Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Kardeş İlişkileri & İkiz çocuklar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oğlumu üzmeden
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoğlumu üzmeden

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yunahu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 562
Mesajın Direkt Linki Konu: oğlumu üzmeden
    Gönderim Zamanı: 13 Oca 2010 Saat 13:48
Exclamation  merhabalar özlem hanım;

3 yaşında bir oğlum var ve çok yakın bir zamanda kardeşi olacak. size birkaç soru sormak istiyorum.

1- kardeşi kız olacak ve oğluma bu zamana kadar hep bana yardımcı olacağını mesela kardeşini yıkarken havlu tutacağını falan söylüyorduk kardeşi konusunda sorumluluk sahibi olsun kıskanmasın diye acaba doğru bir şeymi yapıyoruz?,
hem kardeşi kız olacağı için abisinin yanında yıkamamızın bir sakıncası varmı?

2-  ben çalışmıyorum oğlumla da kaliteli vakitler geçiriyoruz ama belli bi zamandan sonra yetersiz kaldığımı düşünüyorum.bu nedenle oğlumu eylülde 3,5 yaşında olacak ve kreşe göndermek istiyoruz. tedirginliğim ise oğlumunun bunu ''kardeşim oldu beni evden uzaklaştırıyorlar'' düşüncesi içine girip mutsuz olması.
ebeveyn olarak böyle birşey yaşadığımızda nasıl davranmalıyız?

sevgili hocam;
yanlış tavırlar içine girip oğlumun psikolojisini bozmak onu üzmek istemiyoruz.
şimdiden ilginize teşekkürler,
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2010 Saat 00:13
oğlunuzun kardeşi ile ilgili sorumluluk alması gayet güzel bir davranış, ancak doğumdan sonra ne kadar doğru davranırsanız davranın kardeşini kıskanabileceğini ve bunun gayet normal olduğunu hiç unutmayın. yeni doğacak bebeği çıplak görmesi oğlunuzun cinsel gelişimi açısından bir sakınca oluşturmadığı gibi, ilk farklılıklar görme zamanına denk gelmesi de oldukça olumlu nolacak. kardeşi doğduktan bir kaç ay sonra kreşe verebilirsiniz, ancak bunu doğumdan hemen sonra yapmanız pek doğru olmaz, dışlandığını düşünebilir.
özlem
Yukarı Dön
yunahu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 562
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2010 Saat 13:02
özlem hanım;
cevabınıza  teşekkür ederek bir konu daha danışmak istiyorum.

malum oğlum 3 yaşında ve yaşının gerektirdiği gibi yazmayı  çizmeyi boyamayı çok seviyor tabi bazen duvarları da karalamıyor değil.
birkaç ay önce oğlum antremizin duvarını karalayınca hiç kızmamakla birlikte babası karşısına alıp konuştu ve evin duvarlarını karalamaması gerektiğini anlatmaya çalıştı.
oğlumuza çokta yasaklama yapmak, hayal gücünü törpülemek istemedik ve kendi odasında özgür olduğunu söyledik, oğlumda bu zamandan sonra sadece odasının duvarlarına resimler yapmaya başladı.
biz doğru birşey yaptığımızı düşünürken çevreden  (oğlumu ayıplama gibi, neden izin veriyorsunuz gibi vb.) tepkiler almaya başladıkça bende de acaba yanlışmı yapıyoruz şımartıyormuyuz gibi düşünceler oluşmaya başladı tabi eşim benimle aynı fikirde değil o doğru olanı yaptığımıza halen inanıyor çünkü tepkiler genelde o yokken geliyor.

sevgili özlem hanım bir uzman olarak sizin görüşünüzü almak benim için önemli.
sevgilerimle;
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2010 Saat 21:53
sadece odasıyla kısıtlamanız doğru bir davranış. odası ona ait duvarlarını da istediği biçimde süsleyebilir. ancak ortak kullanım alanlarında kurallar ortak olarak belirlenir. yaklaşımlarınızın başkalarından onay alıp almaması her zaman için çok  da önemli olmasın. sezgi, bilgi ve duygularınız ve elbette oğlunuz size en ieyi ve doğru yolu gösterecektir
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.