Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - okula gitmek istemiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumokula gitmek istemiyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
barışburak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Konu: okula gitmek istemiyor
    Gönderim Zamanı: 10 Mar 2011 Saat 14:25
Merhaba Nilçin Hanım,

Oğlum 15/06/2006 doğumlu geçen yıl toplamda 5-6 altı ay özel bir kreşe gitti.Bu yıl eylül ayından beri devlet anaokuluna başladı.Yalnız son iki haftadır okula gitmek istemiyor.Neden diye sıkıştırmak istemiyorum ama kendisi bazen açıklama yapıyor."Kitap çalışması yapmak istemiyorum,gösteriye katılmak istemiyorum" gibi.Öğretmeniyle görüşmemizde zaten benimde farkına vardığım rakamları yazamama sorunu olduğunu sınıfın 5-6 yaş grubu olduğunu ve 5 yaşları fazla zorlamadığını belirtti.Ama diğer 5 yaşların diğerlerine uyum sağlayabildiğini söyledi.Bu yüzden okula gelmek istemiyor olabilir dedi.Şimdi ben ne yapabilirim rakamları yazması için onunla çalışmayı denedim ama çocuk gerçekten yapamıyor uğraşıyor ama yapamıyor.Bende çok zorlamak istemiyorum.Çünkü benim için şu dönemde rakamları yazıp yazamaması çokta önemli değil.Önemli olan bu durumun onu okuldan soğutması çünkü evde hiç doğru vakit geçiremiyor ve kardeşine bakan bakıcıylada arası hiç iyi değil.Çok sinirli ve bakıcıyla anlaşma çabası yok.Bu ayrı ve çok büyük bir problem onu kime danışırım bilmiyorum.
Çok uzun oldu özür dilerim ne yapabilirim lütfen destek olursanız çok sevinirim.

Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2011 Saat 21:29
Merhabalar,
Çocuğunuzun okula gitmek istememesinin altında sayıları sevmemesi ya da arkadaşları öğrenirken onun bunu farketmesi ile alakalı. Okul biraz ağır geliyor olabilir, sayıları öğrenmesi için biraz beklenebilir. Bu konuda biraz sayı sayma oyunları ile oynayıp, etrafta sayıların yapıştırıldığı duvarlarla bol bol uyaran verebilirsiniz. Ama unutmayın bunlara rağmen hala sevdiremezseniz, öğrendiğinde ters kopyalamalrı olursa bir uzmandan yardım almanızı önerebilirim. Diğer bakıcı konusunda ise bakıcının ona müdahale etmemesini sadece kardeşi ile ilgilendiğini ama sizin onunla birlikte vakit geçirebileceğinizisöyleyin, ilgi çekmek için de yapıyor olabilir. Sevgiler.
Yukarı Dön
barışburak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2011 Saat 12:56

Cevabınız için teşekkür ederim Nilçin hanım,

Söylediklerinizi uygulayacağım.Zaten sayıları tanımada hiçbir problemi yok.20 ye kadar bütün rakamları biliyor.Yazma sorunu var.Şimdi bu durumda okula gitmesi için ısrarlı olalım mı yoksa bu seneyi es geçmemizin bir sakıncası olur mu?Saygı ve sevgiler.
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2011 Saat 22:59

Okulu es geçelim derken gitmemezlik yapmasın fakat okulda daha çok boyama, çizgi çalışmalrı ile kopyalama çalışılarak yazma becerilerini geliştirmeye yönelik destek verelim. Sevgiler

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.