Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nefes alırken karnın fazla hareket etmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumnefes alırken karnın fazla hareket etmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
buffy84 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Konu: nefes alırken karnın fazla hareket etmesi
    Gönderim Zamanı: 26 Şub 2012 Saat 11:16
Doktor bey merhaba,kızım 16 aylık ve10,5 kilo. Çarşamba günü burun akıntısı ve hapşırık başladı, siteyi sürekli takip ettiğim için gribal enfeksiyon olduğunu bildim, burun damlasını verdim, yastığına azıcık viks sürdüm(Konya'da cold mix yok)ballı limon verdim, genel durumu iyiydi, dün öğle üzeri yumurta yemişti, onu kustu, akşama doğru yine iyiydi fakat gece boyu öksürmekten adam akıllı uyuyamadı, sabah uyandığında da nefes alırken karnı çok hızlı hareket ediyordu, nefes alış veriş hızını ölçtüm, dakikada 45 nefes alıyor. şuanda da çok halsiz, sürekli uyumak istiyor,Doktorumuzu aradık, normalden hızlı nefes alıyorsa bronşit başlangıcıdır dedi. Bronşit kelimesini duyunca sizin en sevmediğinizi kelimelerden biri olduğu için inananmadım. Bana bir yol gösterin ne olur

Düzenleyen buffy84 - 26 Şub 2012 Saat 12:24
Yukarı Dön
buffy84 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2012 Saat 16:56
doktor Bey, kızımın nefes alış hızı dakikada 57ye çıktı, ben de sizin zatürre ile ilgili maillerinizden nefes dakikada 60 kez nefes alır dediğinizi okuyunca dayanamayıp burada bir doktora gittik, acil servise, kızımın sırtını dinleyip bronşit başlangıcı dediler, güvenemedim, başka bi doktora daha gittik o da bi önceki doktorun çok güzel ilaçlar yazdığını söyledi bir de akciğer filmi istedi,filmin temiz olduğunu söyledi.sanırım bronşiolit olmuş ama onlar yine bronşit deyip çıktılar. Hastanede ventolini bi makine yoluyla verdiler, bir de benim haberim yokken bi iğne yapmışlar. eve verdikleri ilaçlar da laricid,ventolin,oxxa ve pedifen. ben ne yapayım bu ilaçları kullanayım mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2012 Saat 18:18
Bunlarla hic ugrasmayin, sadece bir kan sayimi yaptirip, WBC degerine bakin, dusuk cukarsa, antibiyotik gerekmiyor demektir. Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Goruyorsunuz; bir Bronsit ile Bronsiolit arasindaki farki bile bilmiyorlar.  Bu yasta Astim veya Bronsit olmaz. ( Bu doktorlara sorsaniz, 10 gunluk bebekte bile olur). Atesi varsa, ates de solunumu hizlandirir, atesi yokken solunumunu sayin. Gelismeleri yazin.   
Yukarı Dön
buffy84 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2012 Saat 19:38

Çok saolun Kadir Bey biz bile öğrendik neredeyse bronşitle bronşiolit arasındaki farkı ama bu doktorlar ısrarla öğrenmiyorlar:)

Bugün hastaneye gidene kadar genel durumu çok kötüydü, halsizdi, adeta başını kaldıramıyordu, sürekli uyumak istiyordu, hastene yaptıkları antibiyotikjten midir nedir gözü açıldı, şimdi daha iyi durumda. Nefes alışı da şu anda yani ateşi yokken ve uyanıkken 47 falan

