Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Bebek Bakımı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Oğlum Öğrenebilir mi dersiniz?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuOğlum Öğrenebilir mi dersiniz?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21227
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2008 Saat 19:19
maşalah canım oğluşunaSmileama bencede çok ama çok erken ,ben çocuk ve aile eğitimi kursuna gittim ve iki dersi sırf bu konuya ayırmışlardı , bizim hoca üç çocuk annesi ve iki torun sahibiydi ve harika bi hocaydı gerçekten,üstelikte deneyimli bi anne,oda hep derdiki siz çocuğu isterseniz daha yedi aylıkken bile tuvalete götürebilirsiniz ve şans eseri siz her götürdüğnüzde yapıcak sizde onun öğrendiğini düşünüceksiniz,fakat bu kesinlikle doğru değil çünkü ilerleyen dönemlerde çocukta bu ters tepicek ve tekrar altına yapmaya başlıcaktır hele bide mesela daha 10 aylık seninki bezini açıp tuvalete götürüyosun daha sonra yine beini bağlıyosun ,bunun için hocamız en büyük tehlike bu derdi çünkü böyle artık ilerki yaşlara kadar hep bez istiyecektir derdi ,helede erkek çoocukları ,çünkü fizyolojik olarak erkek çocukları  daha geç öğrenirlermiş kaslarını kullanmayı ,kızlar 24 erkekler 28 aylıkken başlamak en doğrusu ,dediğim gibi bu tamamen profosyonel bi hocanın söledikleri,bide mesela başlamadan önce yaklaşık bi onbeşgün falan onları psikolojik olarak hazırlayıp bi sonrada bezini bi kerede açmak ,yani mesela gündüz açıp aman i,şte gece uyurken bağlayım olmamalı,hatta gerekirse bi hafta dışarı çıkmayın çünkü dışarı çıkıncada bağlanıcak ,çıkmayın ve bir kerde açın hiç zorluk yaşamıcaksınız derdi ...
dediğim gibi arkadaşım bu nacizane bi düşünce yinede en doğru karar senin....

Düzenleyen hiloş - 14 May 2008 Saat 19:27
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
Liiiz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 332
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 14:23
Arkadaşlar düşüncelerinizden dolayı çok teşekkürler. Sağolun hepinizede.

Cennet Kokulum
Yukarı Dön
Liiiz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 14:37
Orjinalini yazan: hiloş hiloş Yazdı:

maşalah canım oğluşunaSmileama bencede çok ama çok erken ,ben çocuk ve aile eğitimi kursuna gittim ve iki dersi sırf bu konuya ayırmışlardı , bizim hoca üç çocuk annesi ve iki torun sahibiydi ve harika bi hocaydı gerçekten,üstelikte deneyimli bi anne,oda hep derdiki siz çocuğu isterseniz daha yedi aylıkken bile tuvalete götürebilirsiniz ve şans eseri siz her götürdüğnüzde yapıcak sizde onun öğrendiğini düşünüceksiniz,fakat bu kesinlikle doğru değil çünkü ilerleyen dönemlerde çocukta bu ters tepicek ve tekrar altına yapmaya başlıcaktır hele bide mesela daha 10 aylık seninki bezini açıp tuvalete götürüyosun daha sonra yine beini bağlıyosun ,bunun için hocamız en büyük tehlike bu derdi çünkü böyle artık ilerki yaşlara kadar hep bez istiyecektir derdi ,helede erkek çoocukları ,çünkü fizyolojik olarak erkek çocukları  daha geç öğrenirlermiş kaslarını kullanmayı ,kızlar 24 erkekler 28 aylıkken başlamak en doğrusu ,dediğim gibi bu tamamen profosyonel bi hocanın söledikleri,bide mesela başlamadan önce yaklaşık bi onbeşgün falan onları psikolojik olarak hazırlayıp bi sonrada bezini bi kerede açmak ,yani mesela gündüz açıp aman i,şte gece uyurken bağlayım olmamalı,hatta gerekirse bi hafta dışarı çıkmayın çünkü dışarı çıkıncada bağlanıcak ,çıkmayın ve bir kerde açın hiç zorluk yaşamıcaksınız derdi ...
dediğim gibi arkadaşım bu nacizane bi düşünce yinede en doğru karar senin....

Canım tekrar teşekkür ederim. Fikirlerini önemseyeceğim. Yalnız bunu evdekilere nasıl izah edeceğimi düşünüyorum.

Cennet Kokulum
Yukarı Dön
Liiiz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 14:41
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Valla canım maşallah diyorum 41 kere ama sonrasını da iyice araştırmak lazım keşke Benal Hoca olsaydı da sorsaydık. Cevabı heyecanla beklerdim.
Canım sitede bu konu hakkında bilgi alacağımız kimse yok sanırım değil mi?. Hep birlikte doğruları öğrensek. Gerçi arkadaşlar uzmanlardan almış oldukları bilgileri ilettiler sağolsunlar. ANNELİK DUYGUSU İŞTE...........

Cennet Kokulum
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3965
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2008 Saat 09:48
yeliz merhaba

konu ile ilgili olduğu için fazladan topic açmak istemedim.

oğlun ne durumda merak ettim hala tuvalete götürüyor musunuz?

şunun için soruyorum kayınvalidem de böyle alıştırmam konusunda ısrar ediyor da

pek taraftar değilim ama ısrar karşısında muammada kalıyorum.
Yukarı Dön
Liiiz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2008 Saat 17:20
Merhaba canım
aradan epey zaman geçmiş. o dönemde bir iki hafta kadar ishal oldu. zaten kasları zayıf olduğu için tutmakta zorlanıyor tabiki. ben bırakın raht rahat yapsın dedim. sürekli bezine yaptı ,havalandırmak için açık bıraktığımızda ne zaman tuvalete götürürsek yapıyor.
   Şuanda da oluruna bıraktım. kayınvalidem gündüzleri tuvalete tuttuğunu ve yaptığını söylüyor ben akşamları denemiyorum artık. Sonuç ne olur bilemiyorum.

Cennet Kokulum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.