Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Okula başlama sonrası sorunlar.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Okula başlama sonrası sorunlar.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ercan52 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 410
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ercan52 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Okula başlama sonrası sorunlar.
    Gönderim Zamanı: 8 Saat 32 Dakika önce Saat 15:07
Sevgili hocam Merhaba,
Biliyorum alanınız değil belki ama size bir kardeşiniz olarak yine de danışmak istedim, çünkü sizi gerçekten çocuklarımıza doğru yönlendirmeler yapan birisi olarak görüp bir doktordan çok abimiz olarak görüyorum. 

Oğlum şu an 5 yaş 11 aylık. 

Sürece baştan başlayayım,
Oğlumuz tek çocuk açık konuşmak gerekirse sınırsız büyüttüm. Maddi imkanlarımızda TR standartlarına göre iyi olması sebebiyle bir hata yaparak oğlumu şımarık ve doyumsuz büyüttüm. 
Her istediğini yaptık, aldık kuralsız sınırsız büyüdü. 

Hocam oğlum geçen sene 4,5 yaşındayken ana okuluna başlatmak istedik, bizden ayrılmak istemedi diğer çocuklarla iletişim kurmadı. Yaklaşık 2 hafta sonra oğlumunda sağlığının bu sebebten etkilenmesiyle okuldan aldık. Ama 1 sene boyunca onu sosyalleştirdik diğer çocuklardan çekinmesi bitti. 

Bu sene eylül ayında farkşı özel bir anaokulu ile anlaştık oraya başladı. 
Yaklaşık 3 hafta hiç sorun olmadı biz olmadan durdu hiç sorun yoktu. 
Sonrasında okulda önce ağlamalar başladı annem babam gelsim beni alsın diye,
Ve daha sonra bizsiz okula girmemeye başladı. Bizde pedegog oyun ablasına gittik. 
Hocam oğlumda son 2 haftadır ise okulda biz koridorda beklerken,
Derslere girmeme katılmama durumu başladı. 
Ek olarak sürekli arkadaşlarına vuruyor.  Sabah evde konusıyoruz söz veriyor ama okulda çocuklara vuruyor ısırıyor. 
Pedegoga durumu anlattım, benimde aklımda dürtü problemi olabileceği var siiz bu haftaki seanstan sonra pskiyatriye yönlendirebilirim dedi. 

Hocam çocuğum evde kuralsız kurallar koumaya başladım ama böyle büyüdü. 
Şu an okulda bizi bırakmıyor o dersteyken arada bekliyoruz ama yine de derslere katılmayıp diğer arkadaşlarına vuruyor. 
Fakat dışarıda değişik mesela bugün sağlık ocağına gittik beraber 40 dakika sorunsuz oturdu bekledi. Evde oyun kurmasında problem yok. Çok güzel kendi başına oynuyor. Resim yapıyor odaklanıyor. 

Pskiyatriye gidersek ilaç kullanmak istemiyorum. Çünkü çocuğumda mastositoz var siz ne öneririsiniz ne yapmalıyız ilaç verilirse kullanmalımıyız ? Mastositoza etki eder mi sayın hocam ? 
Lütfen değerli yorumlarınıza ihtiyacım var 🙏

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119052
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 48 Dakika önce Saat 18:51
Psikoloğa gidin. Sizin sağlam bir eğitimden geçmeniz şart. 
Bir de; Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu'nun, "Çocuk Ruh Sağlığı" kitabını (İŞ Bankası yayınlarından) alıp 
okuyun. 
Mastositosis'in hiçbir ilaç ile geçimsizliği yoktur. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 4 Saat 30 Dakika önce Saat 19:09
Yukarı Dön
Ercan52 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ercan52 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 46 Dakika önce Saat 18:53
Psikolog mu pskiyatriyemi gidelim sayın hocam. Birde asprin falan sanki mastositozda dokunuyordu 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119052
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 29 Dakika önce Saat 19:10
Psikoloğa gidin. Size bu gibi çocuklarla nasıl başa çıkılacağını anlatırlar!
Psikiyatrist, sonraki aşama. O da gerek olursa. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 4 Saat 28 Dakika önce Saat 19:11
Yukarı Dön
Ercan52 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ercan52 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 2 Saat 18 Dakika önce Saat 21:21
Oyun ablası adında bir pskolog pedegoga gidiyoruz hocam, yaklaşık 4 kez gittik oyun falan oynatıyor anlamadım. 
Bugünde online görüşmede bize dürtü bozukluğundan şüpheleniyorum, bu sebebten pskiyatriye yönlendirebilirim dedi 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.