Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - OĞLUMUN GELİŞİMİ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumOĞLUMUN GELİŞİMİ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
DERYABENCE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 101
Mesajın Direkt Linki Konu: OĞLUMUN GELİŞİMİ
    Gönderim Zamanı: 17 Tem 2013 Saat 22:32
Merhaba hocam oğlum 28 ocak 2013 doğumlu.
oğlum 3300 gr 50cm 37 baş çevresi ile doğdu.

ilk ay 4500 gr boyu 55cm baş çevresi 38,5 cm,

ikinci ay 5500gr boy 64cm baş çevresi 40 cm di.

üçüncü ay 6000 gr boy 64cm baş çevresi 40cm di.

dördüncü ay 6500gr boy 66cmbaş çevresi 41,5 di.

beşinci ay 6800 gr boy 67cm baş çevresi 43 dü.

şuan gelişimi normalmi bilmiyorum doktorumuz yüzde 30 larda diyince çok moralim bozuldu. oğlum sadece 2 ay anne sütü alabildi sonrasında mamalarla devam ettik. son günlerde mama yemeyi hep reddediyor. ek besinlere başladım bende yogurt, meyve püresi, sütlü pirinçli mama ve bebe bisküvisü vermeye çalışıyorum ama onlarıda pek iştahlı yemiyor. ben oğluma ne zaman ne yedireceğimi bilemiyorum artık çok şaşkınım. bir günde ne kadar mama ne kadar ek besin alması gerekiyor. herkese soruyorum fakat hiç net bir cevap alamadım cok korkuyorum oğlumda gelişim bozukluğu olacak diye lütfen yardım edin.....
Derya
Yukarı Dön
Gamze Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dora'nın annesi

Puanlar: 8912
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2013 Saat 22:46
Oğlunuzun gelişimini öğrenmek için "Persentil Hesaplama" linki aşağıdadır, geçmiş olsun...

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2013 Saat 02:39
Hocam ben hangi ek besini ne kadar yedirecegimi bilemiyorum. Mesela günde ne kadar yoğurt ne kadar meyve püresi veriyim.  Corbalara ne zaman baslayim cocuguma verdigim az mi yoksa cokmu. Gunde 2 yemek kasigi kadar yogurt bir cay bardagi kadar meyve puresi veriyorum. Ben ogretmenim ve ailemden uzaktayim  çevremdeki insanlara sordugumda kimi az diyor kimi cok ne yapsam bilemedim. Yanitiniz icin simdiden Teşekkürler
Derya
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2013 Saat 03:00
Teşekkürler. ..
Derya
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2013 Saat 09:54
Miktarları; çocuğunuza sorun. En doğrusunu o söyleyecektir. Sizin kafanızda da çocuğunuzun sevdiği gıdalara göre bir liste oluşsun, ona göre verin. Hiçbir çocuk bir başka çocuğa benzemez. Filancanın çocuğu ciğ sarımsağı bayıla bayıla yiyor diye sizinkisi de yemek zorunda değildir. Esas olan; en az 600ml süt, bir köfte kadar etli gıda ve biraz meyva yemesidir. Bunun üstüne Broccoli yemiş veya yememiş, ceviz yemiş veya yememiş, hiç önemli değildir. Severse yer o başka, ama mecbur değil. Rahat olun, sakın etrafin gazına gelip, çocuğun burnundan getirmeyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.