari) ve mutivitamin vermeye devam ettigim icin oldugunu dusunmustum. Ayrıca gecen hafta bir nezle gecirdi hafif ates yaptı. siddetli bir kusmasi da oldu, su kaybı da idrarda renk degisikligi yapmıs olabilir diye dusunmustum.Bunun dışında 3 gun once ilk dişi çıktı. Gun icinde de çok yediğinde veya emzirdiğimde kustuğu oluyor.Ayrıca 2. disi de patlamak uzere oldugu icin sanirim biraz huysuzlugu da var.

Bunun dısında klinik muayenesi cok iyi. 1bucuk ayda 1200 gr almıs ve boyu da 73 cm. ilk 5 ay sadece anne sutu 5. aydan sonra da anne sutu agırlıklı ek gıdalar verdim.

Eminim oglunun birseyi yok diyeceksiniz ama takdir edersiniz ki bir anne olarak ben de evhamlanıyorum.

Tum bu olanlar kafamı cok karistirdi. İstedigim tek sey emin olmak. Sizce oglumu hırpalamadan iye olup olmadigini kesin olarak ogrenmenin bir yolu var mıdır?

Bu durumda izlemem gereken en dogru yol nedir??

Sizin fikirleriniz benim icin cok degerli.
Simdiden cok tesekkur ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2009 Saat 09:56
Oğlunuzun birşeyi yok diyemiyeceğim ama "İYE" enfeksiyonu teşhisine gene şüpheli bakıyorum. Eğer İstanbul dışında iseniz. Şu laboratuvarı test etmek için idrar görünümünde açık çay suyunu bir idrar diye verin bakalım neler bulacaklar. Eğer düzgün bir labortuvar ise, hiçbir şey görmemesi lazım. eğer görürse, İstanbula gelmeniz gerekecek. Taze idrar herzaman tercihimizdir. Bu sayede "kuyudaki taşı" çıkarmış oluruz..
Yukarı Dön
ecoli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2009 Saat 10:41
Haklısınız hocam,

Su anda tatil için İstanbul dışındayız ama yarın dönecegiz. Ben testi persembe gunu dedigim laboratuarda yaptiracagim. eger sonucta iye cikarsa da sizi ziyarete gelecegim.

Bu arada oglumu bir kere size getirmistik daha 1bucuk aylıktı. Goz rengi babasının aynısı olacak iddiaya girebilirsiniz demistiniz. Tıpatıp aynısı oldu:) 

Yukarı Dön
ecoli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2009 Saat 23:50
ClapClap

Sayın Hocam,

Yine haklı çıktınız.

Oğlumun  güvenilir bir laboratuarda yaptırdıgım idrar tahlili de kültürü de tertemiz çıktı.

Diğer hastanede 2 kere yaptirmiştik ikisinde de 100000 koloni ecoli üremişti.

Siz olmasaydınız şu anda sabah akşam antibiyotik iğneler yaptırıyor olacaktik.

Ne kadar teşekkür etsem azdır.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2009 Saat 13:02
Ben "mallarımı" bilirim...Geçmiş olsun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.