Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oğlum herşeyin kendi istediği gibi olmasını istiyo
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoğlum herşeyin kendi istediği gibi olmasını istiyo

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcuakkan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: oğlum herşeyin kendi istediği gibi olmasını istiyo
    Gönderim Zamanı: 14 May 2009 Saat 21:51
Merhaba Özlem hanım, benim 3,5 yaşında bir oğlum var. Hareketleri ve davranışlarıyla bunalmak üzereyim. Ağladığında babasını sürekli odadan kovuyor baba git git diye ağlıyor taki babası gidene kadar. Gece uyanıp babasını gördüğünde gene aynı davranışları gösteriyor. Bunun yanı sıra eğer babası yoksa olduğu zamanlarda oluyor taktığı bir olayda değiştir diye ağlamaya başlıyor. Mesela bir yere para versem verme değiştir baştan yap. Kıyafetini çıkartırken kafası azıcık acısa tekrar değiştir baştan yap diyor. O kadar çok örnek verebilirimki bununla ilgili :( Aslında istediklerini yapmamam gerektiğini biliyorum ama yaptırana kadar susmuyor yapılan davranışı baştan yaptırtıyor ve ondan sonra normale giriyor. bir keresinde 1 saat kadar direndim yapmadım hayır Arda olmaz dedim. Değitir diye birşey yok dedim. Elini hafiften cimcikledim bak annem acıdı dimi sen bunu değiştir acımasın dedim işte olmaz dedim. Ama anlamıyor değiştireceksin diyor başka birşey demiyor. Artık miğdeme ağrıların girdiğini farkediyorum ve Ardadan çok ben etkileniyorum bu ağlamalardan çok bunaldım lütfen bana bir yol gösterin. Lüleburgazda oturuyoruz ve pedegog bulamadık. Devlet hastanesinde olan psikiyatri uzmanı bizimle sadece 5 dakika konuştu. Cevabınız için çok teşekkür ederim.
burcu
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 00:10
bu durumun çok bunaltıcı olduğu doğru. ancak çocukların takıntılı olarak tanımlandıkları ve istekleri konusunda çok ısrarcı oldukları bir dönem vardır. bu dönemde ısrarcılıkları çok fazladır ve sabretmek gerçekten zor olabilir. ancak istediğini yapmak sadece bu davranışı pekiştirir. ağlamalardan etkilendikçe ve huzursuzluğunuzu hissettirdikçe oğlunuz daha çok ağlayacaktır. o anda dikkatini başka noktaya çekmeyi deneyin. olmazsa her ne kadar ağlarsa ağlasın sakin olmaya kendinize söz verin. bir kaç kez başarabilirseniz bu davranışın tamamen kaybolmasa da azaldığını göreceksiniz
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.