herşey kalbine göre olsun canım ben adetimi kaç gün olduğumu hangi ayda hangi gün olduğumu hep not alır işaretlerdim adetim 1 gün geçti ve idrar testi yaptım pozitif çıktı inanamadım(beklemiyordum)hemen bi kan testi yaptırdım yine pozitif
belki işine yarar
Hamilelik için riskli günler nelerdir?
Hamilelik açısından riskli günler adet kanamasının başladığı günden itibaren 10-17 günler arasıdır. Ancak bu kesin değildir. Herhangi bir günde girilen ilişki ile de hamile kalınabilir ancak olasılık daha azdır.
Hamilelik en erken ne zaman anlaşılır?
Hamile olduğumu en erken ne zaman öğrenebilirim?
Hamilelik en erken beklenen adet kanamasına 1-2 gün kala kanda yapılacak olan gebelik testi ile anlaşılabilir. Daha önceden anlaşılması olanaksızdır. Bundan daha önce kanda ya da idrarda yapılan gebelik testleri hatalı sonuç verebilir.
Test yaptırmadan hamile olduğumu nasıl anlarım?
Anlayamazsınız. Anlayacak kadar zaman geçtiğinde ya karnınız büyümüştür ya da bebeğin oynadığını hissedersiniz. Bu da yaklaşık 20. haftada gerçekleşir.
Adetimin ......nci günü korunmasız ilişkiye girdim acaba hamile miyim?
Bunu ne benim ne de başka birisinin bilmesi olanaksızdır. Yapılacak tek şey gebelik testi ya da ultrason ile hamile olup olmadığınızın anlaşılmasıdır.
Korunmasız bir ilişkim oldu ancak daha sonra zamanında adet gördüm yine de gebe olabilir miyim?
Evet bu durum çok nadir de olsa olabilmektedir. Emin olmanın tek yolu gebelik testi ya da ultrason ile hamile olup olmadığınızın araştırılmasıdır.
Adetliyken ilişkiye girdim hamile kalır mıyım?
Bu çok uzak bir olasılık ama imkansız değil.
İdrarda yapılan gebelik testleri güvenli midir?
Kısmen. Eğer idrarda gebelik testi negatif çıktı ise mutlaka kanda da test yapılıp gebelik olmadığı gösterilmelidir.
Tam bir ilişki olmadan hamilelik olabilir mi?
Evet.Erkekden boşalmadan önce gelen sıvıda da sperm olduğu için gebelik teorik olarak mümkündür.
En iyi doğum kontrol yöntemi hangisidir?
Bu sorunun net bir cevabı yoktur. En iyi değil ama en uygun yöntem vardır ve bu yönteme çift doktor ile görüşerek ve muayene sonuçlarına göre karar vermelidir.(Bkz. Doğum kontrolü)
Tam ilişki olmadan kızlık zarı bozulur mu?
Hayır.
Kızlık zarı bozulmadan hamilelik olur mu?
Evet.
Çocuğumun kız/erkek olması için ne yapmam gerekir. İnternette yüzde yüz garanti veren siteler var bu doğru mu?
Hayır. bunların çoğu safsatadır. Bebeğin cinsiyeti ancak tüp bebek ve preimplantasyon genetik tanı ile önceden belirlenebilir Bu da tıbbi gereklilik dışında yapılmaz. İsteğe bağlı cinsiyet seçimi kanun gücü ile yasaklanmıştır.