Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oğlumun gelişimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoğlumun gelişimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
edis13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 223
Mesajın Direkt Linki Konu: oğlumun gelişimi
    Gönderim Zamanı: 19 Kas 2008 Saat 16:21
merhaba Kadir Bey
Oğlumun 14 ay bitiminde kontrolüne gittik 10.400 gr  75.5 boy cıktı. size daha önce de yazmışıtık zayıf ve minyon bi bebekti.sadece 1 santim uzamış ve 2 aydır calci...ne kullanmamıza rağmen(sanırım tam bir arpa boyu yol almışız bir arpa bir santimdir heralde)   sizce su an durumu nasıl . tesekkür
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118148
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2008 Saat 16:28
Boy ve kilo ayına uygun.. Cal...ne , ancak süt kıtlığında, harb zamanlarında filan kullanıyoruz. süt varken süt içilir.
Yukarı Dön
edis13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 223
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2008 Saat 23:31
merhabalar Kadir bey;
Ateş ve tedavisi ile ilgili yazınızı okudum ve hemen hemen ateşle ilgili soru ve cevapların tümünü okuyorum fakat kafamda hala bazı şeyler net değil yardım ederseniz sevinirim
       1-Eğer ateşin 36 nın üzerine çıkmasının amacı mikropların ölmesini sağlamak ise neden ateşi düşürmeye çalışıyoruz bu durumu sürdürmek daha mantıklı değil mi?

2-Ateş düşürücü vererek biz vücuda sen mikropları öldürme dur bakalım demiyor muyuz?

3-Ateşin çıktığı süre boyunca (1 saat,3 gün 5 gün)vücuda herhangi bir hasar verir mi?

4-Ateş çıktığı zaman' şunları yapın 'dediğiniz şeyler nelerdir?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118148
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2008 Saat 13:11

1 ve 2. suallerinizde aynen bende onu demeye çalışıyorum.Ateş ile uğraşmayın. Ancak çocuk çok rahatsız oluyorsa, ateşi düşürün. 

Ateş hiçbir şekilde zarar vermez. Eskiler, menenjitin verdiği hasarları, ateşin yaptığını zannetmişlerdir.
Ateş çıktığında sizin vazifeniz, ateşi çıkaran "ajan" tedavi gerektiren mühim bir hastalıkmı? Yoksa ıvır-zıvır bir gripal enfeksiyonmu?? Bunun teşhisini koydurmaktır..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.