özlemmestçioğlu Yazdı:
çocukların özellikle ilk iki yılında gereksinimi olan tek şey sevgidir ve bunu ancak fiziksel temas yoluyla algılayabilirle. sözle sevgiyi algılayabilmek daha ileri yaşlarda gelişir. erişkin olduğumuzda dahi sevgiyi hissetmek için zaman zaman temas etmeye gereksinim duyarız. 10 aylık oğlunuz da size dokunarak sizi sevmeye ve sevgi gereksinimini karşılamaya çalışıyor ona bol bol dokunun doyasıya sarılın. sevgiyle şımarılmaz sevmenin fazlası olmaz disiplin kurallar sevgi oturduktan sonra 3lü yaşlardan sonra yavaş yavaş başlar |
Benim en çok önem verdiğim şey sevgidir...Ve sevgimi gülümseyişimle,dokunuşlarımla ikizlerime belli etmeye çalışıyorum.Ama oğlum çok hareketli biraz kucakta dursa daha çok okşayacağım onu ama sıkılıyor çok çabuk.Oyuncaklarıylada 2 dk oynar sonra gezinmeye yeni şeyler keşfetmeye,dokunmaya başlar...uykusuda problem uyumayı sevmiyor.Mecburen sallayarak uyutuyorum.Çok ender biberonunu içerken kendi kendine uyuyakalır.Kızım öyle değil.biberonunu içer ve yanında mini mini şarkılar,ninnilerler söylerim uyuya kalır.Nerede yanlış yapıyorum