Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ogluma kendını korumayı nasıl ögretebılırım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumogluma kendını korumayı nasıl ögretebılırım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
merayildiran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 31
Mesajın Direkt Linki Konu: ogluma kendını korumayı nasıl ögretebılırım
    Gönderim Zamanı: 07 Mar 2010 Saat 02:17

özlem hanım öncelıkle sıze tesekkur ederım gecen hafta soru sormustum cevabınız ıcın.benım 20 aylık oglum var kuzenıde 21 aylık ve aynı apartmanda oturuyoruz sıze sormustum kuzenı cok saldırgan ve cok fazla ısırıyor oglumu dıye sızde kendını savunmayı ogretın demıstınız kendı kendıme dusundum ama tekrar sızden yardım almak ıstedım kendını savunmayı nasıl ogretebılırım 20 aylık ogluma ısrıldıgındada bırsey yapmıyor cok canım sıkılıyor ne yapabılırım nasıl davranayım nasıl ogreteyım bılemıyorum uzakmı dursalar bırbırını gormeseler bır haftada gormeseler gorusunce yıne aynı cok yoruldum sureklı takıp etmekten. cok sakın benım oglum normal bır cocuk gıbı yanı yaramaz degıl ve kuzenıne bırseyde yapmıyor ben bır cozum bulmak ıstıyorum sızın yardımınızla cok tesekkur edıyorum sımdıden sıze.

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2010 Saat 16:00
her çocuk aynı olmuyor, kimi daha saldırgan kimisi de dah çekingen. görüştürmemek bir yöntem olamaz, böyle yaparsanız çocuğunuza baş etmeyi değil de kaçmayı öğretmiş olursunuz. onları doğasına bırakın ve gelen şikayetler olduğunda- gerçekten önemli fiziksel zarar yoksa- hemen müdahele etmeyin, kendileri ortak bir yol ortak bir dil bulacaklardır. oğlunuz vurarark değil ama belki sözle belki tavırla karşısındakini durdurmayı veya kendini korumayı öğrenebilecektir. zor da gelse kendinizi tutun ki o da mücadele etmeyi kendiyollarıyla öğrensin 
özlem
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3965
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2010 Saat 18:44
özlem hanım tavsiyeniz çok mantıklı ..çocuklarımızı kaçırarak büyütemeyiz..ancak benim saldırgan çocuklarla görüştürmeme çekincem sadece zarar görmesini engellemek değil.... bir diğer sebebi de onları örnek alma ihtimalini ortadan kaldırmak içindi..buna nası engel olabiliriz...canları sağolsun iyiden ziyade kötü davranışı daha çabuk kapıyorlar...
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2010 Saat 13:44
başlangıç aşamasında örnek alsa bile bir süre sonra davranışı değiştirecektir. çocuklarımızı her türlü davranışı görecek ve sonrasında kendi yol haritasını belirleyecektir. bu haritayı belirlemede sizler de yol gösterici olup hangisini doğru olduğunu ona anlatacak ve kendi davranışlarınızla da göstereceksiniz
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.