Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik Öncesi Dönem
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ne zaman bellı olur
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konune zaman bellı olur

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2008 Saat 01:38
Arkadaşlara katılıyorum canım. Regl zamanını bekle accık. Anlıyorum seni sabırsızlanıyorsun ama malesef kesin olmuyor bu kadar erekn bence deLOLLOL İnşallah gönlüne göre olur canımmmm.Clown Allah hayırlısını versin.Smile
Ya bence hamilelik 9 ay 10 gün ama biz öğrendiğimizde 8 ay kalmış oluyor. Haksız mıyım yahuuuu.?LOLLOL
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2008 Saat 02:35

Sevindirici bir haber... Hayırlısıyla inşallah sağlıklı bir gebelik olur...

Diğer konuda arkadaşlara katılıyorum... kesin sonuç biçin biraz beklemek..
Sabret arkadaşım biraz heyecan olsun..Wink
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 9866
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2008 Saat 03:15
herşey kalbine göre olsun canım ben adetimi kaç gün olduğumu hangi ayda hangi gün olduğumu hep not alır işaretlerdim adetim 1 gün geçti ve idrar testi yaptım pozitif çıktı inanamadım(beklemiyordum)hemen bi kan testi yaptırdım yine pozitifBig%20smile

belki işine yarar

Yazıcı%20uyumlu%20sayfa  Bu%20yazıyı%20arkadaşınıza%20gönderin

Sizden%20Gelenler

Hamilelik için riskli günler nelerdir?
Hamilelik açısından riskli günler adet kanamasının başladığı günden itibaren 10-17 günler arasıdır. Ancak bu kesin değildir. Herhangi bir günde girilen ilişki ile de hamile kalınabilir ancak olasılık daha azdır.

Hamilelik en erken ne zaman anlaşılır?
Hamile olduğumu en erken ne zaman öğrenebilirim?
Hamilelik en erken beklenen adet kanamasına 1-2 gün kala kanda yapılacak olan gebelik testi ile anlaşılabilir. Daha önceden anlaşılması olanaksızdır. Bundan daha önce kanda ya da idrarda yapılan gebelik testleri hatalı sonuç verebilir.

Test yaptırmadan hamile olduğumu nasıl anlarım?
Anlayamazsınız. Anlayacak kadar zaman geçtiğinde ya karnınız büyümüştür ya da bebeğin oynadığını hissedersiniz. Bu da yaklaşık 20. haftada gerçekleşir.

Adetimin ......nci günü korunmasız ilişkiye girdim acaba hamile miyim?
Bunu ne benim ne de başka birisinin bilmesi olanaksızdır. Yapılacak tek şey gebelik testi ya da ultrason ile hamile olup olmadığınızın anlaşılmasıdır.

Korunmasız bir ilişkim oldu ancak daha sonra zamanında adet gördüm yine de gebe olabilir miyim?
Evet bu durum çok nadir de olsa olabilmektedir. Emin olmanın tek yolu gebelik testi ya da ultrason ile hamile olup olmadığınızın araştırılmasıdır.

Adetliyken ilişkiye girdim hamile kalır mıyım?
Bu çok uzak bir olasılık ama imkansız değil.

İdrarda yapılan gebelik testleri güvenli midir?
Kısmen. Eğer idrarda gebelik testi negatif çıktı ise mutlaka kanda da test yapılıp gebelik olmadığı gösterilmelidir.

Tam bir ilişki olmadan hamilelik olabilir mi?
Evet.Erkekden boşalmadan önce gelen sıvıda da sperm olduğu için gebelik teorik olarak mümkündür.

En iyi doğum kontrol yöntemi hangisidir?
Bu sorunun net bir cevabı yoktur. En iyi değil ama en uygun yöntem vardır ve bu yönteme çift doktor ile görüşerek ve muayene sonuçlarına göre karar vermelidir.(Bkz. Doğum kontrolü)

Tam ilişki olmadan kızlık zarı bozulur mu?
Hayır.

Kızlık zarı bozulmadan hamilelik olur mu?
Evet.

Çocuğumun kız/erkek olması için ne yapmam gerekir. İnternette yüzde yüz garanti veren siteler var bu doğru mu?
Hayır. bunların çoğu safsatadır. Bebeğin cinsiyeti ancak tüp bebek ve preimplantasyon genetik tanı ile önceden belirlenebilir Bu da tıbbi gereklilik dışında yapılmaz. İsteğe bağlı cinsiyet seçimi kanun gücü ile yasaklanmıştır.

Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Puanlar: 3664
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2008 Saat 17:54
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Arkadaşlara katılıyorum canım. Regl zamanını bekle accık. Anlıyorum seni sabırsızlanıyorsun ama malesef kesin olmuyor bu kadar erekn bence deLOLLOL İnşallah gönlüne göre olur canımmmm.Clown Allah hayırlısını versin.Smile
Ya bence hamilelik 9 ay 10 gün ama biz öğrendiğimizde 8 ay kalmış oluyor. Haksız mıyım yahuuuu.?LOLLOL
evet canım sana katılıyorummm.Demekki ben 7.5 ay bekledim.Çünkü ben 35 haftalık doğum yaptım.Ee ikizler sabırsızlanınca......
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 5690
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2010 Saat 14:01
Tebrıkler

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.