Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
BÜYÜKHAN
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
|
Konu: Neden kaka yapmıyor Gönderim Zamanı: 25 Şub 2010 Saat 11:42 |
İyi günler Hocam, anne sütü alan bebeklerde 4-5 gün kaka yapmak normal demişltiniz bol miktarda olmak üzere, ama bebeğim 14 aylık artık ve anne sütü ağırlıklı olsada çorba,muhallebi,meyva suyu falan yiyor , ama haala 4-5 günde miktar olarak yine fazla fakat katı olarak yapıyor kakasını , zorlanıyorda biraz, dediğiniz gibi elma, muz, aynı günde vermiyorum, yağ ve şekerinide eksik tutmuyorum muhallebi ve çorba hazırlarken, neden böyle oluyor, normalmidir, ne yapmalıyım, sürekli bol miktarda gaz çıkarıyor,ve idrarıda normal , her bezini açtığımda yapmış oluyor,kolay gelsin hocam
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117306
|
Gönderim Zamanı: 25 Şub 2010 Saat 22:22 |
Kabızlık bazan soya çeker.. Şimdiye kadar idare ettiğiniz gibi devam etmeniz en rahat yoldur. Diyetine dikkat edin.
|
 |
BÜYÜKHAN
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Mar 2010 Saat 13:20 |
Hocam , kakasını hep 3-4 günde katı bişekilde ama fazla miktarda yapıyor, dediğiniz gibi yağ ve şeker katıyorum hep mama hazırlarken, meyve suyuda içiriyorum sürekli, ama bu sefer zorlanıp çok ıknınca hemen kuru kayısı , kuru incir falan kaynatıp robottan geçirip yedirdim, bide daha önceki maillerinizde birine tavsiye etmişiniz bi kutu activya yoğurt yedirdim, az önce yine çok miktarda, katı ve sert bi şekilde yaptı, bu sefer ağladı ve birazda kan vardı , çok koktum bişey olur mu? Bu kan orda hasasiyet oluşması anlamına mı geliyor? Ne yapmalıyım ?
Kolay gelsin hocam, sağolun
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Mar 2010 Saat 10:49 |
Tahrişten dolayı olabiliyor, kendiliğinden düzelir, merak etmeyin. Diyetine dikkat edin, yemek faslı günde 1 öğünden fazla olmasın, süt ağırlıklı besleyin... Activa yoğurt, azdan başlayarak bir deneyin...
|
 |
BÜYÜKHAN
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Mar 2010 Saat 14:06 |
Merhaba Hocam, yeni konu açmak istemedim bugün çokşükür tuvalet problemimiz yoluna girdi, sabah ağrısız ve cıvık olarak hallettik...
Hocam bugün su çiçeği aşısınıda yaptırdık 15.12.2008 doğumlu oğlum, 15.ayda yaptırabilirsiniz demiştiniz, aşının adı okavax üzerindetek doz ve deri altı yazıyo, hemşire bacağından yaptı, deri altı aşılar bacaktan mı yapılıyor hocam doğrumudur, eşimnle uyardık falan deri altından olacakmış diye, tabi deri altından nasıl nereye yapılır bilemediğimiz için size sormak istedim, doğru yapıldı mı aşısı diye, bide ikinci bi doz daha yapılacak mı hocam su çiçeği yoksa bu yeterli mi?,
Hocam bide boyu 80cm, kilosuda 11kilo 300 gr olarak ölçüldü, baş çevreside 47cm, nasıl gelişimi iyi mi?
sağolun Hocam, kolay gelsin
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Mar 2010 Saat 19:38 |
Aşının yapılışı ve zamanı doğru, tek doz yeterlidir. Gelişmesi iyi..
|
 |
BÜYÜKHAN
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Mar 2010 Saat 20:52 |
Hocam Allahım sizden sonsuz razı olsun, nasıl duacınızm bilemezssizniz, hemen yardımcı olup yanıtsız bırakmıyorsunuz bizleri, Sarıkamış gibi imkanları kısıtlı ve küçük bi yerde yaşayıpta çocuğumu sizin bilgileriniz ve önerileriniz doğrultusunda büyütmek bizim için bulunmaz bi şans, eşim ben ailem hepimiz minettarız size,sizin gibi, hem insanlık yönü hem doktorluğu mükemmel bi otoritenin varlığı beni çok mutlu ediyor, güven veriyor, bize hemen cevap yazıp çare olduğunuz için sonsuz teşekkürler Hocam, bu siteyede sizede minettarım, sağolun ....
|
|
 |