Hocam merhabalar,
Öncelikle işlerinizden vakit ayırıp bizlerin sorunlarına cevap verdiğiniz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim,
Benim biri 4 diğeri 20 aylık 2 oğlum var

-Büyük oğlum Yiğit 4400 gr ve 54 cm doğdu şunda 90cm ve 13500gr civarı,
-Küçük oğlum Efe 4665 gr ve 55 cm doğdu,şuanda 68cm 9000gr,yalnızca anne sütü alıyor ,fakat Antalyada yaşıyoruz bazen çarşıya çıktığımız zaten fln çok az su veriyorum,bu doğrumudur?Oğlumu fakülteye götürüyoruz ordaki dr.lar su verme diyorlar (büyük oğluma 6 aylık olana kadar vermemiştim ama kış çocuğuydu)
-yakında işe başlayacağım ve elektrikli sağma makinelerinden edineceğim,makineyi iş yerime götürüp ertesi günü içireceğim sütü hem hazır olsun hemde göğüslerimde birikip ağrı yapmasın diye sağmayı düşünüyorum,anne sütünün buzdolabında 24 saat tazeliğini koruduğu söyleniyor,eğer sıcak suyun içine oturtularak ısıtılırsa içindeki değerlerin kaybolmayacağını pek çok yerde okudum ,bu görüşe katılıyormusunuz?ben işyerindeyken oğlumu ancak bu şekilde besleyebilirim çünkü,
-oğullarımın boyu ve kilosuna bakarak değerlendirirmisiniz?ben sağlıklı bir anneyim iki oğlumunda kilolu doğmasının sebebi bir hastalıktan ileri gelmiyor çok şükür:) (bende kilolu doğmuşum)
-küçük oğlumun ebatlarına bakarak
ona günde ne kadar süt bırakmam,sağmam gerektiğini söyleyebilir misiniz?ne kadara ihtiyaç duyar ben 08-17 saatleri arası çalışıyorum,ve bu sütü kaşıklamı biberonlamı vermek doğrudur?(hani biberonla alırsa meme başı şaşkınlığı yaşar ayrıca ordan içmek kolayına gelir ve anneyi emmeyi bırakır diyorlar ya bu doğru mudur?)
-Efenin sağ gözünde doğuştan varolan bir tıkanıklık var,sürekli damla kullanıyoruz Tob...veya Ceb..... ve bunları 2 gün kullanmasam gözleri özellikle sabah kalktığında çapaklanıyor,kirpikleri birbirine yapışıyor,kızarıyor ve sulanıyor ama damla kullanırken hiç sorun yok.ayda bir göz dr.na götürüyorum 6.aya kadar kendiliğinden düzelebileceğini söyledi masaj yaparsam (gözden burna doğru sertçe ovarak ve bastırarak)çok fayda edeceğini belirtti fakat benim görümcemin oğluda aynı sıkıntıdan 1 yaşını doldurduktan sonra ameliyat oldu,1 yaşına kadar geçmese bile tek çözüm ameliyat mıdır?daha ilerki bi yaşta kendiliğinden geçmesi mümkün değilmidir?ben bu ilaçları sürekli kullanacakmıyım?