Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
dtuncer
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 83
|
Konu: öksürük Gönderim Zamanı: 17 Eki 2009 Saat 10:19 |
merhabalar kadir bey, 28 aylık bi oğlum var üç gündür ateşleniyordu ve dün akşam ateşi düşsün diye ılık bi banyo yaptırdık ve sonra pedifen verip yatırdım 1 saat sonra uyandı ve ateşi çok artmıştı ağlamaya başladı üzerini çıkardım ılık su ile sildik zaten iki aydır geçmeyen öksürüğü vardı kuru öksürük kimi zaman azalıyor kimi zaman da uyutmuyordu öksürük bal limon hepsini denedim ama geçirememiştik dünde o anda tekrar öksürmeye başladı ve fışkırır derecede kustu,çok kustu kusunca rahatladı...yazın da memlekette bir iki defa böyle olmuştu kadir bey...önce iştahı kesilmişti sonra hiçbişey yemedi sadece süt içti nerdeyse günde 1 litre ve yine çok kusmuştu doktora götürdük hiçbişey bulamadılar çünki kusmadan başka ishal vs. hiçbişeyi yoktu.sadece iştahı kesiliyordu ve sonra sadece çok süt içtiğindenmi bilmiyorum kusuyordu.bu defa ateşlendi de ama dediğim gibi başka grip nezle hiçbir hastalık belirtisi yok sadece iki aydır geçmeyen öksürük var ve iştahsız sadece süt içiyor çok fazla miktarda nerdeyse 1 litre içiyor günde ama başka bişey yemiyor,,,acaba oğlumun sorunu hastalığı ne olabilir? artık süte alerjisi olduğunu da düşünmeye başladım yada belki bu öksürük, kusma alerjik mi dir, oğlumu tekrar doktora götürmeliyimmi acaba kadir bey, biraz uzun oldu annelik psikolojisi endişeleniyorum oğlum hakkımda; kusura bakmayın.vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119158
|
Gönderim Zamanı: 17 Eki 2009 Saat 16:22 |
Ateş düşürmeye uğraşmayın. Sadece, oda çocuk rahatsız oluyorsa, ateş düşürücü ilaçlardan verin, asla soğuk tatbiki yapmayın. Benim ateş ile ilgili makale ve mailleri okuyun.
|
 |
dtuncer
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Eki 2009 Saat 09:46 |
peki kusma ve iki aydır geçmeyen öksürük neden oluyordur ne yapmamız gerekli kadir bey? teşekkürler...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Eki 2009 Saat 12:25 |
Uzaktan, muayene etmeden bir şey söylemem zor. Önce benim eski maillerde anlattığım öksürük tedavilerini bir uygulayın, 2-3 gün sonra,sonuç nasıl oluyor ona bir bakalım,bu arad sizin biraz gözlemeniz lazım. Kusmalar neden oluyor? Yedikten sonramı, öksürdükten sonramı?? Ayrıca çocuğun genel durumu ,keyfi nasıl?? Acaba çok mu yediriyor veya zorluyorsunuz?? Bunlar bilinmeden cevaplamak çok zor.
|
 |
dtuncer
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Eki 2009 Saat 22:35 |
kadir bey öksürük için sizin önerilerinizi bal limon denedik daha önce ama fayda etmedi.kusma da ne çok yedirdiğimden( zaten oğlum çok iştahsız bir çocuk) ne de öksürükten sonra oluyor...bugün doktora götürdük doktor muayene ettikten sonra akciğer röntgeni ve kan tahlili istedi,sonuçlar çıkınca baktı ve bronşiti var ve biraz üşütmüş soğuk almış dedi ve üç ilaç bir burun spreyi yazdı; eczaneden ilaçları aldık , biri antibiyotik augmentin bid,biri soğuk algınlığı ve grip için katarin, birde öksürük için bricanly şurup birde burun spreyi verdi. ben antibiyotiği vermedim bence gereksiz zaten ne için yazdı anlamadım.öksürük ve soğuk algınlığı için olanı verdim. bir de bronşit dedi ya aklıma takıldı bronşit için ne yapmalıyız oğlum gerçekten bronşit mi ne gibi önlemler almalıyım? vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Eki 2009 Saat 12:32 |
Kan tahlilinin sonuçlarını yazabilirmisiniz...
|
 |
dtuncer
Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Eki 2009 Saat 20:50 |
kadir bey röntgeni aldık ama kan tahlili sonuçları doktorda kaldı.bronşit olup olmadığı kan tahlilinden mi anlaşılıyor? ben sadece öksürük için olan ilacı veriyordum oğluma, diğerlerini de vermelimiyim? eğer bronşitse ne yapmalıyız?teşekkürler...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Eki 2009 Saat 13:21 |
Bronşitin, Röntgen veya kan tahlili bulgusu yoktur. Ben zaten bronşit harici hastalıklara bakacağım... Bronşit o yaşta zor...
|
 |