Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Firuzeko Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 277
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Firuzeko Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük
    Gönderim Zamanı: 10 May 2026 Saat 22:15
Hocam merhaba
Tatildeyiz, bebeğim 15 aylık sadece anne sütü ile besleniyor. Burada bebe bisküvisini de cok yiyor günde birkac tane (5-6). Yolda oyalanması icin veriyoruz. 

İki gündür güney italyadayız gelmeden önce de ara sıra öksürüyordu. Simdi de öksürüyor ve arttı biraz kuru kuru öksürüp hapşırıyor arada da. Yanımda bir yek cold mix var. Ne yapmalıyım? Bir hafta daha buradayız korkuyorum. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122641
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2026 Saat 22:46
Korkmayın! 
Daima ateşi olduğunda, diline bakın, dili pembe ise antibiyotik gerekmez. 
Gece; yastığına, gündüz yakasına 2 damla ColdMix damlatın. 
Sadece benim dediklerimi uygulayın. Çok soğuk ortamlara sçıkarmayın. 
Günde;5-6 "bebe bisküvisi" nin bir zararı olmaz. Bu miktarın üstüne çıkmasın.

Yukarı Dön
Firuzeko Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Firuzeko Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2026 Saat 22:59
Ateşi olmadı hocam çok sükür. Tamamdir. Cold mix kullanayım. Bir de kettle buldum odada su kaynatıp koyacagım gece. Yanımda serum fizyolojik de getirmistim burnunu yıkıyorum. Bolbol emziriyorum. Soguk havada kalırsa daha cok kurur değil mi bogazı hocam tamamdır. Cok tesekkur ederim. 
Yukarı Dön
Firuzeko Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Firuzeko Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Saat 2 Dakika önce Saat 00:10
Tekrar merhaba hocam
Oksurugu yok denecek kadar aza indi tavsiyenize uyduk. Sağolun varolun tekrar tekrar. Bir sorum daha var. Genelde oluyor yine oldu. Sehir veya ulke degisince ishal gibi oluyor kakası cıvıklaşıyor. Bu neden olur önlemek icin bir sey yapılabilir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122641
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Saat 21 Dakika önce Saat 08:51
Bazı "yerel" virüsler sebep olabiliyor! 
Amerika'da, bilhassa Meksika'ya gidenlerde görülen ishallere;
" Travelers' diarrhea"
" Montezuma'nın laneti" gibi isimler takılmıştır. 
Bizde de eskiden, Antalya'ya gidince ishal olanlara; "-Keçi eti yemişsinizdir, ondan olur!" derlerdi.
Halbuki, içme suyu olarak kullanılan "kuyu sularının", kanalizasyon ile kirlenmesi sonucu oluyordu! 
Artık görülmüyor.  
Zamanla o mikroplara bağışıklık gelişince bu durumlar görülmez. 
Yukarı Dön
Firuzeko Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Firuzeko Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Saat 36 Dakika önce Saat 10:36
Tamamdır hocam cok tesekkurler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.