Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük ve ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük ve ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep.. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük ve ateş
    Gönderim Zamanı: 14 Kas 2009 Saat 10:32

Iyi gunler hocam,bazi  sorularim var(yine)

1.Carsamba gunu bende oksuruk ve ates basladi sizin grip tedavinizi uygulamaya calisip hastaneye gitmemekte israr ettim. Cuma sabahi ( bir onceki gunu ac gecirmemden oldugunu dusundugum)hafif bir bayginlik gecirdim uni. hast. gittik istedigimiz halde kan tahliline gerek!! gormediler.akciger filmine gore cigerlerime indigini  soyleyip augm.. 1000mg verdiler.buna yorumunuz nedir kullanmali miyim?bu arada dunden beri atesim yok halsizligim de azaldi fakat oksuruk devam ediyor. Kendi derdimle mesgul etmek istemezdim ama kullanmamin bebegime faydasi/zarari olur mu?

2. bu sabah da kizimda (14ay 3 haftalik) oksuruk ve hafif ates basladi dedikleri dogruysa onun da cigerlerine inmemesi icin ne yapabilirim. Yine de dr gotureyim mi yoksa sizin grip tedavisini mi uygulamaliyim?

3.limonlu bali hangi miktarda ve ne sekilde vermeliyim sade mi yoksa ihlamur veya suyla karistirayim mi?

4.isim oneriyor musunuz bilmiyorum ama ser.fiz icin bir isim verebilir misiniz. ‘bazilarinda ilave maddeler olabildigini”yazdiginizi  bir de fiyati uygun olan bir tanesini onerdiginizi hatirliyorum ama emin degilim tavsiyede bulunursaniz cok memnun olurum.

5.Cok uzun oldu ama inanin buradaki diger arkadaslar gibi sadece sizin dediklerinizi gonul rahatligiyla uyguluyorum kendi tedavimi bile bu sebeple danismak istedim degerli vaktiniz ve gorusleriniz icin cok tesekkur edrim iyi calismalar

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119716
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 10:49
 1) Antibiyotik gereksiz. HASTALIĞI ZATEN ATLATMIŞSINIZ.
 2) Kızınızda grip geçiriyor, benim dediklerimi yapın.
 3) Belli bir miktar ve oran yok. Tatlı kaşığının yarısı kadar bal, üzerine 7-8 damla limon olabilir. Veya bunu limonata gibi hazırlarsınız. Birde mevsim müsait, 2 dilim "mandalina "yedirseniz aynı limonlu bal gibi tesir eder.
 4) PHY damla en ucuzu.  

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 15 Kas 2009 Saat 10:50
Yukarı Dön
zeynep.. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 10:58
KizBebekcok tesekkurler hocam evet ben daha iyiyim oksuruk devam ediyor sadece kizimin da oksurugu biraz fazlalasti atesi de genellikle 39. Saat 21 de calpol verdik 2.5 saat sonra bile 39.1di. zor bir geceydi butun gece cok uyandi atesi hep yuksekti saat 5 gibi bir daha calpol verdik dedigim gibi cok dusurmedi biraz rahatlatiyor tekrar yukseliyor.gunduz dediklerinize devam ediyoruz.(ne zaman) kan sayimi gerekir (mi)? soguk tatbiki yapmiyoruz ama uzerini acmam rahatlatir gibi geliyor bir zarari var mi yoksa guzelce sarip sarmalayalim mi.Iyi pazarlar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 18:10
Hiç Calpol vermese idiniz şimdiye iyileşmişti..
Yukarı Dön
zeynep.. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 20:37
haklisiniz ama gece cok caresiz kaldik cok huzursuzdu .o durumda ne yaparsak rahatlar dedigim gibi sarmali mi uzerini hafifletmeli mi  tekrar tesekkurler 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2009 Saat 20:35
İyileşmesi için, ateşinin iyice çıkıp, sıkı bir terlemesi lazım.... Bir günde iyileşir. Sizi "Ateş ve Havale "ile korkutmaya çalışanlara inanmayın.. Benim makale ve mailleri okuyun.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.