Kadir Bey, ben öğretmenim, yarın okuldan 4te çıkacağım, eve gelip test yaptırsam sonucu Konya da anca salı günü alırım, bu süre zarfında eğer wbc si yüksek çıkarsa ve ben antibiyotiğe geç başlarsam bi sıkıntı olur mu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2012 Saat 03:24
Emin olun, hicbir sikintisi olmaz.Ben; antibiyotik gereken hastalarima bile ilaci 1-2 gun sonra baslatiyorum. Bu zaman zarfinda vucut o bakteriyi tanir ve olusan antikorlar hayat  boyu o bakteri ile hasta olmasini onler. Acil tedavi gerektiren;Menenjit ve zaturre gibi hastaliklarin asisi oldugundan, bu kadar rahat olabiliyorum. Tabii, zamanimizda yeni yeni tureyen ve israrla cocuklarina asi yaptirmayan aileler icin, huzur yok. Onlar cocuk her ateslendiginde hastaneye kosmak mecburiyetindedirler.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Şub 2012 Saat 03:25
Yukarı Dön
buffy84 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2012 Saat 08:40
Çok çok çok teşekkürler Kadir Bey, zaten kızım da dün akşamdan beri  iyi, keyfi eskisi kadar olmasa da yerinde sayılır, en azından rahat uyudu, size nasıl teşekkür etsem azdır, sayenizde antibiyotiksiz atlatacağız inşallah hastalıklarımızı
Bir de affınıza sığınarak bir şey daha soracaktım doktor bey, televizyonda çıkan çocuk doktorlarından biri"eğer ateşli herhangi bir hastalık ilaç veya antibiyotikle iyi tedavi edilmezse ileriki yaşlarda bireylerde kalp hastalıklarına sebep oluır" demiş, ben doğruluğuna inananmadım ama söyleyen koskoca bi profösör olunca da tereddüt ettim, sizin bu konudaki bilgilerinizi almak isterim
Ben yarın inşallah kan sonuçlarını size yollarım. tekrar teşekkürler, kolay gelsin

Düzenleyen buffy84 - 27 Şub 2012 Saat 13:27
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2012 Saat 17:52
Goruyorsunuz, kendi cahillik ve aptalliklarinin ceremesini bile halka odetmeye calisiyorlar. Ileri yaslarda; kalp hastaligina sebep olan "Streptokoklari" dogru durust teshis etmesini bilmezler, teshis ettiklerinide dogru durust (Deposilin 6-3-3 yapmalari gerekirken, sacma sapan antibiyotik surubu vererek) tedavi etmedikleri icin bu asirda hala bu tur kalp hastaliklari gorulmektedir. 40 seneyi geckin meslek hayatimda, tek bir hastam bile "Streptokoklara bagli kalp hastaligi" gecirmedi. Zaten Bir Romatizmal kalp hastaligini teshis edebilmek icin gerekli olan " John's Kriterleri" ni bile bilmezler, ASO yuksek diye Romatizma teshis ederler. Dusunun birda bunlar talebe yetistiriyorlar.  Bilirsiniz; Anadoluda bir deyim vardir; B.. tan olur tezekten yapilan terazinin dirhemi.  
Yukarı Dön
buffy84 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2012 Saat 18:14
doktor Bey sinirden ağlıyorum artık, eşimle bu doktorlar yüzünden tartıştık, benim yaptığım saçma olduğunu söylüyor, bi ton da laf söyledi ama ben nasıl güveneyim, bu gittiğimiz 3. doktor olacak. arkadaşlarım tavsiye etmişti, müthiş doktor diye, benden önceki hastaya orta kulak iltihabı ve 3 iğne verdiğini duyunca, ve bi de rahatsızlığının sebebini çocuğun diş çıkarmasına bağlayınca soğumuştum zaten ama ne fayda, sıra bize gelmişti bile, içeriye girdik kızımın sırtını dinledi, çok kötü bronşit olmuş dedi(bronşiolitten haberi bile yok daha)daha önceki doktorun verdiği laricid antibiyotiğe acilen başla dedi.ventolini günde 3 kez al, oxxa yı günde 3kez al dedi bi de zaditen diye bi ilaç yazdı, (antiastmatikmiş)o da sabah akşam tok alınacakmış, ben bronşit deyince güvenemedim bi de kan tahlili istedim, kan tahliline gerek yok sizin çocukta dedi, olsun içim rahat etsin dedim. Sonuçlar aşağıda, wbc oranı yüksek, antibiyotik gerekiyor heralde. Ben doktora, kızım şimdiye kadar hiç antibiyotik almadı deyince bana""a ne enteresan ve güzel, sağlıklı demekk ki"diyo bi de, ben şimdiye kadar her gribinde size getirsem çocuk 5-6 şişe antibiytik bitirirdi diyemedim tabii:)
kan sonuçlarımız şöyle:
WBC:13.2
LYM%:64.8
RBC:8.6
HGB:11.6
HCT:38.6
MCV:73.6
MCH:22.1
MCHC:30.1
RDW:15.5
PLT:480
MPV:9.1
PCT:0.44
PDW:16.3
MID%:7.8
GRA%:27.4
GRA:3.6
MID:1
BU SONUÇLARA GÖRE NASIL BİR TEDAVİ İZLEYELİM?İLGİNİZ, YARDIMINIZ İÇİN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER, KONYA'DA OLMANIZI NE ÇOK İSTERDİM Bİ BİLSENİZ:)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.