|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
kubkub ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Oca 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 268 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Şub 2017 Saat 11:53 |
Merhaba dr bey. Kizim 8 bucuk aylik. Dün gece birden havlar tarzda öksürmeye başladı. Aksam bir seyi yoktu. Toplamda sabaha kadar 6 kere öksürmüştür, havlar tarzda. Nefes alisi normal ama öksürüğünde derinden öksürüyor. Gece her oksurdugunde agladi, bogazimi aciyor acaba dedim. Hafif hiriltisi var gibi. Ates yok. Burun akintisi olmadi. Sabah kahvaltisini kustu. Tereyagli pekmez verdim, öksürüğe iyi geliyormus diye. 1 yas alti oldugu icin bal limon vermedim. Limon verdim . İhlamur vermeye calisiyorum. Öksürüğü korkutuyor beni. Baska ne yapabilirim? Teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
kubkub ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Oca 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 268 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bebegim 1 dk da nefes alisverisi, 41 42 civari. Burnu acik. Cok sik öksürmüyor . Bir yazinizda limonata seklinde bal limon önermişsiniz, uyaninca vericem.
Birkac sorum daha var. 1. aglarken alt iki kopek disininde sis oldugunu farketim. Normal mi? 2. Nerdeyse 3 aydir alt yankesici dis yerinde nokta kadar beyazlik var. Gecer demislerdi ama hala var. Cocuga bir rahatsizlik veriyor mudur? Ne yapabilirim?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118621 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Akut Larenjit (Krup) geciriyor, gece gene sikintisi olacak.. Yarim Ampul Decort igne yaptirin.. Bir defa yaptirmaniz yeterlidir. 2- Dislerle ugrasmayin.. Bu konuyu okuyun. 3- O "nokta tarzinda beyazlik"; "Ebstein Pearl" denilen kistlerdir, bir onemleri yoktur. Kendiliginden yok olurlar. |
|
![]() |
|
Kadir bey hastane uzak oldugu icin igneyi yaptiramadim, bu gece 2. Gecemizdi. Sakin geciyor sayilir. Aksam yatmadan. Bol sivi tuketti fakat gece 1 kere emdi, oksurdu ve kustu. Hafif atesi var.37 bucuk 38 arasi.nefes alisi rahat ,burnundan aliyor ve 40larda . Ates ten artik korkmuyorum ama ates dusurucu kullansam mi? Sabahta tek olucagim ve hastane uzak. İgneyi yaptirmasam sorun olur mu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118621 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu hastalik zaten; "3 gece Hastaligi" dir, bir yarin kaldi, bu geceyi rahat gecirirse, igneye gerek kalmaz. Gece sikistirirsa, sarip-sarmalayin ve soguk havaya cikarin, aninda acilir. Odasi serin olsun. Atesli kalmasi, hastaliginin kisa surmesini saglar. Atesi dusurmeyin. 3. gunden sonra; siradan bir Grip seklini alacak, Limonlu bal,Serum fiz ve ColdMix ile devam edin.
|
|
![]() |
|
İyi geceler kadir bey. Bu aksam uzeri bebegim cok agladigi icin dr a götürdük. Sizin dediginiz igneyi vurdurduk. Ve fitil verdi dr. Bebegim bugun meme emmeyi reddediyor, bu yuzden sakinlesemiyor ve gun boyu mizmizdi. Rutin muaynede sag kulak kizarik dedi ve antibiyotik verdi dr. Ama aglamasi yarin da devam ederse yarin baslayin dedi.
Bunun icin yazilarinizdan ogrendigim kadariyla burun damlasi kullanmamiz gerekiyor. Fakat bebegim cok sinirli burnunu zor siliyorum . Burun damlasi kullanmasam da kendi kendine gecer mi? Teşekkür ederim |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Turkiye'de, artik butun Cocuk doktorlari, her hastaya;"kulagi kizarik" diyorlar.. Siz onlara kulak asmayin. Kulakta tedavi gerekecek bir durum olsa, cocuk; kulak agrisindan, yeri-gogu yikar.
Sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
|
|
![]() |
|
Merhaba kadir bey.bey kizimin krubu dediginiz gibi gribe cevirdi. Bugun cok halsiz, sesi az cikiyor, öksürüyor . Göz cevresi kizarik, gozleri kapaniyor. Ama cokta dalamiyor. Atesi yok.
Sivi almasini sagliyorum. Memede emmeye calisiyor. Corba yiyor. Esim dr.a goturelim tekrar kan tahlili yaptiralim diyor. Gerek var mi sizce? Tesekkur ederim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|